VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vojna akademija
staro
  (#21 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 03:51
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Vojna akademija - 06.12.2007, 23:34

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku

Svima onima koji pohađaju vojnu akademiju odajem najveće priznanje zbog nesebičnosti i hrabrosti koju pokazuju tim svojim izborom i opredeljenjem da postanu oficiri jer je to jedan od najčasnijih mogućih poziva.
hvala ti u ime svih koji imaju bilo kakvog dodira sa vojskom i vojnom akademijom.

zao mi je sto ima ljudi koji svoje postojanje pravdaju kao "pacifisticko".

davno je bilo kada sam zavrsio srednju vojnu skolu. niko mene nije ucio da ubijam. ucili su me da svojim postojanjem odbijem onoga ko pomisli da me napadne.
moji su se opekli sa tim pacifizmom 1941. godine kada su pobijeni i baceni u jame. nisam mogao niti zeleo da se to dogodi meni i onima koje volim.

vojska je trenutno na jako niskim granama. od nekadasnje sile imamo samo gomilu nesposobnih, ali politicki podobnih rukovodilaca koji nemaju cime da prete drugima, pa ni siptarima na kosovu.

ako stvarno zelis da postanes oficir? ako stvarno zelis da radis u vojsci? ako si spreman da porodicu podredis poslu? slobodno upisi akademiju. zavrsices je samo ako budes uporan i pri tome nesto malo naucis, a svo vreme skolovanja vices na sav glas "razumem".

ali, ako olis ovu drzavu i vojsku, preporucujem ti da zavrsis politicke nauke i da se onda izboris za status vojske i nezavisnost drzave.
ovi koji sada to rade nisu sposobni za to. ne zele to, jer ima je samo do kradje.

sedi s nekim ko trenutno radi u vojsci i popricaj o samom pozivu. budi spreman da zivis kao podstanar malo u vranju, malo u dimitrovgradu, malo u novom sadu, a onda ponovo na jugu.
nesto malo svojih stvari, jeftinijih, jer se od silnih selidbi sve pokvari i polomi.

a plata??? vodnik oko 20000,00 din, potporucnik oko 32000,00 din, policajac oko 40000,00 din, zandarm oko 60000,00 din. pa odluci sam?!?

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Vojna akademija
staro
  (#22 (permalink))
Stefan1211
Novi član
Stefan1211 je na dobrom putu

Član od: 18.02.2008.
Poslednji login: 18.02.2008 23:10
Pol: Muško
Odgovor: Vojna akademija - 18.02.2008, 23:09

Imam jedno pitanje za one koji su na Vojnoj Akademiji i to smer avijacije.Mi svi gledamo filmove o pilotima, ne znam ti kakvim bajnim...Tom Cruz u Top Gun-u sigurno najpoznatiji.I meni se to svidja. Vrhunski ugled, (posto ti je teretana, borilacke vestine, plivane, streljastvo dostupno besplatno)imas i dobar izgled, imas posao, platu, znas da se bakces oruzjem i novo iskustvo.To su neke moje prednosti, a mane su : zivot u opasnosti, meni bas fizika, matis, elektrotehinka ne idu bas (iako imam sve petice), izivljavanje drugih nad tobom i (posto drzava nema para za bolje avione)budite sigurni da cete voziti neki krs od aviona.Zato zelim da pitam one koje su na Akademiji, da li da upisujem to, jer meni je ok, ali ne znam sta da radim..Druga opcija su mi politicke nauke.Pomozite..

Poruku je izmenio Mish, 18.02.2008 u 23:51. Razlog: Caps Lock

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen