|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Obrazovanje 'Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba', a može i 'Ko uči znaće, ko krade imaće' |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Koliko smo mi obrazovani? |
|
Odgovor: koliko smo mi obrazovani |
|
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani? |
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Koliko smo mi obrazovani? -
31.03.2007, 22:46
@la femme
ostaje mi samo da placem ![]() ![]() kad cujem ovako nesto.Ti si bar u Francuskoj i imas izbora.... |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
|
31.03.2007, 22:52
Ma nemam, i ja sam ovde samo privremeno (ostajem svega godinu dana).
Ali, veruje mi, kad ih cujem i vidim kakve mogucnosti imaju (a da nisu ni svesni toga), i meni dodje da placem... Ipak, moram da priznam da nase obrazovanje pruza dobru osnovu, ali na zalost, tu se zaustavlja, dok se ovde puno ulaze u dalji razvoj mladih... Kod nas su promene potrebne pod hitno! |
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 01:07
Godine: 31
|
07.04.2007, 22:01
Citat:
Naše obrazovanje pravi od nas robote koji su u stanju da memorišu neograničenu količinu nepotrebnih informacija, što dovodi, u najvećem broju slučajeva do gubljenja suštine, zapravo ne pruži nam se šansa da razmišljamo o suštini (čast izuzecima naravno!). Jesmo siromašna zemlja, što povlači za sobom bacanje akcenta na teorijsko, a ne praktično znanje, ali i to teorijsko znanje nam ugrađuju (jako često) ljudi koji ni sami ne razumeju o čemu pričaju, do pozicija su došli raznim okolnim putevima, imaju jednu antičku knjigu koje se drže ko slepac štapa i jedino im je važno da izgrade autoritet (čitaj - strahopoštovanje). I onda, kada se nekom od nas pruži šansa da uđemo u pravi svet, onda nastaju problemi, jer sve što smo "naučili" treba da se zaboravi i treba da se oslobodimo i naučimo da mislimo sopstvenom glavom, bez straha da ćemo ispasti glupi u društvu i da će nam neko prijateljski savetovati da se vratimo u osnovnu školu. Nadam se da se menja, zbog mladih ljudi koji su željni znanja i sposobni da ga steknu. |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
|
08.04.2007, 19:26
Citat:
Naime, ispostavilo se kad sam dosla ovde da mi na naucnom polju (govorim o svojoj struci) kaskamo nekih 30-40 godina. Razlog je sto kod na faksu, po izboru mojih profesora, mi smo obradili period do nekih 60-ih - 70-ih godina 20. veka (i to ne iz jednog predmeta) i tu je bio kraj. I to je glavna razlika. Profesori ovde prate najnovija desavanja, citaju redovno radove svojih savremenika i predstavljaju ih studentima bez obzira na to da li se oni slazu sa njima ili ne! Rekla bih da ovde manje pate od sujete i zaista se trude da vas osposobe da danas-sutra sami nastavite svoj rad! Pretstavljaju vam aktuelne pravce u nauci kako biste mogli da se snadjete i pronadjete ono sto vama moze biti korisno! |
|
|
|
|