|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće' |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Vojna akademija |
|
Odgovor: Vojna akademija |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Vojna akademija -
14.01.2007, 19:34
-Ne!
Ono sto ja znam je do 2001-2-e. Dve opcije: Nekadasnja VTA (tehnicka) i, nazovi, opsta. Tehnicka traje 5 god. uz mogucnost obnavljanja jedne (racunaj 6 u startu) cista elektrotehnika i fizika, i to zesce jaka, sa diplomom diplomiranog oficira na Zarkovu-Bele Vode (pre iz Bele Crkve stignem do grada) i "trupna" na Banjici 4 god. skolovanja (garantovano se zavrsava u roku uz po par iscepanih cizama godisnje) sa diplomom diplomiranog oficira . Na Banjici: bazeni, teretane, dvokrevetne sobe (cistacice odrzavaju prostorije, space WC-i neki laseri pustaju vodu) i sve sto na Zarkovu nema. Zasto ne? Na tvojih 18 + 4 do 6 skolovanja + odradjivanje dve godine za godinu skolovanja od 8 do 12 = sa 30 do 36 godina mozes da kazes: hvala lepo i dovidjenja (to vreme cekas ko zna gde, od Prokuplja do Sente). Od prvog dana ponavljas: razumem i nije mi tesko dok ne dodjes do stadijuma da od drugih trazis to isto i pronadjes sebe u "koordinatnom sistemu konfuzije". Ima lepih stvari, ali je to mala konpenzacija za Slobodu. Mozda bi bolja varijanda bila neki vid stipendiranja, uzmes im nekih 15-20.000 mesecno, studiras ono sto te privlaci a ceka te posao u nekoj kancelariji u svojoj struci, sa diplomom u dzepu. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 24.06.2008 20:30
Godine: 18
|
14.01.2007, 22:29
Ne razumem. Kome to uzmes 15-20 hiljada?
u snu mi pleteš beli šal za maškare sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja kao violončelo... |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
14.01.2007, 23:13
-Vojsci! Treba im strucnog kadra, izuzetno mali odziv na konkursima. Siguran sam da postoji neki vid stipendiranja jer sam sretao oficire koji su usli iz civilstva. Trazi telefone SONID-a pri generalstabu (deo za vojno skolstvo) i budi dosadan. A svi diplomirani mogu bez vecih problema da dobiju cin oficira i zaposle se u vojsci (verovatno uz par nekih vojnih ispita) to garantujem, oni sa visom skolom mogu da napreduju do cina kapetana a fakultetom do pukovnika. Ovako dobijas i ono jedino sto Akademija pruza, a to je da se ne placa.
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 24.06.2008 20:30
Godine: 18
|
17.02.2007, 23:07
Može li neko malo opširnije da opiše test psihofizičkih sposobnosti koji se mora proći da bi se upalo na akademiju?
I ako neko zna uslove... neka napiše... u snu mi pleteš beli šal za maškare sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja kao violončelo... |
|
|
|
|
|
Poznata faca
|
18.02.2007, 11:01
-Brojanje prstiju, brojanje jaja (minimum 2), onda ostalo iz opsteg pregleda: vid i slicno. Trcanje na 1600m, skok u dalj, trbusnjaci, zgibovi...
. Kad ti psihijatar kaze da bacis pepeljaru kroz prozor, prvo pogledaj gde bacas. Ostaje jos test iz matematike i, nazovi, inteligencije, pitanja tipa: nastavi niz, koji objekat dobijes kada sastavis crtez. Testovi su na vreme, tako da ako vidis da ces da se zaglavis na nekom pitanju, preskaci ga. Testova ima oko 5-6, na po dva minuta.-Na kraju: Ako imas minimum dva jaja, istrcis 1600m u toku dana, znas tablicu mnozenja, postaces ponosni pitomac Vojne Akademije. Najbitnije, koji ces smer da izaberes, na 4 ili 5 godina. |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|