VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: (Ne)Pismenost
staro
  (#41 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 15:51

Citat:
gogothegreat kaže:
... umesto "Je l' hoćeš da... bla, bla..."
U principu, nije pravilno ni "Je l' hoces da... bla, bla, bla..?", jer bi duzi oblik toga bio: "Je li hoces da...?", sto bas i nije pravilno Tu bi, recimo, trebalo "Da li...", ili, ako cemo vec skraceno, "Da l'..." Samo, ja cu prva upotrebiti ovaj oblik koji je nepravilan, iako znam da ne moze tako

I sama imam nekih jezickih nedoumica (sto b' rek'o moj kolega: "Nisam ja profesor srpskog jezika ") i ne pisem ni ja savrseno pravilno, ali mi smeta ona totalna nepismenost kod nekih ljudi, nervira me kad neko napise ceo pasus bez tacke i zareza i kad pocne recenicu jednim, a zavrsi sasvim desetim... pa ni sam ne razume sta je hteo da kaze

I have spoken

Gather ye rosebuds while ye may...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 16:21

Citat:
Ona Koja Reče kaže:
(i osta živa ) U principu, nije pravilno ni "Je l' hoces da... bla, bla, bla..?", jer bi duzi oblik toga bio: "Je li hoces da...?", sto bas i nije pravilno Tu bi, recimo, trebalo "Da li...", ili, ako cemo vec skraceno, "Da l'..."
Ako ćemo baš, baš da cepidlačimo, najispravnije bi bilo: "Hoćeš li da se igramo mlade i mladoženje, bla, bla, bla...?"

Ali, ovde je poenta u tome da pitanja tipa "Jer hoćeš da mi malo objasniš pravopis?" neverovatno bodu uši svakome ko iole poznaje srpski jezik, te ja, možda i nesvesno, stičem užasno negativno mišljenje o ljudima koji tako govore!

Znao sam da nije trebalo da je hvalim! Odmah se usqrčila!

Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...

staro
  (#43 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 10:20
Godine: 33
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 16:33

Citat:
gogothegreat kaže:

Evo, ja nisam, ja nisam Jer da?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#44 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 16:39

Citat:
gogothegreat kaže:
Nisam se usqrcila, nit' ikoga kritikujem (kao sto rekoh, i sama to koristim) i nemoj odma' da se nalazis prozvanim (), vec sam samo skrenula paznju na to koji je oblik pravilan

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#45 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Godine: 42
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 16:44

Citat:
SQUAW kaže:
Evo, ja nisam, ja nisam Jer da?

Dabome da nisi ti, pile čikino!

Nego ova tičerka - toliko je željna afirmacije i reputacije da je to čudo jedno!
Najgora je od sviju deca kad je neko po'vali!

Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...

staro
  (#46 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 14:47
Godine: 32
Odgovor: (Ne)Pismenost - 10.07.2006, 16:52

Citat:
gogothegreat kaže:
te da se (iako to meni lično ide samo na štetu ) mnogo češće družiš sa Skvovatis , na primer, ili sa tičerkom Megijanom - dve osobe koje, ovom prilikom, ističem za primer, zato što se u svakom trenutku i na svakom mestu trude da pravilno govore i pišu! [/size][/font]

I druzim se poprilicno, imam vremena, jerbo ne sigram sigrice ovde po forumu Za primer su samo ne znam za shta. Free style vandale?

Naravno, shala, sjajni su likovi u svakom pogledu ..

I evo da ne bih bio skroz off topic:

-Na vrh brda vrba mrda

Vidi kako je pravilno gramatichki napisano:

"-Na vrh brda " pa josh i "vrba mrda" ..eee

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 10.07.2006 u 20:19.

staro
  (#47 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 10:20
Godine: 33
Odgovor: (Ne)Pismenost - 02.10.2006, 15:38

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#48 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 20:10
Odgovor: (Ne)Pismenost - 12.10.2006, 00:42

Na tri stvari poludim kad naiđem, a čini mi se da ih suviše često pročitam. Primeri:
1. Netriči mi se.
2. Ti si naj bolji.
3. Ako будеš išao у dућan.....

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#49 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 10:34
Odgovor: (Ne)Pismenost - 13.10.2006, 18:00

Citat:
Mish kaže:
3. Ako будеš išao у dућan.....
a sta je ovde krivo??

edit post
u medjuvremenu su mi dobre dushe foruma ukazale na pogreshku koju ja jednostavno nisam ni primetila.. dobroj dushi sam i ispricala pricu kako 'vako nesto uopste ne primecujem.. mada, iz fazona, u nekim prilikama pishem upravo tako! (odredjene individue su to videle svojim ochima )

onomad kad sam citala jednu knjigu, dodjem do recenice koja mi nije bila jasna.. WTF iz "testo"? i pitam kevu, sta je to "testo"? pita ona u kom kontekstu.. ja procitam recenicu "puna su mu usta testa" ili tako nesto.. kaze ona pa testo je tijesto covece ja ono, ma neeeee, nije.. kaze ona pa jel citas ekavicu? ja reko ne, sta pricas.. pogledam malo pozornije u tekst, kad ono zbilja ekavica.. znaci takve stvari tipa da li je ekavica/ijekavica/cirilica/latinica uopste ne primecujem

moomoo meee juuooo

Poruku je izmenio yige_gui, 13.10.2006 u 18:21.