|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ovo je moj sajt Predstavite nam svoj sajt |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
blog.serbia-photo.com |
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2008.
Poslednji login: 06.02.2008 23:44
Pol: Muško
Godine: 61
|
blog.serbia-photo.com -
29.01.2008, 22:18
Zovem se Dragoljub Zamurović. Bavim se fotografijom. Pokazaću vam danas jednu svoju fotografiju i kratko ispričati kako sam je snimio.
Noćni snimci uglavnom se snimaju uveče, dok još na nebu ima svetla. Tako fotografija dobija na punoći i nema "rupu" umesto neba. Ova fotografija snimljena je digitalnim fotoaparatom Canon 1Ds MarkII sa objektivom 300mm/4.0 na koji je stavljen telekonvertor 1,4. U uslovima ovako slabog svetla, ako želite da zadržite svo bogatstvo boja na fotografiji morate snimati sa stativa pošto ekspozicija za 100 ASA iznosi više od jedne sekunde. Moj savet bi bio da snimate uz pomoć breketinga od 2/3 ekspozicije. Važno je, takođe, da isključite rad ogledalca (zbog toga što njegov udar hoće da izazove vibraciju, pa samim tim i neoštrinu na snimku). Sa druge strane, kod snimanja meseca morate biti obazrivi da ne radite predugačkom ekspozicijom jer se on ipak veoma brzo kreće, iako vam to možda ne izgleda tako. Posetite moj blog http://blog.serbia-photo.com/ Možete ako želite postavljati razna pitanja o tome kako ja fotografišem (ako vas to zanima). Takođe, oni koji pogode koja je ova planina, mogu to tamo da napišu i eventualno dobiju nagradu (jednu lepu fotomonografiju "Vojvodina, život i običaji "). Takođe, uopšte nemate bilo kakvih drugih razloga da idete tamo jer će se, pretpostavljam, na ovom mestu svakodnevno uvek u isto vreme pojavljivati iste fotografije kao i tamo. Šaljem vam ovaj prilog nadajući se da će se moj tekst i fotografije naći na forumu. Sa poštovanjem, Dragoljub Zamurović |
|
|
|
Odgovor: blog.serbia-photo.com |
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > blog.serbia-photo.com |