VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima
staro
  (#11 (permalink))
Nennad
Iskusni forumdžija
Nennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamant

Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 24.06.2008 20:30
Pol: Muško
Godine: 18
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 15.01.2007, 23:13

Evo bas stigoh iz skole. Zadnja dva casa sam imao prakticnu nastavu iz programiranja(3. godina srednje el. tehnicke). Kada smo stigli na cas meni i mom kolegi koji sedi za racunarom pored mene je prisao profesor sa nekoliko listova papira A4 formata na kojima je bilo 7 vezbi predvidjenih da se obrade na ta 2 casa. Posto smo sedeli odvojeni od ostatka razreda profesor nas je tihim glasom zamolio da pogledamo tu njegovu papirologiju posto od 7 vezbi 5 nije prolazilo proveru na racunaru. Mi smo zbunjeni uzeli papire od profesora. Greske koje je pomenuti profesor napravio su otprilike toliko strasne kao da neko na maturskom iz maternjeg jezika recenicu pocinje malim slovom. Otklonili smo greske za nesto vise od jednog skolskog casa(za 55 minuta). Pozvali smo profesora a on je srecan kao malo dete otrcao da izmaltretira one koji do tada nisu uspeli samostalno da isprave greske.Tada smo ja i drug sa nasih racunara uz pomoc USB flash memorije iskopirali source code svih programa ostatku odeljenja koji jos nije prosao proveru.Na kraju casa profesor je mog druga zamolio da mu ostavi svesku na par dana da prepise tacno uradjene programe.
Da li treba da napisem kako se osecam???

...Pod mojom šapkom lavovi se baškare
u snu mi pleteš beli šal za maškare
sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja
kao violončelo...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 16.01.2007, 22:49

Slabo sta stima u ovoj zemlji pa ni u skolstvu ne ocekujem da vidim kadrove zbog kojih bi ostali jos na jednom casu vise...Iako bih volela...

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#13 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Godine: 25
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 16.02.2007, 05:49

Bilo je onih koje bih i dan danashnji pljunula u lice da ih sretnem
Ali je bilo i onih sa kojima se i dan danashnji chujem telefonom, koji su uvek bili korektni, fer, mnogo trazili, a mnogo i davali, kod kojih m bilo sramota da odem na chas a da nisam nauchila. To su pravi profesori!

A ne neki izdrndani kompleksashi koji bi da im se klanjash, a pojma o zivotu nemaju!

Nekima sam to vetj rekla u lice, a neki drugi me izbegavaju bash zato shto znaju da nemam dlake na jeziku.

Svaka chast vetjini profesora sa kojima sam radila, zaista sam im zahvalna na znanju koje su mi pruzili!

Pojedini rade i sa ovom danashnom decom, i toj deci stalno neshto fali... mislim da su u nekom broju sluchajeva problem deca i roditelji, nacin vaspitanja i poimanja shkole... ( vetjina danashnjih roditelja sa decom pishe domatje zadatke chak i u 7. 8. razredu.... strashno!)

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#14 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Godine: 34
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 16.02.2007, 19:04

za mene je kvalitetan kadar onaj koji zna da prenese znanje, a toga je kod malo (svaka čast izuzecima), a ne da vergla definicije i formule koje možeš da pročitaš iz knjige.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#15 (permalink))
Neuhvatljiva_
don't touch
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 21.07.2008 08:20
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 06.03.2007, 21:13

Ja sam zaista tokom celog mog skolovanja bila zadovoljna sa profesorima koji su mi predavali...
Imali su oni svojih "negativnih momenata", ali sve u svemu...umeli su da me nauce...
Ali da ima onih kojima metodicka strana nastave ne lezi, ima...i to jeste veliki problem...

staro
  (#16 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 19:03
Godine: 31
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 28.11.2007, 00:09

Citat:
nattydread kaže: Pogledaj poruku
za mene je kvalitetan kadar onaj koji zna da prenese znanje, a toga je kod malo (svaka čast izuzecima), a ne da vergla definicije i formule koje možeš da pročitaš iz knjige.

Samo što taj kadar treba da se odškoluje negde, kod nekog kadara. Stara škola je davno utihnula u nas, nažalost.

Ono na šta sam ja nailazila je, počevši od osnovne škole, pa sve do kraja studija, 90% opasno isfrustriranog naroda, 5% normalnog sveta, 4% jako dobrih i 1% izuzetnih zbog kojih mi ništa teško padalo nije. Zbog njih sam dalje odlučivala šta ću da radim i čemu ću se posvetiti u životu, njima hvala, svaki od njih zna koliko mi je značilo to što postoje i to što su se poneli ljudski i profesionalno. Sve ostalo bih da zaboravim. Žao mi i mladog naroda koji bi tek da se školuje, jer će ga učiti neki koje ja znam, i za koje znam kako su "pekli zanat" i za koje znam koliko znaju.

Nekvalitetan nam kadar, to je moj generalni stav, sa časnim izuzecima, ali većinski nekvalitetan.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#17 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 20:30
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 28.11.2007, 00:18

Mala priča iz života.
Od septembra mi dolazi drugaricin sin da sa njim radim matematiku.
Dugo sam krivila dete. Onoliko puta koliko je tokom prošle godine imao domaći iz matematike, toliko puta ja nisam imala domaći za 8 godina osnovne i 4 srednje.
Mislila sam da dete folira. A opet, kako folira? Nama su se domaći pregledali, kontrolisali.
Elem, dođe u nedelju, ja pogledam šta su radili od našeg prethodnog viđenja. Dođe opet u utorak. Pogledam svesku, radnu svesku, radni list,... Za dva časa ni jedne cifre, ni jednog slovceta upisanog. Pitam klinca: "Pa, šta si ti radio na dva časa matematike?" Kaže, radili su zadatke na tabli, a nastavnica je rekla da svi samo gledaju, da ne treba da pišu. Dođe u četvrtak. Opet, ništa nigde nije novo dopisano. Pitam ga jesu li opet gledali u tablu. Kaže da jesu. Dođe opet u nedelju. Ista priča.
Dobro, možda dete laže, možda nastavnica i nije rekla da se tek gleda u tablu. Ali, da li je iko od nas na četiri časa matematike samo gledao u tablu? Posle ta četiri časa nije uradio ni jedan domaći? Da li je neko od nas bio prisutan na četiri časa matematike i ništa nije zapisao? Ej, to je 4 x 45 minuta. Bi li se moglo desiti da to nastavnik ne primeti?
Eto , toliko o kadrovima.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#18 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 22:16
Godine: 34
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 28.11.2007, 09:34

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku

Samo što taj kadar treba da se odškoluje negde, kod nekog kadara. Stara škola je davno utihnula u nas, nažalost.

Postoje entuzijasti ( kako da ih nazovem drugačije ) koji se bukvalno dovijaju na sve moguće i nemoguće načine, ne bi li se usavršavali, da bi bili u toku, jer se konstantno nešto menja - za razliku od većine njihovih kolega koji su se ili umorili, ili ih zaista nije briga.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#19 (permalink))
Neuhvatljiva_
don't touch
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 21.07.2008 08:20
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 28.11.2007, 10:40

Citat:
Dobro, možda dete laže, možda nastavnica i nije rekla da se tek gleda u tablu. Ali, da li je iko od nas na četiri časa matematike samo gledao u tablu?
...prosto mi je neverovatno ovo sto si napisala... Skoro uvek, je obavezno da ucenici ono sto se radi na tabli zapisuju u svojim sveskama...Izuzetak su odredjena pomocna nastavna sredstva u vidu crteza, grafikona i sl. koji bi samo pomogli u shvataju materije...
U redu jedan cas, kao da ucenici paze i da se skoncentrisu na ono sto se radi, a ne samo da prepisuju sa table...Ali cetiri casa
Ja bih da sam mestu tih roditelja sigurno isla na neki razgovor...cisto da pitam kako ona misli da ja znam shta je dete radilo u skoli ako nema bash nikakav zapis u svesci...
A i ako je rekla da se zapise u svesci a dete nije poslusalo, to je opet veliki propust za uciteljicu, jer je osnovna stvar obici makar jednom, sve ucenike i videti da li rade ono sto je zadano na casu...

staro
  (#20 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 21:59
Godine: 33