|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće' |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Uniforme u školama? |
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 09.05.2006.
Poslednji login: 08.11.2006 14:52
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Odgovor: Uniforme u školama? -
10.05.2006, 10:48
Citat:
ja mislim da to nema veze ni sa socijalnom ni sa ekonomskom situacijom niti sa slobodnim vremenom. radi se o tome da deca dok prisustvuju nastavi budu bar opticki jednaka i neopterecena razmisljanjima o garderobi nego potpuno koncentrisana na rad. isto tako uniforma daje osecaj pripadnosti,celine. vrlo je vazno reci da uniforma (potrebne su dve garniture svakodnevne,jedna svecana i garnitura za fizicko) predstavlja veliku ustedu za roditelje a ja mislim da je jako lepo nauciti decu koja prilika iziskuje kakvu garderobu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 21.08.2006.
Poslednji login: 27.04.2007 22:33
|
05.09.2006, 15:03
Ja sam i za i protiv. Uvodjenjem uniformi ne bi vise postojale razlike a samim tim i svadje tipa: ,,Ja imam bolju suknju/patike...`` ,,E nije nego ja...`` itd. ali mislim da bi se uniformama ubila kreativnost dece i sloboda, na neki nacin.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
Pol: Muško
|
06.09.2006, 16:35
Citat:
Ako nemas para za novo, zakrpi staro, a ne da ti vire gace ili gole noge kroz pantalone. Te kosture ne znam... mozda bih tolerisao, ali svakako ne vulgarne natpise na majicama tipa "Fuck you" isl. ili ogoljeni zenski pupak probusen mindjusom. To mozes uvece u kaficu -- i do 3 ujutru -- ali ne u skoli. Isto sminka, zna se sta je dopustivo u skoli: mozda malo maskare na trepavicama i neupadljiv karmin, a ne gomile pudera, senke na kapcima isl. kao petnaestogodisnja prostitutka. Dakle, uvek sam za individualne slobode, ali nikad tako da tvoja sloboda ugrozava pravo drugih da ne bude okruzen neprimerenim izlgedom ili ponasanjem. |
|
|
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.10.2008 15:43
Godine: 23
|
06.09.2006, 17:13
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
|
06.09.2006, 17:42
Citat:
Vidiš, meni su moji dozvoljavali da idem u školu u isečenim pantalonama i crnim majicama. Ni u školi se niko nije bunio. U tom periodu mi je logično bilo da se oblačim poput ljudi čiju muziku i dan-danas slušam. Naravno, godine učine svoje i vremenom shvatiš da ti i dalje možeš da slušaš rok i metal, a da se ne oblačiš u tom fazonu. Elem, da se ne udaljavam previše, zaista ne razumem i voleo bih da mi objasniš zašto bi ti mene vratio kući, a posle i izbacio iz škole? Zato što sam sekao farmerice na kolenima (btw. danas se prodaju nove pantalone koje su iscepane) i nosio majice Metallica, Pink Floyd, riblja čorba itd? Iako sam se tako oblačio, nikad nisam bio prljav ni brljav. A s obzirom da zakon o uniformama nije i niti će ikada zaživeti, ne vidim opravdanje da mi bilo ko sprečava šta ću da obučem. Citat:
I gaće mi nisu virile, jer sam samo sekao na kolenima. I to malo, pa se vremenom proširi. I baš mi je bilo kul. I niko me nije smatrao probisvetom, huliganom i sl.I umesto priče o uniformama, bolje da se zapitamo koliko se klinaca drogira u školama. Treba prvo rešavati krupne probleme. Jer od iscepanih kolena niko nije umro, a od droge itekako jeste. Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
|
06.09.2006, 17:52
Liberalnost je upravo to o cemu ja govorim: radi sve sto zelis, ali ne smes mene prisiljavati da gledam bilo ciji probusen pupak, jezik ili obrvu, ili dronjke i froncle umesto odece, jer tome nije mesto u skoli gde ja danas predajem, a juce sam morao da idem da bih se skolovao, odnosno moju slobodu (libertas) nemoj ogranicavati namecuci mi odrpanost kao model ponasanja na mestu koje nije samo tvoje.
A u kaficu, ili na ulici, ili uopste bilo gde gde ljudi ne moraju da idu da bi se skolovali ili na radno mesto isl. svako vece -- i do ranog jutra -- kako god ti je cef. Mozes i go sto se mene tice, mada ti na ulici to verovatno nece dozvoliti (meni ne bi posebno smetalo, jer na ulici ne moram da budem pored tebe / nekog takvog, a na radnom mestu / u skoli moram). |
|
|
|
|
|
White Eagle
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
|
06.09.2006, 18:01
Citat:
Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|
|
|
|