|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće' |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima |
|
|
|
|
|
|
|
|
Delete Woman
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 20:30
Pol: Žensko
|
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima -
28.11.2007, 00:18
Mala priča iz života.
Od septembra mi dolazi drugaricin sin da sa njim radim matematiku. Dugo sam krivila dete. Onoliko puta koliko je tokom prošle godine imao domaći iz matematike, toliko puta ja nisam imala domaći za 8 godina osnovne i 4 srednje. Mislila sam da dete folira. A opet, kako folira? Nama su se domaći pregledali, kontrolisali. ![]() Elem, dođe u nedelju, ja pogledam šta su radili od našeg prethodnog viđenja. Dođe opet u utorak. Pogledam svesku, radnu svesku, radni list,... Za dva časa ni jedne cifre, ni jednog slovceta upisanog. Pitam klinca: "Pa, šta si ti radio na dva časa matematike?" Kaže, radili su zadatke na tabli, a nastavnica je rekla da svi samo gledaju, da ne treba da pišu. Dođe u četvrtak. Opet, ništa nigde nije novo dopisano. Pitam ga jesu li opet gledali u tablu. Kaže da jesu. Dođe opet u nedelju. Ista priča.![]() Dobro, možda dete laže, možda nastavnica i nije rekla da se tek gleda u tablu. Ali, da li je iko od nas na četiri časa matematike samo gledao u tablu? Posle ta četiri časa nije uradio ni jedan domaći? Da li je neko od nas bio prisutan na četiri časa matematike i ništa nije zapisao? Ej, to je 4 x 45 minuta. Bi li se moglo desiti da to nastavnik ne primeti? ![]() Eto , toliko o kadrovima. |
|
|
|
|
|
Mama u Boji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 22:16
Godine: 34
|
Citat:
![]() Postoje entuzijasti ( kako da ih nazovem drugačije ) koji se bukvalno dovijaju na sve moguće i nemoguće načine, ne bi li se usavršavali, da bi bili u toku, jer se konstantno nešto menja - za razliku od većine njihovih kolega koji su se ili umorili, ili ih zaista nije briga. Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|
|
|
|
don't touch
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 21.07.2008 08:20
|
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima -
28.11.2007, 10:40
Citat:
...prosto mi je neverovatno ovo sto si napisala... Skoro uvek, je obavezno da ucenici ono sto se radi na tabli zapisuju u svojim sveskama...Izuzetak su odredjena pomocna nastavna sredstva u vidu crteza, grafikona i sl. koji bi samo pomogli u shvataju materije...U redu jedan cas, kao da ucenici paze i da se skoncentrisu na ono sto se radi, a ne samo da prepisuju sa table...Ali cetiri casa ![]() Ja bih da sam mestu tih roditelja sigurno isla na neki razgovor...cisto da pitam kako ona misli da ja znam shta je dete radilo u skoli ako nema bash nikakav zapis u svesci... ![]() A i ako je rekla da se zapise u svesci a dete nije poslusalo, to je opet veliki propust za uciteljicu, jer je osnovna stvar obici makar jednom, sve ucenike i videti da li rade ono sto je zadano na casu...
|
|
|
|
|