VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako učite?
staro
  (#11 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: juče 19:16
Pol: Žensko
Godine: 24
Odgovor: Kako učite? - 20.09.2007, 21:05

Citat:
aca kaže:
Sto se mene tice, evo objasnicu koji je moj sistem: Prvo odredim koji predmet treba da se uci, i koliko imam vremena do polaganja istog. Zatim na blic pogledom pregledam naslove, i ocenim koliko mi je strana odokativno nepotrebno, koliko cu strana morati nauciti, i odoka vidim koliko je gradivo tesko. Zatim rasporedim to na broj dana koje imam pred sobom, s tim da zadnja 2-3 dana samo obnavljam. Kad sam odredio broj strana koje trebam danas preci, onda krecem, i dok ne zavrsim to sto treba nema stajanja, pa taman gruvao i ceo celcati dan
E ovaj deo cu samo prepisati od tebe jer je gotovo isti sem onog dela na blic pogledas sta je bitno a sta ne.. To je kod mene sve bitno u prvom citanju, jer tad odredjujem sta se izbacuje..

Inace i ja sa kampanjac, sve kad zagusti, tad je i koncentracija najbolja..

Tih par dana za ponavljanje, citam i ponavljam u sebi samo podvuceno.. Markerom podvlacim najbitnije, a obicnom olovkom manje bitno, pa ako pri ponavljanju ne mogu da reprodukujem to najbitnije ili mi nije jasno procitam to manje bitno

Eto

Stiže leto... sreća, sreća, radost, ma uživancija...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Godine: 25
Odgovor: Kako učite? - 03.10.2007, 10:08

ne ucim...
ali je krajnje vreme da pochnem......

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#13 (permalink))
coolgirl
wild at heart
coolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat člancoolgirl je nadaleko poznat član

Član od: 28.02.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Odgovor: Kako učite? - 15.10.2007, 20:50

E,ja idem u osnovnu
Ucim... Ne znam,imam glupih nastavnika pa njihove predmete ne ucim. Ne znam zasto,ali to nikako ne mogu da ucim...
Mislim da najvise strebam biologiju i stvarno se trudim,jer moram. A nastavnica glupaca napala i govori da ne ucim pa moram
A nacin... Pa nista,sto nam izdiktira u svesku naucim lijepo. Citam,ponovim,citam ponovim...
Ma nista,jednostavno strebam... Hehehehe

staro
  (#14 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: juče 18:54
Godine: 34
Odgovor: Kako učite? - 15.10.2007, 21:21

ajd ovako, u ono vrijeme dok se studiralo. kad se divljalo, divljalo se. nikakva knjiga se nije pipala, ali kad se ucilo, pipkale su se samo knjige, onako, strog dijetetski rezim. ustajanje u 7, dorucak, strebanje od 8 do 12, pa rucak, pa strebanje do 5, pa vecera, pa strebanje do 8, pa malo luftiranja, pa strebanje do ponoci. koncepcija strebanja: uopsteno citanje, vadjenje formula, definicija, skica u svesku. onda detaljno udubljivanje, podvlacenje, pa ponavljanje. i uvijek bi mi pred ispit falio jedan dan, ma koliko rano pocela uciti.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#15 (permalink))
Sirena
Početnik
Sirena je na dobrom putu

Član od: 04.02.2007.
Poslednji login: 31.05.2008 18:57
Odgovor: Kako učite? - 21.12.2007, 23:29

Ucim sa razumevanjem, jer nema sanse drugacije, pogotovu kada su mi predmeti tro-cetvoro-petosemestralni!
Inace, nemam nikakav metod, sednem citam i ukljucujem kognitivne prosece...

staro
  (#16 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 17:50
Godine: 31
Odgovor: Kako učite? - 21.12.2007, 23:41

Uživam u učenju
U osnovnoj i srednjoj ništa nisam učila. Provlačila sam se, prepisivala ali sam tek na fakultetu naučila da učim. Redovno sam odlazila na predavanja, aktivno učestvovala u nastavi i pratila literaturu tako da kasnije spremanje ispita nije bilo tako strašno. Učim danju, čim se probudim jer kako pada mrak tako opada i moja koncentracija stim što uveče pred spavanje predjem još jednom ono što sam tokom dana učila...i nema greške

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#17 (permalink))
_baba_
Matori Predator
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: juče 16:29
Odgovor: Kako učite? - 26.12.2007, 17:00

U osnovnoj i srednjoj sam ucila samo one predmete koji mi nisu bili zanimljivi, jer nisam pratila na casu. Onda po potrebi sednem i nabubam i kad dobijem ocenu zaboravim sta sam ucila. Uvek sam bila jezichara pa i kad nesto ne znam ja pricam i pricam i pricam sigurna u sebe kao da svo gradivo drzim u malom prstu.A kad sam pocela da studiram, ucila sam kao da mi zivot zavisi od toga. Zatvorim se u sobu, iskljucim telefon i ne izlazim danima. Bez neke posebne metode. Podvlacenje, preslisavanje, standardno.

дo TokиJa

staro
  (#18 (permalink))
chapi_unique
Početnik
chapi_unique će uskoro postati poznat član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 01:44
Pol: Muško
Godine: 17
Odgovor: Kako učite? - 11.02.2008, 00:13

Ja sam vam ljudi moji 'KAMPANJAC' kakav bio takav i ost'o

Ljubav je jedina bolest od koje ne želimo da ozdravimo!

staro
  (#19 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: juče 14:48
Odgovor: Kako učite? - 11.02.2008, 00:23

sve brže i brže,osim kad ovde i ovako zabušavam

staro
  (#20 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:48
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Kako učite? - 11.02.2008, 00:29

slušam one koji znaju i pamtim.

posle toga reprodukujem s vremena na vreme to što sam zapamtio i svaki put se setim nečega novog.

i na kraju budem jako samouveren i ubedim onoga ko me sluša da ja to "stvarno" znam.

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza
Linearni prikaz Linearni prikaz
Hibridni prikaz