|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Parapsihologija Simbolizam, neobjašnjive i misteriozne pojave... |
| Prikaz rezultata glasanja: Verujete li u postojanje vanzemaljske inteligencije? | |||
| da, svakako |
|
42 | 60.87% |
| NE! Vanzemaljci ne postoje!! |
|
6 | 8.70% |
| Verujem da postoje ali su suvise daleko |
|
21 | 30.43% |
| Učesnika ankete do sada: 69. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude? |
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
|
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude? -
03.07.2006, 17:25
Citat:
Citat:
Da, pobožan sam, ali do određene granice. Više se može reći da poštujem, nego što verujem. Uostalom, ja nisam rekao da oni ne postoje, nego da ja ne verujem da postoje. ![]() Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.06.2006.
Poslednji login: 01.06.2008 18:01
Godine: 31
|
03.07.2006, 21:00
Naravno da postoje, samo ih ne treba zamišljati tako konvencionalno.
Ko zna kakvog su oblika, od čega su "napravljeni". Možda ih ima i na zemlji koliko oćeš, ali se ne vidimo ni ne osetimo. Možda su u nekoj drugoj dimenziji. Možda su milion puta manji, ili čak veći, pa nemamo ni šanse da se vidimo. Možda ih ima i na Marsu, pa i na mesecu. Koliko ih samo ima ispod okeana, ali treba naći neki način pa stupiti u bilo kakav kontakt sa njima, ne mora da bude vizuelan. Ali mi sve više gubimo kontakte i među sobom, tako da je to nepremostivi problem! |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.05.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 12:30
Godine: 28
|
03.07.2006, 21:36
Heh,'ajd ja necu upadati u raspredanje i pokusaje dokazivanja....ne vredi a i onako mrzim "rasprave u kojima su svi u pravu"....
Eto ja necu reci da verujem da postoji, reci cu da mislim da postoji neki oblik zivota tamo negde...ne mora to da bude neko svesno bice, moze biti neka morska trava ili neko drvo (nesto slicno drvetu)...ali mi je jednostavno ne pojmljivo da na tolikom prostranstvu smo samo mi "bogom dani".Mora da postoji jos nekoga (necega)....jednostavno mora. ![]() |
|
|
|
|
|
Todd Anderson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Godine: 42
|
03.07.2006, 23:50
Posle dužeg vremena (a zbog neodložnih obaveza na privatno-poslovnom planu), osetih neodoljivu potrebu da i ja nešto izjavim za Dnevnik.
LM, junior je na osnovu moje preporuke pročitao knjigu "Život u Svemiru", od Isaac Asimov-a, i sa velikim zadovoljstvom mogu ovde da konstatujem kako je potpuno ispravno shvatio poruku njenog autora! Doduše, ne radi se ni o kakvih 13 zakona, niti "zakona", već o jednoj, sasvim logičnoj i realnoj, čak isuviše pesimističnoj spekulaciji jednog slobodnomislećeg naučnog uma na temu mogućnosti postojanja života, a naročito inteligentnog života u Svemiru. Kada mu još budem plasirao nedavno skinutih (long live torrent!!!) 13 epizoda fantastične naučno-popularne serije Kosmos, od Carl Sagan-a, eto nama još jednog beskompromisnog SETI istraživača! Navedene izvore, uključujući i možda najbolji SF movie ikada snimljen, "Contact", od srca preporučujem svim onim nevernim Tomama (kojima, na moje opšte i ničim izazvano iznenađenje i razočaranje, pripadaju i izvesni zerrrcovi), koji izgleda još uvek nisu čuli za propast Ptolomejevog svetonazora! Da još jednom parafraziram mnogopoštovanog autora teme: If we were alone, it would really be an awful waste of space! (Meggz, deder ispravi me, leba ti, ako pogreshih kod ovih jebenih kondicionala - kanda sam bež'o s časova kad mi je profesorka to predavala! ) |
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
|
04.07.2006, 00:10
Bre ljudi, šta ste se toliko okomili na mene?
Pa zar je toliko teško da prihvatite neko ne veruje da postoje mali zeleni? Ja pre verujem da smo jedini u ogromnom svemiru, nego da "tamo negde" ima još nekoga. Nekako mi je to realnije i približnije. Suviše me ta teorija o malim zelenim podseća na Dosije X (koji sam zaista voleo da gledam ). Ne mogu da verujem u nešto što ne vidim i što nema dokaza o postojanju (ovo drugo je ključno). Mnogo je tu teorije, a malo prakse. Činjenica je da mi poznajemo 0,00000001% svemira (verovatno i mnogo manje) i da je to ništa naspram svega ostalog, ali opet... Jednostavno - ja ne verujem. Citat:
![]() Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
|
Todd Anderson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Godine: 42
|
04.07.2006, 00:25
Citat:
Svaki dalji pokušaj iznošenja logičkih i racionalnih dokaza neminovno je osuđen na propast. Čovek, jednostavno, ne veruje!Doduše, to od njega niko i ne traži! Ako me oči ne varaju, ova tema se nalazi unutar foruma "Nauka i tehnologija", od kojeg okoreli vernici i apologete ionako beže kao đavo od krsta! Gospođi pomiluj, ejmen! |
|
|
|
|