|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Poezija Stihovi članova sajta, kao i vaši omiljeni stihovi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Matija Beckovic |
|
Odgovor: Matija Beckovic |
|
|
|
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 21:35
Pol: Žensko
Godine: 22
|
Odgovor: Matija Beckovic -
13.08.2006, 00:57
VERA PAVLADOLJSKA
Lukavica je htela da me nadlukavi Punio se mesec u avgustu kao lokva Ispaljivane pune duge preko jezera i glava Na radilištima u rudnicima boksita Ubeđivao sam nepoznate ljude U tvoje ime Vera Pavladoljska. Grešile su pijane ptice u prostoru Prepelica je kljunom gore okretala Svest je mrcala među liticama Gonjen tocilima, kršima i gubom Do grla u živom blatu mislio sam Koliko si me volela Vera Pavladoljska. Mrak je u mraku sjao kao životinja Grom u lancima čamio za brdima Molio sam za sluh fizičkih radnika Divio se njihovom surovom apetitu Zaklinjao jednog gluvonemog mladića Da izgovori tvoje ime Vera Pavladoljska. Ceo dan u nebu izgoreo mesec Pod lažnim imenom leči svoj pepeo U mrcavi među dvojnicima Dok muzika sneg u uši ubacuje Kleo sam se u obe ruke, naročito desnu Da te nisam voleo Vera Pavladoljska. Udvarao se nepoznatoj devojci U kanjonu Tare kod Kolašina Govorio istine na svim jezicima Žario i palio da ih poveruje Dok je ćutala sećao sam se Da si mi najkrupnije laži verovala Vera Pavladoljska. Pevao je slavuj sa grlom grlice Sve na svetu me na te podsećalo Hvalio sam se da si luda za mnom Cela plaža da ti se uzalud udvara Kako te teram da ideš iz glave I kako nećeš Vera Pavladoljska. Kulo crnog žara pod slepim očima Zarazna zvezda sve i svašta sazdi Dok mi se padobran nije otvarao I kad sam u zavičajne bezdane padao Pričali su da te zovem iz sveg glasa Al nisam priznavao Vera Pavladoljska. Ronio u najdublje, bežao u gore Da te glasno zovem da niko ne čuje Bio sujeveran - pitao prolaznike Kako tvoje lice zamišljaju Čeznuo da ceo dan prolaziš kraj mene Pa da se ne okrenem Vera Pavladoljska. Na ljubavnoj promaji između dve zvezde Nevidljivi uhoda ima nešto protiv Žeđ za rakijom je slična fantaziji U teretnom kamionu koji juri snegu usred leta Bile su dve usne nepismenih žena Po ugledu na tvoje Vera Pavladoljska. Po nevremenu sam lovio na ruke Med zlatnih meridijana u vodi Opisivao oči jedne žene mesec dana U vozovima bez reda mnoge saputnice u prolazu Ubedio da su mi sve što imam u životu Misleći na tebe Vera Pavladoljska. Pita za mene metak lutalica Sada me pogrešno traži oko zemlje Vučen tajnim magnetom mog čela Napija mesec da prokaže gde sam Zlostavlja mora, kuša vazduh i podmićuje Ti ćeš me izdati Vera Pavladoljska. Traje monotona biografija sunca Sve sijalice gore usred dana Slovoslagači su srećni dok ovu pesmu slažu Vazduh ne shvata da sam sebe bombarduje Jedan od vlašića sklon je porocima I jedni i drugi vetrovi te ogovaraju Nekoliko država tvrdi da si njina Ti si na svoje ime ljubomorna Kablogrami se u dubokoj vodi kvare Niko ne zna gde su slova tvog imena U mrtvim i lažnim jezicima u pogrešnim naglascima U rukopisu zvezda po nekoj samoj vodi Ko će uhvatiti sjaj samoglasnika Koje ptica kuka Vera Pavladoljska. |
|
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
13.08.2006, 00:58
LAŽNE MI PUTEVE
Lažne mi puteve pod noge poturaju. Lažne mi reči u usta guraju. Pun mi je život, laži pune uši. Do grla u strašnoj laži što me guši. Sve što je moje lažni prizvuk ima. Sve što je moje ko da je od dima. Laž je podržana lažnim svedocima. I istina nigde nikog ne zanima. Kako da izdvojim laž iz tog što dišem. Kako da ne lažem u tome što pišem. Kad me lažima kao pticu pune: Ko i druge laži moja glava trune. |
|
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
|
13.08.2006, 01:02
LELEK MENE
"…Ako nemaš zašto umrijeti Nijesi se trebao rađati. Ako ne znaš zašto si se rodio I za pravu smrt si zaksnio. Cilj ljudskog života je nešto Zbog čega ćeš život prezirati. Kom je život najviša svetinja I sve ono zbog čega se živi Sve to nije dostojno života Zbog toga se ne moraš rađati. A ko se god rodi bez razloga Bez razloga mora i mrijeti. Svak se ođe s razlogom rađao Znao šta s životom i smrću Jedino je to dostojno ljudi! To se dobro znalo i pamtilo S kojijem smo pozvanjem stvoreni. Nije bilo ove pucibruke Ni toliko suvišna naroda Koji ne zna ni šta će na zemlji. Ni ko ga je ni zašto stvorio. Rađaju se i žale da umru A ne znaju ni što su živjeli! Šta će ljudi toliki na zemlji? Ideja je ljudska ponižena! Svaka vjera tako će propasti. Svaki smisao tu će postradati. Velike je tajne vazda znalo Malo ljudi - i dok ih je malo Onda svaki mora biti pravi Kad su pravi - dosta ih je malo. Šta će ovaj božji gamiz ljudi Kao neka nova vrsta muve? Čemu služe slijepi narodi? Skoro ce ih i zaprašivati…!" |
|
|
|