VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW > Ovo je moj sajt

Ovo je moj sajt Predstavite nam svoj sajt

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
blog.serbia-photo.com
staro
  (#1 (permalink))
artzamur
Novi član
artzamur je na dobrom putu

Član od: 28.01.2008.
Poslednji login: 06.02.2008 23:44
Pol: Muško
Godine: 61
blog.serbia-photo.com - 29.01.2008, 22:18

Zovem se Dragoljub Zamurović. Bavim se fotografijom. Pokazaću vam danas jednu svoju fotografiju i kratko ispričati kako sam je snimio.

Noćni snimci uglavnom se snimaju uveče, dok još na nebu ima svetla. Tako fotografija dobija na punoći i nema "rupu" umesto neba. Ova fotografija snimljena je digitalnim fotoaparatom Canon 1Ds MarkII sa objektivom 300mm/4.0 na koji je stavljen telekonvertor 1,4. U uslovima ovako slabog svetla, ako želite da zadržite svo bogatstvo boja na fotografiji morate snimati sa stativa pošto ekspozicija za 100 ASA iznosi više od jedne sekunde. Moj savet bi bio da snimate uz pomoć breketinga od 2/3 ekspozicije. Važno je, takođe, da isključite rad ogledalca (zbog toga što njegov udar hoće da izazove vibraciju, pa samim tim i neoštrinu na snimku).

Sa druge strane, kod snimanja meseca morate biti obazrivi da ne radite predugačkom ekspozicijom jer se on ipak veoma brzo kreće, iako vam to možda ne izgleda tako.

Posetite moj blog http://blog.serbia-photo.com/
Možete ako želite postavljati razna pitanja o tome kako ja fotografišem (ako vas to zanima). Takođe, oni koji pogode koja je ova planina, mogu to tamo da napišu i eventualno dobiju nagradu (jednu lepu fotomonografiju "Vojvodina, život i običaji "). Takođe, uopšte nemate bilo kakvih drugih razloga da idete tamo jer će se, pretpostavljam, na ovom mestu svakodnevno uvek u isto vreme pojavljivati iste fotografije kao i tamo.

Šaljem vam ovaj prilog nadajući se da će se moj tekst i fotografije naći na forumu.

Sa poštovanjem,
Dragoljub Zamurović
Priložene slike
Tip fajla: jpg planina.jpg (9.6 KB, 7 pregleda)

Poruku je izmenio goldie, 29.01.2008 u 22:40.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: blog.serbia-photo.com
staro
  (#2 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 03:57
Pol: Muško
Odgovor: blog.serbia-photo.com - 30.01.2008, 00:45

to
Posetio blog, takoreći odmah po otvaranju - bilo je pitanje za Suboticu ako se ne varam. ... ne znam, nisam baš neki stručnjak za fotografiju, i nemam ambicija da postanem. Verovatno ga zato i ne posećujem prečesto, a i uspeo sam da se dokopam monografija koje su me interesovale
Inače omot jedne od njih sam stavio ovde u galeriji, nadam se da ja time nisam prekršio neko od pravila autorskih prava, omot je postavljen samo da bi se videlo da monografija Vojvodine postoji, i jasno je napisano poreklo slike. Autora nisam naznačio, tek da ne bi bilo nekih nedoumica oko toga da je u pitanju reklama.
Citat:
artzamur kaže: Pogledaj poruku
... Šaljem vam ovaj prilog nadajući se da će se moj tekst i fotografije naći na forumu.

Sa poštovanjem,
Dragoljub Zamurović
Ja se nadam da će biti više fotografija Vojvodine, i medju njima neka sa salašarskim prozorima

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW > Ovo je moj sajt > blog.serbia-photo.com