VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Zabava > Parapsihologija

Parapsihologija Simbolizam, neobjašnjive i misteriozne pojave...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
"Misterije svijeta"
staro
  (#1 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: juče 15:05
Pol: Muško
Godine: 24
"Misterije svijeta" - 09.04.2006, 00:08

Da li ste citali ovu zanimljivu knjigu, koju je napisao Arthur C. Clark?
Podsjecanja radi, to je knjiga koja govori o mnogim neobjasnjenim pojavama, dogadjajima i mitovima na nasoj planeti, kao sto su npr, "Big foot", "Stonehenge", "Vrazje stope", "Kristalna lobanja" i sl.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: "Misterije svijeta"
staro
  (#2 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 02:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: "Misterije svijeta" - 09.04.2006, 23:49

Imam tu knjigu odavno. Citala sam je kad sam bila jos osnovna skola i tad mi je bila jako zanimljiva.
A kad bi je sad citala verovatno ne bih toliko verovala u sve to kao sto sam tada. U knjizi su opisani zanimljivi dokazi tih neobicnih nerazjasnjenih pricica i to je car te knjige.

goldie

staro
  (#3 (permalink))
cabb
Legenda
cabb je dijamantcabb je dijamantcabb je dijamantcabb je dijamantcabb je dijamant

Član od: 08.10.2006.
Poslednji login: 01.11.2007 13:48
Odgovor: "Misterije svijeta" - 06.12.2006, 14:27

Citao sam skoro sve sta je Klark napisao,mada mi je Karlos Kastaneda jaci u pomenutoj sferi...Treba procitati njegov "Orlov dar",posle koga ima o cemu da se razmislja,i to "debelo"!

staro
  (#4 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 22.04.2007 13:15
Odgovor: "Misterije svijeta" - 11.01.2007, 12:10

"Bermudski trougao", "Stonehenge","Aliens & UFOs"

A najvise me nerviraju teorije stonehendza da je napravljen da odbija glas i donosili oni kao neke aparate... pateticno...

Teorije NLO-a su balon koji se krece brzinom svetlosti, meteor, pticji izmet, cudan oblik oblaka koji se isto krece brzinom svetlosti, mislim... pateticno...

A za bermudski trougao teorija je da se svi nestanci (oko 100 godisnje sada ali bilo je 1000) slucajno desavaju na jednom mestu... pateticno...

Imam neke neverovatne snimke vanzemaljaca ako neko hoce da vidi...

I to mi je nauka... Takodje verujem u piramide, anticke narode, misticnost Rima i Grcke... itd. itd.

staro
  (#5 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 23:04
Godine: 32
Odgovor: "Misterije svijeta" - 15.01.2007, 22:22

? Verujesh u piramide i antichke narode??! A ja sam bio ubedjen da su piramide izmishljene i fotomontazze, a da su antichki narodi podmetachina novog sveDskog poretka! Izem ti nauku!! TOooo

Bermudski trougao! 100 godishnje?! Hiljadu ! Kladim se da bi znao da mi nabrojish bar 30 nestalih brodova na tom mestu? A tek na ostalim? Ne? To niko ne broji kanda?

Shto se tiche NLOa.. Da, sve je verovatnje od balona koji se krece brzinom svetlosti!...

Znash shta Cezare Da nisi taj koji si zakleo bih se da je opet neko otvorio dupli nalog pa nas sve zajebava

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#6 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 22.04.2007 13:15
Odgovor: "Misterije svijeta" - 17.01.2007, 18:14

Pa dobro lebac ako ti kazes da ne postoje, verujem ti! Hvala sto si pozvao medicinsku tetu da me leci sad se osecam mnogo bolje Sta lebac kaze to cu od sad slusati!

staro
  (#7 (permalink))
Masha 92
Početnik
Masha 92 je na dobrom putu

Član od: 12.01.2007.
Poslednji login: 31.03.2007 17:47
Godine: 15
Odgovor: "Misterije svijeta" - 21.01.2007, 16:30

Citat:
goldie kaže: Pogledaj poruku
Imam tu knjigu odavno. Citala sam je kad sam bila jos osnovna skola i tad mi je bila jako zanimljiva.
A kad bi je sad citala verovatno ne bih toliko verovala u sve to kao sto sam tada. U knjizi su opisani zanimljivi dokazi tih neobicnih nerazjasnjenih pricica i to je car te knjige.
gde moze da se uzme ta knjiga?

Vise je za zaljenje onaj ko zbog pameti izgubi ljubav,nego onaj ko zbog ljubavi izgubi pamet...

staro
  (#8 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 19:20
Godine: 26
Odgovor: "Misterije svijeta" - 22.01.2007, 05:31

Da,citala je pre sto godina,kada sam bila u fazi da je sve oko mene jedna velika zavera...

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#9 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 10:13
Godine: 28
Odgovor: "Misterije svijeta" - 27.04.2008, 15:47

Citala sam, jos uvek je imam i ponekad je prelistam, procitam po nesto....
Ovo je jedan od tekstova koji me je uvek najvise fascinirao:

Tajna kristalne lobanje

Dospela je do nas iz davnih vremena, oko nje se već dugo stvaraju legende, današnja tehnologija ne može nikako da napravi nešto slično, a nezamislivo je da je u ona vremena mogla biti napravljena primitivnim oruđem koje su ljudi tada koristili.Tvrdi se da je to najtajanstveniji predmet na svetu.Čudo izrađeno od kvarcnog kristala, izbrušeno tako savršeno da potpuno liči na ljudsku lobanju u prirodnoj veličini.Vrednost kristalne lobanje je neprocenjiva. Ko je onda napravio ovakvo nešto i zašto, kome je služila ?!
Kruže glasine da ona ima neobične moći, ljudi koji su joj se našli u blizini primećivali su kod sebe čudne promene.Kakvu tajanstvenu silu poseduje Kristalna Lobanja?Može li da isceljuje ili da transformiše čovekovu psihu?
Kristalna Lobanja poznata je kao Mičel-Hedžisova Lobanja jer ju je pronašla Ana, usvojena ćerka F.A.Mičel- Hedžisa. Pronađena je u Lubaantunu (Grad Palih Kamenova) u Britanskom Hondurasu 1924. godine prilikom arheoloških iskopavanja.I samo njeno otkrivanje obavijeno je misterijom i intrigama.

Pošto starost kvarcnog kristala ne može da se odredi datiranjem pomoćuradioaktivnog izotopa ugljenika, nemožemo odrediti tačnu starost Kristalne Lobanje.Pretpostavlja se da je njena starost 12.000 godina, mada mnogi tu granicu pomeraju do fantastičnih nekoliko miliona godina.Tačan odgovor bi se mogao dobiti samo razbijanjem Lobanje da bi se tako odredila starost vodenog sadržaja u njoj, ali njena neprocenjiva vrednost to ne dozvoljava.Mada i u tom slučaju dobili bi samo geološki period u kojem je nastao kristal, a ne i vreme kad je Lobanja izrađena.Pitanje je i zašto je Lobanja izrađena baš od kvarcnog kristala, kad je on izuzetno tvrd materijal koji je težak za obrađivanje.Smatra se da je bilo potrebno 300 godina strpljive obrade, pri čemu su pesak i voda korišćeni da bi uglačali svaki deo stene, a zatim brušenjem rađeni neverovatno precizni detalji.Tvrdi se da Kristalna Lobanja ima čudesna isceliteljska svojstva i da sadrži telepatske informacije o poreklu ljudskog roda.Smatra se da je načinjena ili korišćena u mitološkoj Atlantidi.
Na osnovu toga što je Kristalna lobanja pronađena u Srednjoj Americi, a i zato što je motiv mrtvačke glave zauzimao važno mesto u kultovima Maja i Acteka, neki su pretpostavili da je ovo mogao biti kultni predmet koji je korišćen u verskim obredima i u bogosluženju kod ovih naroda.
Jedno vreme, naročito četrdesetih godina, Lobanja je imala mnogo mračniju reputaciju.Za nju su verovali da je 'Lobanja Strašnog suda' i da će svakoga ko je gleda zadesiti nesreća ili će prevremeno umreti.Kasnije, a naročito u novije vreme, zauzet je pozitivniji stav prema njoj.Sada se veruje da Lobanja ima isceliteljsku moć, a da je osim toga i skladište informacija.Dolazak do ovih podataka i njihovo pronalaženje biće moguće tek kada naučimo da crpimo znanje iz ivog kristalnog kompjutera.
Grad Maja u kome je Kristalna lobanja pronađena, Lubaantun, je jedan od poslednjih velikih centara Maja, sagrađen u osmom ili devetom veku naše ere.Čitav taj predeo zarastao je u gustu vegetaciju.Izgleda da je on bio trgovačko središte za kakovac.Najspektakularniji deo grada jeste amfiteatar, jedan od najvećih koji su otkriveni u nestalom svetu Maja.Izgleda da ostaci Lubaantuna obuhvataju period od samo jednog i po stoleća pre nego što je grad neobjašnjivo napušten, negde u devetom veku naše ere.
U Gvatemali su pronađena sela Maja u kojim je ovaj narod obitavao još u sedmom veku pre naše ere.Ali njihova civilizacija dostigla je zenit između 300.-900. godine posle Hrista.Onda se, iz još neutvrđenih razloga, ova jedinstvena civilizacija raspala, a narod zagonetno isčezao ili se odselio.

Zbog svoje neprocenjive vrednosti Lobanja se čuva u sefu jedne banke u mestu Mil Veli u Kaliforniji.Kristalna Lobanja bila je podvrgavana mnogim naučnim istraživanjima.Počelo je 1964. kada je Ana Mičel Hedžis odnela Lobanju u Njujork kod bračnog para Dorlend.Oni su 6 godina proučavali Lobanju u svom stanu u Kaliforniji.Jedne večeri kad su zaključili da je kasno da bi je vratili u sef, Dorlend jeseo kraj kamina, a pored njega na stočiću bila je Lobanja.Odjednom je primetio da oči Lobanje verno reflektuju vatru.Ovo izuzetno opažanje dovelo je do otkrića tajanstvenog i jedinstvenog optičkog sistema koji je ugrađen u Lobanju.Kako, to niko ne zna!Dorlend je pod mikroskopom otkrio neverovatno sofisticiranu optiku.U gornjem delu usne duplje Lobanje pronašao je široko providno telo koje je bilo slično prizmi koja prelama svetlost pod uglom od 45 stepeni.Ovakva prizmatična površina usmeravala je svetlost ispod Lobanje u njene očne duplje.Izbrušena je još jedna tanka površina koja je mogla da posluži kao uveličavajuće staklo.Kroz više od 15 cm prirodnog kristala u jednom komadu proteže se kanal bez prepreka i inkluzija.Štampani tekst koji bi gledali kroz njega bio bi i čitljiv i uvećan.Iza onoga što deluje kao namerno izbrušena prizma, uočava se jedna konkavno-konveksna površina koja služi za sabiranje snopa svetlosti, koji se potom baca na prizmu i odande u očne duplje.Zadnji deo lobanje je majstorski izrađen kao sočivo modernog fotoaparata i koje skuplja svetlost odasvud i reflektuje je u očne duplje.Na Lobanji su naznačeni i zigomatični lukovi.Oni su urezani u reljef pored jagodičnih kostiju, kao na pravoj ljudskoj lobanji.To se ne može videti ni na jednoj statui u svetu.Vilična kost je odvojena i može da se skida.Savršeno je upasovana u dva uglačana ležišta i lako se pokreće gore dole!Jednom prilikom Frenk Dorlend je opazio oreol oko Lobanje, sličan prstenu oko Meseca.Prsten se protezao oko četrdeset pet centimetara i nestao je tek posle šest minuta.
1970.godine Kristalna Lobanja odneta je u Hjulit Pakardove laboratorije u Santa Klari u Kaliforniji, na detaljna ispitivanja.To je jedna od vodećih laboratorija u svetu za ovakvu vrstu istraživanja.laboratorije su sprovele dva osežna istraživanja.Posletoga jedan od zaposlenih je izjavio: ''Nema načina da se utvrdi starost Lobanje.Verovatno su mnoge ideje o misterijama i zlu koje kruže o Lobanji, potekle od njenih očiju.Pomeranjem svetlosnog izvora ili lakom promenom ugla posmatranja dobija se beskrajni niz slika i obrazaca usled prelamanja svetlosti.To može da deluje vrlo hipnotički.' I u samoj laboratoriji Lobanja je izazivala uzbuđenje i nemir.Ni profesionalco koji su tamo radili i koji su poznavali do najmanje sitnice kristale i njegove osobine, nisu ostajali imuni na Lobanju.Na kraju su se eksperti iz laboratorije složili da, pod pretpostavkom da kad bi dobili komad kristala iste veličine, ni vrhunski proizvođači kristalnih komponenti sa najsavremenijom današnjom tehnologijom ne bi mogli da izrade Lobanju sličnu ovoj.Ili šta je izjavio jedan od kristalografičara iz laboratorije Hjulit Pakard-a : '…ova prokleta stvar jednostavno ne bi trebala da postoji!'
Kristali na neki tajanstven način mogu da utiču na ljudsku svet.I bračni par Dorlend koji je ispitivao Lobanju nije izbegao mentalnin efektima Lobanje.Sve godine dok su ispitivali Lobanju nisu pušili niti pili alkohol i kafu, a postali su i vegetarijanci.Na neki čudan način Kristalna Lobanja uticala je na njihovu svest.I drugi ljudi koji su se prvi put susreli sa Lobanjom, reagovali su na susret sa njom.Neke je hvatala sanjivost a neki su imali problema sa disanjem ili lupanjem srca.Kod nekih ljudi kao da je stimulisala čulo mirisa i stvorila utisak da emituje aromu mošusa, koja je bila neopisiva.U prisustvu Lobanje neki ljudi su čuli laki hor glasova ili zvonjavu praporaca.
Filis Geld koautorka knjige 'Poruka Kristalne Lobanje' je napisala: 'Verujem da Lobanja može da se upotrebi kao duhovni fokus da se izvuku mudrost i znanje iz kolektivnog nesvesnog.Kristalnu lobanju porede s kristalnim sveznajućim kompjuterom koji samo čeka da otkrijemo pravi pristupni kod'.

Šta god Vi mislili o Kristalnoj Lobanji i njenoj nerazrešivoj misteriji, znajte da psiholozi ne preporučuju da sebe dovodite u izmenjena stanja svesti.Ali ko može odoleti Tajni Kristalne Lobanje.

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#10 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 10:13
Godine: 28
Odgovor: "Misterije svijeta" - 12.05.2008, 14:35

Tajna Sibirske eksplozije

Tridesetog juna 1908. u 7.40 časova žitelji mnogih sela Centralnog Sibira ugledali su na nebu plavo-belu loptu zaslepljujuće svetlosti koja je iza sebe ostavljala dugačak vatreni trag.Svedoci ovog nesvakidašnjeg događaja uočili su da se lopta kretala u smeru jug-sever, a onda, na maloj visini,vatrena lopta je prešla na kurs sever-severoistok, krećući se prema međurečju Jeniseja i Lene.Usledila je strahovita eksplozija koja j e bila ravna snazi istovremene eksplozije 500-2000 atomskih bombi, ili oko 10-40 megatona poznatog eksploziva TNT.Do eksplozije je na sreću došlo u praktično nenaseljenoj oblasti Podkamenaja Tunguska, 60 kilometara od sela Vanavara.Procene kažu da je kojim slučajem ovakvo nebesko telo palo u jednu tipičnu ruralnu oblast SAD, izazvalo bi smrt oko 70.000 ljudi, uz štetu od oko 4 milijarde dolara.Udar Tunguskog meteorita (ako je to bilo to), u urbanu zonu sravnio bi grad sa zemljom, odnevši živote oko 300.000 ljudi.Na slici desno upoređena je površina dejstva Tunguske katastrofe sa gradovima Njujorkom i Vašingtonom.
Gotovo sve kuće u Vanavari su porušene.Meštani gradića Kirenska, na obalama Lene, ugledali su fontanu vatre, dima i prašine.Nad tajgom se nadvio ogromni vatreni stub visine 20 kilometara.Iako je dan bio sunčan, vatreni stub su videli i ljudi iz Lenskih rudnika, nedaleko od sela Bodajbo.Seizmografi u