VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Zabava > Parapsihologija

Parapsihologija Simbolizam, neobjašnjive i misteriozne pojave...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo
staro
  (#21 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 14:57
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 11.01.2007, 17:34

Cak i u tome ima mistike i istine ali neki preteravaju...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Pol: Žensko
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 11.01.2007, 18:11

Ne verujem ja u te stvari

No me toques

staro
  (#23 (permalink))
Masha 92
Početnik
Masha 92 je na dobrom putu

Član od: 12.01.2007.
Poslednji login: 31.03.2007 17:47
Godine: 16
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 21.01.2007, 16:22

nisam sujeverna...milion puta mi je crna macka presla put i nista mi se nije desilo.i ne verujem u petak trinaesti

Vise je za zaljenje onaj ko zbog pameti izgubi ljubav,nego onaj ko zbog ljubavi izgubi pamet...

staro
  (#24 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: 07.01.2009 19:20
Godine: 27
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 22.01.2007, 05:36

Ma verujem u sve a opet ne verujem u nista,...ko bi me znao...

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#25 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 07.01.2009 02:08
Godine: 58
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 04.03.2007, 14:07

Baksuz susret, cna macka, razbijeno ogledalo, pop, da kucnem u drvo, petak 13, nista od toga nije baksuz.Sve je to rezultat nedefinisanosti naseg sopstvenog JA. To je ujedno i rezultat, posleratnog nacina zivljenja ( od 1945), mesavina raznih uticaja kultura i religija, zapada i istoka. Razgradjivanjem porodice, kao osnovne celije ljudskog drustva, ostaje prostor da se bez podloge porodicnog vaspitanja, i razvijenog humanizma, nadjemo na putevima nizvesnosti i problema, pa nam ostaje da koristimo imaginarne stapove srece, baksuza ili magije i prorocanstva.
Treba imati Veru,bezrezervnu, i strpljenje; male stvari zadovoljstva, sklopice Vam mozaik zadovoljnog zivljenja, i crna macka u petak trinaestog, bit ce vam sreca.

staro
  (#26 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 03:50
Godine: 46
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 04.03.2007, 14:35

Sujeverje se pokupi iz kuce - od roditelja, od baba i deda. Mi to prihvatimo, ili ne prihvatimo. Nisam preterano sujeverna, ali ipak postujem neke stvari koje su u nasoj kuci bile vazece. Na primer, ne okretati hleb naopacke, verovanje da ces biti siromasan ako hleb okreces naopacke, zatim novorodjenoj deci se vezivala crveni ribon oko ruke - protiv uroka, prvih mesec dana ne seci nokte bebi.
Greota od Boga, ne bacati hranu u smece, posebno ne hleb.
Uvek imati beli luk u kuci, drzati ga po mogucstvu na vidnom mestu - protiv demona.
Od pamtiveka, ljudi su bili sujeverni i pridrzavali se nekih rituala, vezanih za isto. Nemam nista protiv toga!

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#27 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: juče 20:55
Godine: 34
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 04.03.2007, 15:20

Citat:
Masha 92 kaže: Pogledaj poruku
i ne verujem u petak trinaesti
sjetih se jednoj događaja iz osnovne škole. daklem, bio je petak d´ 13-ti i ja sam uspjela da dobijem čak četiri kečine, ali i dan danas vjerujem da je to bilo zato što apsolutno tih dana knjigu nisam pipnula...

nattydread is coming to dinner

staro
  (#28 (permalink))
mrvacha
Brbljivica
mrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen članmrvacha je savršen član

Član od: 11.02.2007.
Poslednji login: 06.12.2008 15:55
Godine: 25
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 04.03.2007, 15:41

Rodjena sam trinaestog i do sada mi niko nije rekao da sam cisti promasaj, ili neston slicno...
Definitivno nisam sujevjerna.

staro
  (#29 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 07.01.2009 02:08
Godine: 58
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 14.04.2007, 21:49

Koliko god da nisam sujeveran, i kao vernik siguran, omakne se po neki put da počnem da razmišljam gde je baksuz, i srećom to je samo jedan tren jer već druga preklapajuća misao mi je pa zašto se molim Bogu da mi pomogne ako dozvoljavam sebi da na taj način gledam sled događaja u životu.
Ako bi se tražila grupa ljudi okupljena ili pak povezana sa nekom temom interesovanja, a da ima najviše sujevernih, to su svakako ribolovci. Ih koliko rituala, bajanja, i pljuckanja se primeni da bi se upecala veeliikaaa i da se ne otkači. A da ne pričam o onom čuvenom pitanju ribolovcu: Jeli a gde si pošao, pored sočnih odgovora, nuđenja raznih jelovnika pitaocu, a posebno pominjanje bliže i dalje rodbine u smislu nekih razvratnih ponuda, mnogi uz sve te psovke okrenu se i vrate se nazad kući, na žalost njihovih žena ili bliže rodbine, e tek su tad kod kuće nadrljali ukućani, jer nervozni ribolovac počinje da grize oko sebe, umesto ribe koja ga je radosno očekivala na vodi.
Drugi po redu su trgovci na uličnim tezgama, ili na buvljacima, kojeg li rituala ako si seftedžija, trljanje po kosi, neko i drugde, mahanje preko robe pa tek onda novac u džep.
A dalje, pa ima ih i dalje, ali postaću dosadan.

staro
  (#30 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 08.01.2009 17:54
Odgovor: Crna mačka i razbijeno ogledalo - 14.04.2007, 21:56

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Da li ste sujeverni? Imate li neke rituale?
Ne nesto narocito... ali recimo ne volim da prodjem izmedju dve grede...ne znam sto...uvek ih zaobidjem...

I mrzim kad me neko preterano hvali obavezno mi sve krene nizbrdo...

Odgovor