VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Obrazovanje

Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vojna akademija
staro
  (#11 (permalink))
Sosa
Početnik
Sosa će uskoro postati poznat članSosa će uskoro postati poznat članSosa će uskoro postati poznat član

Član od: 08.04.2007.
Poslednji login: 21.06.2008 18:24
Pol: Žensko
Godine: 21
Odgovor: Vojna akademija - 10.04.2007, 08:40

Sta ce ti to, bolan?
Danas je bolje biti pevach ili estetski hirurg!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:54
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Vojna akademija - 12.04.2007, 11:36

Zavisi iz koje pozicije gledaş svet ...

- sadaşnje prednosti tog poziva su şto se drzava toliko smanjila da ni perekomande nisu daleko
- kad si na terenu daju ti i da jedeş i spavaş u şatoru ...
- inaçe taj posao prvih 15-20 god i nije tako lagan ako nemaş vezu za dobar garnizon i polozaj
- rata u Srbiji skoro neçe biti jer faktiçki i ne postoji kolko su je sjebali tako da bez straha od rata mozeş doçekati penziju ...
- i zadnja prednost je ako stvarno nemaş ni za leba idi tamo jer ga u vojsci ima + konzerve + repete + marenda

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#13 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Vojna akademija - 12.04.2007, 15:57

Ja licno ne mogu da shvatim poziv "vojnik"! Ceo zivot ucis kako da ubijes drugog coveka!!! Meni je to uvek u glavi kad cujem da neko ide na vojnu akademiju!
Naravno da je vojska danas (na zalost) neophodna stvar, ali mislim da ja nikad necu moci da shvatim te ljuti koji se obucavaju tokom celog zivota da bi ratovali! Verovatno sam preveliki pacifista, pa ne vidim neki dublji smisao tog zanimanja (ako uopste postoji)!

staro
  (#14 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat članStOlA će uskoro postati poznat član

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.06.2008 22:59
Odgovor: Vojna akademija - 08.05.2007, 23:43

Citat:
la femme kaže: Pogledaj poruku
Ceo zivot ucis kako da ubijes drugog coveka!!!
ха, ха, па не учиш да убијеш другог човека, ниси плаћени убица, него учиш како да не будеш убијен, и како онога ко је покушао тебе да убије онеспособиш.

то је добра опција, поготово ако се у обзир узме да немају сви могућности да плате школовање и живот у већим градовима, а жељни су и способни нешто да науче. Да је доборвољни затвор, јесте, и да постоји још једна квака, ако напустиш или те избаце скупо ће ти наплатити неуспешан боравак у њиховим просторијама, тако да и то може бити мотив+ да се све обавезе одраде на време.

staro
  (#15 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:54
Godine: 42
Odgovor: Vojna akademija - 27.06.2007, 18:32

Citat:
Ja licno ne mogu da shvatim poziv "vojnik"! Ceo zivot ucis kako da ubijes drugog coveka!!! Meni je to uvek u glavi kad cujem da neko ide na vojnu akademiju!
Naravno da je vojska danas (na zalost) neophodna stvar, ali mislim da ja nikad necu moci da shvatim te ljuti koji se obucavaju tokom celog zivota da bi ratovali! Verovatno sam preveliki pacifista, pa ne vidim neki dublji smisao tog zanimanja (ako uopste postoji)!
Vodite ljubav a ne rat !

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#16 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: juče 23:40
Odgovor: Vojna akademija - 29.06.2007, 16:08

Man' se covece corava posla. Kakva vojna akademija-vojsku danas gotovo niko ne postuje. Nije vise kao sto je nekad bilo, da se devojcice utrkuju za ..., i da se dobijaju stanovi. Sada sve sto mozes dobiti sa tom vojnom akademijom je radno mesto Bogu iza nogu i Djavolu iza tregera, eventualno 3gr olova, ili komoru u Hagu. Tako da ti je moj savet . Svak je kovac svoje srece, i ne ocekujem da ce se svi sloziti sa mojim savetom, ali ja mislim ovako. Na kraju krajeva dva uma koja isto misle izazivaju tracenje energije u svemiru, jer taj posao onda moze odraditi samo jedan um, a drugi nek spava.

staro
  (#17 (permalink))
aleksandarns
Novi član
aleksandarns je na dobrom putu

Član od: 04.03.2007.
Poslednji login: 10.07.2007 19:35
Godine: 25
Odgovor: Vojna akademija - 10.07.2007, 19:28

Citat:
Kad ti dodje neki bradati mudzahedin sa macetom na vrata shvatices...ali bice kasno..jer vojnika nece biti...jer nam i ne trebaju kako ti kazes...to je cisto slikovito da ti prikazem...a svaka je vojska pre svega instrument spoljasnje politike, danas vrlo bitan...u tu Evropu u koju smo krenuli jedino i mozemo da stignemo preko vojske ili ti clanstva u NATO...vise u EU niko ne ulazi ko nije prvo usao o NATO...

staro
  (#18 (permalink))
SrdjanR
Novi član
SrdjanR je na dobrom putu

Član od: 11.07.2007.
Poslednji login: 11.07.2007 23:06
Godine: 24
Odgovor: Vojna akademija - 11.07.2007, 23:06

Ko nije bio i ko nije probao da je zavrsi neka i o njoj ne govori!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam je zavrsio i nije bas tojiko tesko koliko se prica i koliko neki ljudi dramatizuju.Nije pak ta skola i za svakoga.U startu se pomiri sa cim ces da se u zivotu bavis i ako se nadjes u Vojnom pozivu onda samo napred i nece ti biti tesko.
Ko zavrsi u roku i da sve ispite (50_tak koliko sam ja imao za 4 godine) taj moze da prica o Vojnoj Akademiji!

staro
  (#19 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Godine: 24
Odgovor: Vojna akademija - 13.08.2007, 17:07

to nije lose ako je neko spreman na to i ako moze izdrzati to ja sigurno sa cigarana i povremenim alkoholom mozda i nebi mogao ali sigurno se nebi usudio

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#20 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
Odgovor: Vojna akademija - 21.08.2007, 13:48

Pojavom klasnog društva postala je i vojska i to kao jedan od najvažnijih instrumenata vladajuće klase u sprovođenju kako spoljne, tako i unutrašnje politike. Pa čak i u prvobitnoj zajednici sila je bila odlučujući metod u rešavanju svih protivrečnosti u grupi i oko grupe.
Mišljenja da je potreba za sopstvenom vojskom stvar prošlosti su u najmanju ruku neozbiljna. Globalni svet se nalazi u fazi previranja, a na to utiči brojni faktori među kojima bih izdvojio sukob niskog intenziteta koji je vlada između SAD i Rusije (taj sukob suštinski nikada nije ni prekidan i već i vrapci na grani znaju da Ameriku interesuje i da je tema svih tema Sibir i njegovi energetski i ostali resursi i ovladavanje tim prostorom), zatim, sukob Zapada sa muslimanskim svetom (islamski fundamentalizam svojoj eskalaciji može značajno da zahvali i vekovnoj politici upravo tog zapada prema arapskim i inim muslimanskim zemljama), ekonomski sukob Zapada sa Kinom, brojne regionalni sukobi (Bliski Istok) itd, itd.
Brojne su naznake globalnih sučeljavanja koje prete eskalaciji u jedan veliki rat. Jedna od najvažnijih se dešava u našem dvorištu i značajan je test snage Amerike u kojem bi, ako uspe u svojoj nameri, definitivno uvela na svetsku scenu politiku svršenog čina i sprovođenje političke volje jačega, čime bi se međunarodni pravni poredak, kao osnovno sredstvo u rešavanju međudržavnih i ostalih sukoba važnih za međunarodnu zajednicu, stavio van snage i pretpostavio samo jednoj velesili, odnosno Americi i njenim potrebama.
Sve ovo ukazuje na ozbiljnost globalnog političkog trenutka i čak bi, pa i samo površnim informisanjem, i najodaniji pobornici grinpisa i ostalih pacifističkih udruženja odmah počeli da se vojno samoobučavaju.
Svako bitno drugačije mišljenje bi, uveren sam, odgovaralo ponašanju običnog noja i sve te usplahirene tvrdnje u kojima zabrinute dame u vojniku vide isključivo dželata su suštinski groteskni pokušaji samozavaravanja.
Niko ne voli rat i sukobe, ali rat je zakonita društvena pojava i njegovi uzroci su puno ozbiljniji nego što se obično misli i nikako nisu neki zločesti političari, pa bilo oni na čelu male zemlje ili, pak, neke velike sile. Upravo zbog toga narod koji nema i ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu. Tome nas je istorija valjda već jednom naučila.

Svima onima koji pohađaju vojnu akademiju odajem najveće priznanje zbog nesebičnosti i hrabrosti koju pokazuju tim svojim izborom i opredeljenjem da postanu oficiri jer je to jedan od najčasnijih mogućih poziva.

Odgovor