буковски је геније!!!! ево, сада ћу да нађем неки цитат...
---------------------------------------------------------------------
• Priznajem, užasavao me život, sve ono što čovek mora da radi samo da bi jeo, spavao i oblačio se. Zato sam ležao na krevetu i pio. Kad piješ, svet je i dalje napolju, ali te bar trenutno ne drži za gušu.
• „Kako se ti opšte zoveš?“
„ Zar je to uopšte bitno?“ rekla je.
• „Jednog dana“, govorio sam Džen, „kad se dokaže da svet nema tri nego četiri dimenzije, čovek će moći da ode u šetnju i jednostavno iščezne. Nema ppgreba, nema suza, nema iluzija, nema ni raja ni pakla. Ljudi će sedeti i pitaće se: ’Što je sa Džordžom?’ A neko će reći: ’Otkud znam. Rekao je da ide po cigare.’“
• „Jesi li oženjen, Meni?“
„Ni u ludilu.“
„A devojke?“
„Ponekad. Ali nikad ne potraje.“
„U čemu je problem?“
„Žena je puno radno vreme. Čovek mora da izabere jedno zanimanje.“
„A i zasitiš se emotivno.“
„I fizički. &$%#~ bi se i noću i danju.“
„Nađi onda jednu koju voliš da &$%#~š.“
„Da, ali ako piješ ili se kockaš, odmah misle da si izneverio njihovu ljubav.“
„Nađi jednu koja voli da pije, kocka se i &$%#~.“
„Kome treba takva žena?“
• Ambicije su mi hendikepirane lenjošću.
• „...Nije bilo ljubavi. Svakom treba ljubavi. To te unazadilo.“
„Ljudima ne treba ljubav. Ono što njima treba je uspeh u ovom ili onom obliku. To je ponekad i ljubav, ali nije ima neophodna.“
„Biblija kaže: ’Ljubi bližnjeg svog’.“
„To može značiti i da ga ostaviš na miru...“
• Sunce je bilo umorno, i neki su automobili išli istočno a neki išli zapadno, i sinulo mi je da bi sve bilo rešeno kad bi svi vozili u istom pravcu.
• Kad bih ja vozio autobus, znam da bih razmatrao mogućnost ili poželjnost da sve podavim. Ponekad, nakon takvih razmatranja, mogućnost se pretvara u stvarnost. Za svaku Jovanku Orleanku postoji Hitler na drugoj strani klackalice. Stara priča o dobru i zlu.

фактотум