Citat:
Kitty kaže:
Za obrazovanje nikada nije kasno. Da je lakše "kada je vreme" jeste, iz prostog razloga što su tada obaveze svedene na minimum, što su moji govorili "sve što trebaš da radiš jeste da učiš i završiš fakultet". Ali s' druge strane, sa godinama se stiče iskustvo tako da se onda ni tom studiranju ne prilazi na isti način. Što ste stariji - ozbiljniji ste i pogled na svet vam se menja. Samim tim imate i jasniji stav o tome šta je to što želite u životu, i idete ka tom cilju.
|
Istina! Nakon završene više škole, zaposlenja, udaje i rađanja dece, rešim ja da završim i fakultet (doduše skraćenu verziju, da se doškolujem). Sačekala sam, doduše, da deca poodrastu dovoljno da mogu da razumeju upozorenje "Nemojte da smetate, mama mora da uči".
Mislim da mi je, suprotno očekivanju, bilo lakše da učim i pamtim neke stvari baš zahvaljujući iskustvu stečenom radom u struci godinama. Obično ljudi misle da se sa godinama smanjuje sposobnost učenja, ali ako je to nešto blisko, "već viđeno" nije teško.
Tačno je i da sam ovom studiranju prišla sa malo više ozbiljnosti, samim tim što me je svaki mogući neuspeh udarao po džepu (samofinansirajući).