VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Vojna akademija
staro
  (#1 (permalink))
Nennad
Iskusni forumdžija
Nennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamantNennad je dijamant

Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 24.06.2008 20:30
Pol: Muško
Godine: 18
Vojna akademija - 13.01.2007, 22:11

Sta mislite o vojnoj akademiji? Da li smatrate da je dobra opcija u danasnje vreme? Uniforma ima i lepu i ruznu stranu. Sa jedne strane je Oficirska zvezdica, dobra plata(???), ugled(???), a sa druge mnoga odricanja, seljakanja...

Da li vredi ili ne?

...Pod mojom šapkom lavovi se baškare
u snu mi pleteš beli šal za maškare
sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja
kao violončelo...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Vojna akademija
staro
  (#2 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 22.04.2007 13:15
Godine: 24
Odgovor: Vojna akademija - 13.01.2007, 22:33

Specijalac bi postao zbog uniforme, ali nikad ne bih ubio coveka, makar da je zao

Policajac je tesko, zbog male plate,... Ali ja bih postao zbog novog pistolja koji daju a i zbog novog MP45NAVY... Kako god, ja bih poubijao narkomane makar po cenu zivota i otkaza...

Toliko...

staro
  (#3 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 08:39
Pol: Žensko
Odgovor: Vojna akademija - 13.01.2007, 23:49

Beše reč o vojnoj akademiji. Ne o specijalcima, policajcima, ubistvima i narkomaniji.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#4 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Vojna akademija - 14.01.2007, 00:59

Citat:
Nennad kaže: Pogledaj poruku
u. Sa jedne strane je Oficirska zvezdica, dobra plata(???), ugled(???), a sa druge mnoga odricanja, seljakanja...

Da li vredi ili ne?
Nije tacno da je dobra oficirska plata,znam jer imam prijatelja koji je napustio vojsku kad je ukinuta mornarica...

Problem jesu seljakanja i neadekvatan smjestaj jer za razliku od americkih filmova retko koji oficir za svog zivota dobije vojni stan,sve se svodi na iznajmljivanje ili vidjanje porodice s vremena na vreme...

U danasnjim vremenima neimastne je to sve samo ne uslovno za iole normalan zivot...

Mnogo je tu odricanja...

A da li vredi,pa mislim da svaka drzava treba imati svoju profesionalnu vojsku zlu ne trebalo

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#5 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 22.04.2007 13:15
Godine: 24
Odgovor: Vojna akademija - 14.01.2007, 18:21

A damn it! Isto misljenje kao i dama pre mene...

staro
  (#6 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Godine: 27
Odgovor: Vojna akademija - 14.01.2007, 19:34

-Ne!
Ono sto ja znam je do 2001-2-e. Dve opcije: Nekadasnja VTA (tehnicka) i, nazovi, opsta. Tehnicka traje 5 god. uz mogucnost obnavljanja jedne (racunaj 6 u startu) cista elektrotehnika i fizika, i to zesce jaka, sa diplomom diplomiranog oficira na Zarkovu-Bele Vode (pre iz Bele Crkve stignem do grada) i "trupna" na Banjici 4 god. skolovanja (garantovano se zavrsava u roku uz po par iscepanih cizama godisnje) sa diplomom diplomiranog oficira . Na Banjici: bazeni, teretane, dvokrevetne sobe (cistacice odrzavaju prostorije, space WC-i neki laseri pustaju vodu) i sve sto na Zarkovu nema.
Zasto ne? Na tvojih 18 + 4 do 6 skolovanja + odradjivanje dve godine za godinu skolovanja od 8 do 12 = sa 30 do 36 godina mozes da kazes: hvala lepo i dovidjenja (to vreme cekas ko zna gde, od Prokuplja do Sente). Od prvog dana ponavljas: razumem i nije mi tesko dok ne dodjes do stadijuma da od drugih trazis to isto i pronadjes sebe u "koordinatnom sistemu konfuzije".
Ima lepih stvari, ali je to mala konpenzacija za Slobodu.
Mozda bi bolja varijanda bila neki vid stipendiranja, uzmes im nekih 15-20.000 mesecno, studiras ono sto te privlaci a ceka te posao u nekoj kancelariji u svojoj struci, sa diplomom u dzepu.

staro
  (#7 (permalink))
Nennad
Iskusni forumdžija

Odgovor: Vojna akademija - 14.01.2007, 22:29

Citat:
valter kaže: Pogledaj poruku
Mozda bi bolja varijanda bila neki vid stipendiranja, uzmes im nekih 15-20.000 mesecno, studiras ono sto te privlaci a ceka te posao u nekoj kancelariji u svojoj struci, sa diplomom u dzepu.
Ne razumem. Kome to uzmes 15-20 hiljada?

kao violončelo...

staro
  (#8 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Odgovor: Vojna akademija - 14.01.2007, 23:13

Citat:
Nennad kaže: Pogledaj poruku
Ne razumem. Kome to uzmes 15-20 hiljada?
-Vojsci! Treba im strucnog kadra, izuzetno mali odziv na konkursima. Siguran sam da postoji neki vid stipendiranja jer sam sretao oficire koji su usli iz civilstva. Trazi telefone SONID-a pri generalstabu (deo za vojno skolstvo) i budi dosadan. A svi diplomirani mogu bez vecih problema da dobiju cin oficira i zaposle se u vojsci (verovatno uz par nekih vojnih ispita) to garantujem, oni sa visom skolom mogu da napreduju do cina kapetana a fakultetom do pukovnika. Ovako dobijas i ono jedino sto Akademija pruza, a to je da se ne placa.

staro
  (#9 (permalink))
Nennad
Iskusni forumdžija

Odgovor: Vojna akademija - 17.02.2007, 23:07

Može li neko malo opširnije da opiše test psihofizičkih sposobnosti koji se mora proći da bi se upalo na akademiju?
I ako neko zna uslove... neka napiše...

kao violončelo...

staro
  (#10 (permalink))
valter
Poznata faca

Odgovor: Vojna akademija - 18.02.2007, 11:01

-Brojanje prstiju, brojanje jaja (minimum 2), onda ostalo iz opsteg pregleda: vid i slicno. Trcanje na 1600m, skok u dalj, trbusnjaci, zgibovi... . Kad ti psihijatar kaze da bacis pepeljaru kroz prozor, prvo pogledaj gde bacas. Ostaje jos test iz matematike i, nazovi, inteligencije, pitanja tipa: nastavi niz, koji objekat dobijes kada sastavis crtez. Testovi su na vreme, tako da ako vidis da ces da se zaglavis na nekom pitanju, preskaci ga. Testova ima oko 5-6, na po dva minuta.
-Na kraju: Ako imas minimum dva jaja, istrcis 1600m u toku dana, znas tablicu mnozenja, postaces ponosni pitomac Vojne Akademije. Najbitnije, koji ces smer da izaberes, na 4 ili 5 godina.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen