|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Parapsihologija Simbolizam, neobjašnjive i misteriozne pojave... |
| Prikaz rezultata glasanja: Verujete li u postojanje vanzemaljske inteligencije? | |||
| da, svakako |
|
42 | 60.87% |
| NE! Vanzemaljci ne postoje!! |
|
6 | 8.70% |
| Verujem da postoje ali su suvise daleko |
|
21 | 30.43% |
| Učesnika ankete do sada: 69. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude? |
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
|
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude? -
02.07.2006, 01:08
Čekaj, čekaj Goldi. Da krenemo od početka.
U pravu si što se tiče toga da teži nije isto što i jednako, mada, ruku na srce teško da nešto sa verovatnoćom od npr. 10^-1000 može da se dogodi, ali ajd' neka bude. Moja greška, određena verovatnoća postoji. E, a što se tiče uslovne verovatnoće, tu mislim nisi u pravu. Koliko me sećanje služi (knjiga ne, jerbo sam je još davno bacio i sada mi je žao), tu se ne radi o konačnom skupu. A uslovnu verovatnoću sam uzeo jer je poznato da na Zemlji ima života. Kao što si rekla, totalna verovatnoća sledi iz uslovne, a u obe ima deljenja sa beskonačnosti, što opet dovodi do moje greške od malopre. Čak i da planeta ima prebrojivo mnogo, opet će se ispod razlomka naći veeeeeeeliki broj. Znači, verovatnoća da postoji život van planete Zemlje je približno jednaka nuli. A to je daaaaaaaleko od verovatnoće 1, tj. da život sigurno postoji. Prevedeno na srpski jezik, po matematici bi se ta verovatnoća izrazila u trilionitom delu promila.A to i dalje nije dokaz da oni sigurno postoje. Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Poslednji login: juče 13:50
Pol: Žensko
|
02.07.2006, 02:04
Nemam ni ja knjigu al ima na netu knjiga iz kojih sam izvukla par definicija. I evo definicija koje kazu da se radi sa konacnim skupom.
![]() I knjiga: Klasična definicija verovatnoće omogućava da se odredi verovatnoća slučajnih događaja jedne relativno uske klase eksperimenata, a to je klasa eksperimenata sa konačnim brojem mogućih rezultata i to jednako verovatnih. Definicija 4.10. Verovatnoća slučajnog događaja A je odnos broja ..povoljnih" rezultata za događaj A i broja mogućih rezultata eksperimenta. II knjiga: Definicija 1.1: Promenljiva velicina X je slucajna promenljiva prekidnog tipa, ako vrednosti, koje ona moze uzeti, obrazuju konacan ili prebrojiv niz realnih brojeva (1.6)E sad uslovna verovatnoca: Definicija 4.13. Uslovna verovatnoća događaja A pod uslovom da se realizuje događaj B jednaka je količniku ![]() ![]() Neposredno pre ove definicije uslovne verovatnoce se napominje da se dokaz radio nad: "Posmatrajmo primer jednog eksperimenta sa konačnim brojem mogućih ishoda koji su podjednako verovatni. Neka je n ukupan broj mogućih ishoda, a n(B) broj ishoda....." Ko ne neveruje evo linka: http://statlab.fon.bg.ac.yu/srb1/Vir.../glava_4_3.htm Znaci sta je zakljucak ovih postova? Matematika kaze da postoji verovatnoca da ima zivota u svemiru. I ja sam u prvom postu napisala da verujem da postoje vanzemaljci. Nisam tvrdila da sam sigurna da 100% (verovatnoca jednaka jedinici) postoje. ![]() |
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
|
02.07.2006, 02:18
Oki, kao što sam rekao - neka uzmemo u posmatranje npr. 10 milijardi planeta. I neka bude da je verovatnoća da ima/nema života 50% (mada to nije realan odnos). Znači, krenemo redom. Na Zemlji ima - OK. Na Merkuru nema, verovatanoća se smanjuje. Na Veneri nema, verovatnoća se još smanjuje...
A ni ja nisam rekao da ih 100% nema, nego da ne verujem. Probao sam da dokažem matematički, ali sam se malo zajebao Ali samo malo. ![]() Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|
|
Veteran
Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: juče 18:18
Godine: 15
|
02.07.2006, 10:33
Citat:
E sad, ako u jednoj Galaksiji na samo jednoj planeti postoji inteligencija onda postoji na milione civilizacija!! Pak, ovo su samo nagadjanja, ali sada cu vam izneti 13 "zakona" koje je postavio Isak Asimov i u koje ja cvrsto verujem: 1. Broj zvezda u nasoj Galaksiji iznosi 300 milijardi. 2. Broj planetnih sistema u nasoj Galaksiji iznosi 280 milijardi. 3. Broj planetnih sistema u nasoj Galaksiji, koji kruze oko zvezda slicnih Suncu, iznosi 75 milijardi. 4. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji, koje raspolazu korisnom ekosferom iznosi 52 milijarde. 5. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji sa korisnom eksoferom, koje pripadaju drugom pokoljenju prve populacije, iznosi 5.200.000.000 6. Broj zvezda u nasoj Galaksiji, koje pripadaju drugom pokoljenju prve populacije, poseduju korisnu ekosferu i imaju planetu koja kruzi u njoj, iznosi 2.600.000.000 7. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji, koje ulaze u sastav drugog pokoljenja prve populacije i posedije korisnu ekosferu, sa planetom slicnoj Zemlji koja kruzi u njoj, iznosi 1.300.000.000 8. Broj nastanjivih planeta u nasoj Galaksiji iznosi 650.000.000 9. Broj planeta u nasoj Galaksiji koje sadrze zivot iznosi 600.000.000 10. Broj planeta u nasoj Galaksiji koje sadrze visecelijski zivot iznosi 433.000.000 11. Broj planeta sa bogatim kopnenim zivotom iznosi 416.000.000 12. Broj planeta na kojima se razvila tehnoloska civilizacija iznosi 390.000.000 13. Broj planeta u nasoj Galaksiji na kojima tehnoloska civilizacija SADA POSTOJI iznosi 530.000!!! A TO JE SAMO NASA GALAKSIJA!!!
|
|
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 16:55
Godine: 32
|
02.07.2006, 11:42
Rachun je jasan, tri puta nishta je nishta
![]() Elem, ako je u svemiru zivot nemoguc onda ni mi ne postojimo. Chinjenica da mi jesmo tu samo govori i o pozitivnoj verovatnoci da nismo sami. I ne radi se samo o matematici. Pre nego shto je na zemlji nastao zivot, na njoj nije bilo 50 % shanse da on nastane nego 100%. Na Merkuru je bilo 0% shansi, i on i slichne planete nas ne interesuju. Na Marsu su te shanse na primer iznad nule, a kolike su realno tek ostaje da se izmeri. Jedina matematika koja tu valja je koliko ima planeta sa 100% uslova za zzivot. A eto ako cemo verovati junioru to je cca 650 000 000 samo u nashoj galaksiji ![]() Za 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|