VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: (Ne)Pismenost
staro
  (#61 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: (Ne)Pismenost - 18.01.2007, 18:42

jer tako?

Ubica mekog srca.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#62 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:57
Odgovor: (Ne)Pismenost - 15.02.2007, 09:08

Naravno da je pravopis bitan...i trudim se da pazim kad pišem nešto da to bude ispravno...
A o tome da li me nervira nepismenost drugih ljudi, ne ukoliko su oni toga svesni...pa ne pokušavaju nekog da nauče...

staro
  (#63 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 04:50
Pol: Muško
Odgovor: (Ne)Pismenost - 24.08.2007, 01:53

U Beogradu je ranije postojao (možda postoji i dalje) kiosk sa velikim natpisom "ГРИЛЛ"
dobar fazon i to me je slatko nasmejalo, čovek je hteo da kaže nešto, a da se pri tome našali...i to je i uradio
no pre neki dan videh: naslov emisije na jednoj našoj lokalnoj TV:

"emбeрek éс тőрtémetek"

ljudskoj gluposti nikad kraja
Ne znam baš madjarski... samo prilično razumem...
nisam neko ko previše pažnje obraća na gramatiku
Previše SMS poruka, i hroničan nedostatak karaktera (da ne bi bilo nekih insinuacija, mislim na broj polja u sms poruci), al' ovo!... ostadoh bez reči.
Jesam se nasmejao, ali moram da kažem... nije smešno!
Pa taj čovek je završio bar osnovnu školu (ne znam po kom osnovu),
mada se ne bih čudio da se ispostavi da ima dva svršena fakulteta,
i da je pride potpisao nekoliko knjiga.
Neko ga je postavio na to mesto, sa kojeg tako brlja,
i tome "nekom" to uopšte ne bode oči

"emбeрek éс тőрtémetek" - Ljudi i dogadjaji
ako reč "тőрtémetek" slučajno nisam preveo kako treba...
molim bez ljutnje... nije bilo zle namere

staro
  (#64 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 15:48
Godine: 29
Odgovor: (Ne)Pismenost - 24.08.2007, 06:52

Ne znam zašto, ali i dan danas me znaju šokirati statistike koliko ljudi je nepismeno. Ok, razumijem u zemljama Afrike iliti tako negdje gdje, nažalost, to nije jedini problem, nema škola i drugih ustanova.. Ali, brate mili.. Da ih ima toliko i u mojoj zemlji??? Ne, to nisam očekivala.

A osobno ja, ja puno pazim na pravopis i gramatiku jer smatram da ako neću paziti kako pišem i što pišem sada, kad nije potrebna tolika pažnja, kako ću paziti onda kad ću 'morati' pokazati svoje znanje pravopisa? Ovako se treniram stalno.

Iako.. Hahahaha, nemojte mi uzeti za zlo, ipak smo druga nacija, ali tu bih mogla ekavicom poče govorit

Poruku je izmenio little fairy, 24.08.2007 u 07:09.

staro
  (#65 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Godine: 24
Odgovor: (Ne)Pismenost - 26.08.2007, 21:06

malo ko od nas je pismen ali se razumjemo sto je najvaznije

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#66 (permalink))
sladoledzija
Poznata faca
sladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat član

Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 02:00
Godine: 29
Odgovor: (Ne)Pismenost - 26.08.2007, 21:29

Citat:
Iako.. Hahahaha, nemojte mi uzeti za zlo, ipak smo druga nacija, ali tu bih mogla ekavicom poče govorit
Haha a mene muči jekavica, pošto radim za jednu firmu iz HR pa se sa time cimamo kad ne obratim pažnju na to :D

Inače vezano za temu, više sam naučio o pravopisu ovako na netu nego u srednjoj školi.

Pitaš se gde sam bio tako dugo odsutan, reći ću ti, bio sam u ve-ce-u

staro
  (#67 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: 04.09.2008 21:43
Godine: 35
04.11.2007, 18:56

Ljudi, najlepse bih vas zamolio da je li (ukoliko niste upravo ruckali) i da li (ukoliko se ne radi o Salvadoru) pisete odvojeno, pocinje bas da mi smeta...

...unapred hvala.

...i cemo, cete - sastavljeno.

Hvala.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

Poruku je izmenio goldie, 14.11.2007 u 00:14. Razlog: dve uzastopne poruke

staro
  (#68 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 21.08.2008 14:08
Godine: 30
Odgovor: (Ne)Pismenost - 07.11.2007, 11:56

Kako se piše?!?

ne pismen ili nepismen

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#69 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 04:50
Odgovor: (Ne)Pismenost - 07.11.2007, 19:24

Citat:
...i cemo, cete - sastavljeno.
ićemoćete
Citat:
Hvala.
Nema na čemu

staro
  (#70 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.11.2007, 11:57

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Ah, ta divna anti-pismenost... Ja lichno se ne ponosim svojim znanjem srpskog jezika ...

Molim cepidlake na forumu, da me upute na sve moje greshke u pisanju...
Malo je ljudi koji realno mogu da se ponose znanjem srpskog jezika. Ne mislim na one što se ponose iz ličnih ubedjenja.

Mnogi tvoji prethodnici u kompjuterskom svetu, kojima i sam delimično pripadam, su jedva dočekali da mogu da koriste: š, ć, č, đ, ž, љ, њ, џ, pa iako svakodnevno koriste razne programe prilikom pisanja programskog koda sa zadovoljstvom koriste sadašnje mogućnosti koje sam spomenuo, čak i u Linux-u imaš podršku za pomenute slovne znakove.

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Ne bih se u potpunosti slozio, ne tvrdim da sam ikada preterano pismen, ali se drzzim kazzual varijante ovde koliko toliko, a van foruma kad treba zna se..
Jer ozbiljne stvari i onako ne pishesh po navici.

A ove varijante ch dz zz zh su mi simpa i namerno se drzzim njih..
ž=z=zz ???
Ti pišeš odlične, zanimljive i zabavne poruke. Razumljivo mi je da ti je simpa da pišeš upravo tako kako to činiš.
Gledano iz mog ugla to se može smatrati za malu, iako ne toliko bitnu, nepažnju prema nama drugima koji čitamo tvoje poruke.
Meni, recimo, dugačka poruka napisana tim stilom odvlači pažnju sa suštine i pričinjava mi poteškoće u čitanju. Veoma dugo sam na svim vrstama veza koje su moguće preko računara, počevši još od doba SEZAM-a i BBS-a (nije BiBiSi već je u pitanju BiBieS, sistem za modemske komunikacije o kome možete saznati više u delu o računarima koji vodi kolega Galahad, ako vas to uopšte zanima) pa ipak ne čitam rado takve poruke a korisnike koji tako pišu sam sklon da svrstavam u grupe novijih i neupućenijih članova na netu.
Takav stil pisanja jedino i samo donekle blagonaklono posmatram kod najmladje populacije naših članova, pa čak i tada kao jednu od prolaznih pojava.

Ne bih voleo i ne želim da se ovaj moj komentar shvati kao neka strašna