|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Parapsihologija Simbolizam, neobjašnjive i misteriozne pojave... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Egzorcizam i demoni |
|
Odgovor: Egzorcizam i demoni |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 27.06.2008.
Poslednji login: 06.07.2008 01:30
Pol: Muško
|
Odgovor: Egzorcizam i demoni -
29.06.2008, 03:02
Naravno.
Obred je rađen na djevojci koja se počela vrlo čudno ponašati, a takvo ponašanje joj nije bilo svojstveno. Roditelji su se telefonski posavjetovali sa imamom i da ne davim , sutradan mu je dovedena.(U islamu, kada se taj obred radi, ženska osoba mora biti isključivo u muškoj pratnji ,gdje je barem jedan član njene porodice, dakle brat, otac, muž...Njeno tijelo mora biti prekriveno odjećom, vidi se samo lice, make- up ni slučajno ili bilo kakav miris na tijelu). E sada, prvo je razgovarao sa njenim ocem, ja sam tu bio s njim.Nije važno šta sam im ja. Nakon toga, da bi bio siguran u opsjednutost, došao je do djevojke s nekim štapićem u ruci (kasnije mi je rečeno da je to mošus?!), uzeo je pod ruku, doveo do zida na kome je bila okačena jedna arapska molitva (znači tekst na papiru, uramljen ).S druge strane ju je pridržavao otac. Kako je imam počeo da izgovara naglas tekst i nakon što joj je slobodnom rukom primakao taj štapić mošusa pod nos, ona je iz sve snage vrisnula i izgubila svijest.(Mislim, miris tog štapića jeste bio malo jači i ja sam ga sebi kasnije stavio pod nos, ali ništa posebno.Kasnije mi je rečeno da demoni tj. u islamu - džini, ne trpe intenzivne mirise...) Tako onesviješćenu su je pažljivo prenijeli na drugi kraj prostorije, položili na pod i njen otac je morao da sjedne do mene i više da ne radi ništa. Dao nam je neka dva kao čudno ispletena gajtana da držimo, svako svoj, da bi mi bili zaštićeni. Imam je još jednom provjerio da li joj je sve sem lica pokriveno, uzeo 2 Kurana, jedan joj stavio iza glave, a drugi na prsa i počeo je da naglas moli. Ona je odjednom došla sebi i toliko počela da se dere i da baljezga koješta, ali kao da je bila vezana nevidljivim lancima - cijelo tijelo joj se jeste grčilo, ali nije bilo ni najmanjeg pokušaja da se trgne kao da se ustane, da ga odgurne ili nešto slično, da sam se ja prestravio....Užas tek slijedi. Dere se ona, imam se moli i odjednom prestaje.Ta djevojka sva poplavila u licu kao da je neko davi. Poče on da je ispituje: koji si džin, koliko vas je u njoj, ko te poslao njoj ili je li ona nešto grešno uradila? Oh my god...Ona progovara, neopisivim glasom, daje odgovore: jedan džin, to i to ime, to i to džinsko pleme?!, sjela je negdje vani na mjesto gdje je on bio u tom trenutku?!, nije zazvala Božije ime i on je ušao u nju...Onda je bilo povuci potegni: izađi iz nje-neću, izađi-onda ću ući u tebe, imam: uđi-"to" - ne smijem spaliću se odmah, jer si jutros rekao sto puta tu i tu molitvu?!(kasnije reče imam naziv te molitve koja se izgovara sto puta ,najčešće ujutro, zaboravio sam ga)...Prestao imam da "priča" s džinom i nastavi da se moli naglas. Djevojka, tj.to u njoj ciči da je to neopisivo. Nakon ne znam koliko vremena, opet imam:izađi-tišina, tako nekoliko puta dok "to" ne progovori da će da izađe iz nje malo kasnije, imam opet počeo da se moli , a "to" konačno reče da izlazi...Imam mu je tražio da se zakune Bogom?! da će to da uradi-"to" i uradi to i stop. Zvuk koji je ta djevojka nakon toga proizvela je nevjerovatan - kao da prvi put u životu iz sve snage udiše zrak, pojma nije imala ni gdje je ni otkud da je ona tu , ni šta se desilo. Al razvukoh...I tako, morala je doći s ocem još samo jednom, data joj je proučena voda da se njom isprskava po licu tri puta dnevno, neki med, morala je da posti i da se redovno moli.Taj imam je rekao da ti izbačeni demoni imaju običaj da se vrate u tijelo osobe nakon sedmicu-dvije i da im ponovni "ulazak" uspijeva, ako se osoba strogo ne pridržava vjerskih pravila. Ne želim nešto tako nikad više da vidim ni čujem. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 27.08.2008.
Poslednji login: juče 15:37
Godine: 35
|
27.08.2008, 13:52
Citat:
![]() Istraživanje iz oblasti teritorijalnih duhova predstavlja novinu, tako da se dešava da se u studijama koje se bave proučavanjem ove teme navode jedni isti primeri. Uveren sam da kako vreme bude odmicalo, neverovatni slučajevi o slamanju teritorijalnih duhova nad oblastima, kako malim tako i velikim, sve će se više umnožavati. Džejmi Bakingam (Jamie Buckingham), na primer, ispričao mi je da je pre izvesnog vremena otkrio prisustvo specifičnog zlog duha nad Pragom. Takođe je rekao da je bivši sekretar unutrašnjih poslova, Džejms Vat (James Wat), kroz osetljivost koju je stekao u nekadašnjoj povezanosti sa okultizmom, naslutio je da je specifični anđeo tame zadužen za Belu Kuću. Značaj koji ovakvi uvidi mogu imati za socijalnu pravdu, mir i pravednost u narodu, kao i uspeh evangelizacije, očigledan je. U svoje dve prethodne knjige: "Treći talas Duha Svetoga" i "Kako imati službu isceljenja", izneo sam osam savremenih primera o delovanju teritorijalnih duhova. Ne želim da ih ovde ponavljam, ali verujem da će biti korisno da ih nabrojim: 1. Tajland. Talas obraćenja zahvatio je zemlju nakon što su misionari odredili da odvoje jedan dan u nedelji za duhovno ratovanje. 2. Urugvajsko - brazilska granica. Urugvajci koji su bili zatvoreni za jevanđelje na urugvajskoj strani glavne gradske ulice, a postajali su otvoreni kada bi prešli na brazilsku stranu. 3. Kostarika. Simptomi mentalne bolesti napuštali bi pacijentkinju kad bi doputovala u Sjedinjene Države, a ponovo bi se javili čim bi se ona vratila u Kostariku. Hrišćanskom psihologu Riti Kabezas jedan demon je rekao da su oni (demoni) teritorijalno ograničeni i da ne mogu da idu u Sjedinjene Države. 4. Navaho rezervat. Herman Vilijams (Herman Willijams), pastor Navaho alijanse, imao je ozbiljne fizičke simptome koji bi ga napuštali čim bi izašao iz rezervata. Duhovi koji su ovo izazivali bili su povezani sa vračom, koga su kasnije ubili. 5. Filipini. Lester Samrel (Lester Sumrall) isterao je zlog duha iz jednog stanovnika koji se nalazio u zatvoru Bilbid, što je za posledicu imalo promenu u prijemčivosti Filipinaca za jevanđelje. 6. Argentina. Omar Kabrera (Omar Cabrera), kroz molitvu i post, redovno je praktikovao službu raspoznavanja demona nad određenim gradovima, slamao je njihovu silu, te je kasnije nailazio na veoma slab otpor prema Božjoj sili za spasenje i isceljenje. 7. Koreja. Pol Jongi Čo (Paul Yonggi Cho) razliku u prihvatanju jevanđelja između Nemačke i Koreje pripisuje pobedama u duhovnom ratovanju koju su korejanski hrišćani izvojevali kroz molitvu. 8. Argentina. Edgardo Silvoso izveštava o naglom umnožavanju crkvi u poluprečniku od 100 milja od grada Rosara, nakon što je molitveni tim svezao silu duha Merigilda 1985. Ističući ponovo da je moje proučavanje provizorno, odnosno oglednog karaktera, ovom prilikom ne želim da se upuštam u dokazivanje objektivnosti i verodostojnosti ovih slučajeva. No, izveštaje o njima podnele su osobe od integriteta i poverenja, koje su prikupile informacije od pouzdanih svedoka. Razlučivanje je neophodno kada se dublje prosuđuju ovakve stvari, ali ako bi došlo do toga da ovi događaji budu ozbiljnije i stručnije ispitani, morali bi se prikupiti dodatni podaci i činjenice. Evo još nekih izveštaja: Grčka. Loren Kaningem (Loren Cunningham) iz organizacije Mladi sa misijom (Youth With a Mission) navodi događaj koji se odigrao 1973. Dok je 12 misionara bilo u trodnevnom postu i molitvi za Los Aneđeles, Gospod im je pokazao da treba da mole za pad (duhovnog) kneza Grčke. Istoga dana slične grupe na Novom Zelandu i u Evropi dobile su istu poruku. Sve tri grupe su poslušale i molile protiv ovog poglavarstva. U roku od 24 sata, došlo je do političkog prevrata i smene vlasti u Grčkoj i tim Mladih sa misijom po prvi put je mogao da propoveda jevanđelje na ulici. Ikenston, Ilinois. Dok mi je držao doktorsko predavanje 1985., Džon Vimber (John Wimber) je naveo izveštaj pastora jedne od Vinjard (Vineyard) ckrvi, Stiva Nikolsona (Steve Nicholson). Stiv je služio na području Evanstona tokom šest godina, gotovo bez ikakvih rezultata. Jednom prilikom groteskna spodoba se pojavila pred njim i rekla mu: "Zašto me uznemiravaš?" Potom se predstavila kao demon vračarstva koji nadlgeda to geografsko područje. Upustivši se u odlučnu duhovnu bitku protiv tog demona, Stiv je naveo imena ulica grada u tom okrugu i ispovedao da one pripadaju Božjem Carstvu. Duh mu je rekao: "Ne želim da ti prepustim toliko mnogo." Stiv mu je odgovorio da mu u Isusovo ime naređuje da napusti te teritorije. Duh se raspravljao sa njim, a potom je otišao. Istog časa, bolesnici su počeli da ozdravljaju. Nije prošlo više od tri meseca, a crkva se više nego udvostručila i broj ljudi se popeo sa 70 na 150, od kojih su gotovo svi bili obraćenici koji dolaze iz vračarastva. Gotovo svaki novi vernik morao je da bude oslobođen od demona u procesu spasenja. |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 03.09.2008 23:49
Pol: Žensko
Godine: 28
|
28.08.2008, 23:43
Naravno da neverujem da čovek može biti opsednut "đavolom" ili "demonom"-jer demoni poseduju jako veliku količinu energije koju ljudsko telo nebih izdržalo.
Ono što stvarno opseda ljudsko telo su astralna bića i elementali. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: juče 23:24