|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće' |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
(Ne)Pismenost |
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
|
(Ne)Pismenost -
05.04.2006, 11:39
Koliko smo pismeni?
Da li pridajete znacaj pravilnom govoru i pisanju, ili je za vas to od marginalnog znacaja? Da li vam smeta nepismenost pojedinih ljudi koji rade u medijima? I drugi narodi govore i pisu nepravilno, ali nekako mi se cini da mi prednjacimo u tome, pogotovo kad vidim neki od primera na sajtu www.srbovanje.com ![]()
|
|
|
|
Odgovor: (Ne)Pismenost |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:08
Godine: 33
|
Odgovor: (Ne)Pismenost -
06.04.2006, 19:41
I ne smeta toliko kad čujem "ja bi", ali kad čujem "ti bih"...
![]() E, i uhvatih skoro neko ulično ispitivanje na tv-u, u vezi ptičjeg gripa. Nisam sigurna da ću 100% tačno citirati prvi deo rečenice, ali ovako je nešto išlo: "...i, ako se zarazim od tog gripa, baš me briga da li ću me oni sahraniti ili ću me kremirati!" ![]()
|
|
|
|
|
|
Todd Anderson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
|
06.04.2006, 23:20
Sticajem okolnosti, poznato mi je da autorka ove teme dobro zna da sam zbog postovanja na jednoj sličnoj temi, na jednom drugom forumu banovan Uprkos opasnosti (doduše, mnogo manje verovatnoj) da mi se to i ovde dogodi, želeo bih i ja nešto da "izjavim za Dnevnik". DakleM, naš narod je nepismen do bola Ko ne veruje, neka malo prošeta po domaćim forumima ili prelista SMS poruke u inbox-u svog mobilnog telefona. Garantujem da će pronaći sijaset gramatičkih, a naročito pravopisnih grešaka. Lično me najviše izluđuje kada ljudi ne stavljaju razmak iza zareza i tačke Na sreću, moram da priznam da je pismenost na ovom forumu daleko iznad "republičkog proseka", ali se plašim da je to zbog toga što je forum relativno mlad i još uvek nije privukao široke narodne mase. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 24.03.2006.
Poslednji login: 02.01.2008 15:34
Pol: Muško
Godine: 26
|
07.04.2006, 14:14
увек се трудим да правилно пишем, наравно некад ми не успе, погреши човек... а у туђим текстовима редовно примећујем правописне грешке, али ме то уопште не нервира. много ме више иритирају људи по разним форумима који ту ваљда долазе искључиво да би друге људе кињили и лекторисали им шта су написали.
иначе, истина је да баш има пуно неписмених људи на све стране |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 00:22
|
13.04.2006, 01:59
Mi smo uvijek zezali prijatelje "s juznu prugu (Babusnica)" da koriste samo 4 padeza...
Jedan od njih kaze: "Eh, da je Vuk bio iz Babusnicu, sad bi imali samo 4 padezi" ![]() |
|
|
|
|
|
Botino blago
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.04.2006.
Poslednji login: 30.05.2008 21:16
Godine: 32
|
21.04.2006, 17:36
Citat:
Doduše, relativno kratko komuniciram na ovaj način i otvorena sam za svaku vrstu dobronamerne primedbe i/ili saveta. Hvala.Svakoga dana, u svakom pogledu... ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |