VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > IT novosti

IT novosti Hardverske, softverske, WWW i sve ostale vesti iz IT sveta

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Internet popularniji od televizije
staro
  (#11 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: danas 21:49
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 26.12.2007, 03:15

Ja bih pre nesto ovako

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
librabicboj
Početnik
librabicboj je na dobrom putu

Član od: 18.10.2007.
Poslednji login: 10.05.2008 11:15
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 26.12.2007, 11:44

Citat:
Arthur Dent kaže: Pogledaj poruku
Samo da još monitori dostignu veličinu tv prijemnika
pa da lepo sedim na jednom kraju sobe sa tastaturom u krilu, ili pored sebe, a da se monitor nalazi na zidu preko puta
Da li si probao da koristiš projektor, upravo je onako kao sto si napisao.

"lepo sedim na jednom kraju sobe sa tastaturom u krilu, a
monitor se nalazi na zidu preko puta"

@Darlington Nisi u pravu sto se tice wirelessa....

staro
  (#13 (permalink))
Darlington
Novi član
Darlington je na dobrom putu

Član od: 03.11.2007.
Poslednji login: 12.07.2008 15:32
Godine: 18
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 26.12.2007, 18:46

Citat:
librabicboj kaže: Pogledaj poruku
@Darlington Nisi u pravu sto se tice wirelessa....
Činjenica je da kvalitet wirelessa zavisi od kvaliteta opreme koju poseduješ, udaljenosti od AP-a, pa na to posle dolaze i vremenski uslovi, kvalitet provajdera, a slobodno se može i dodati cena, koja je ipak veća nego za sličnu uslugu adsl-a.

I na kraju krajeva, uvek će adsl sa brzinom od npr 512kb/s raditi daleko sigurnije i bolje nego wireless sa tim protokom (a da ne pričamo da retko gde ćeš nabaviti wireless od 1mb i više)

staro
  (#14 (permalink))
librabicboj
Početnik

Odgovor: Internet popularniji od televizije - 27.12.2007, 14:44

Citat:
Darlington kaže: Pogledaj poruku
Činjenica je da kvalitet wirelessa zavisi od kvaliteta opreme koju poseduješ, udaljenosti od AP-a, pa na to posle dolaze i vremenski uslovi, kvalitet provajdera, a slobodno se može i dodati cena, koja je ipak veća nego za sličnu uslugu adsl-a.

I na kraju krajeva, uvek će adsl sa brzinom od npr 512kb/s raditi daleko sigurnije i bolje nego wireless sa tim protokom (a da ne pričamo da retko gde ćeš nabaviti wireless od 1mb i više)
Ovo prvo si totalno upravu, sem za vremenske uslove.

A drugo nisi u pravu

Postoje provajderi koji daju protok od 1MB, cak i vise i to pri istoj ceni kao na aDSL. (npr. Somborska firma)
Jedni je problem je to da oni uz download od 1536Kbps daju i upload od 1536Kbps + FTP server i to za 2900Din sto znaci da je jos bolje nego na aDSL!

Pozzz

staro
  (#15 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 27.12.2007, 16:23

Lepi divni wireless je zgodno reshenje ako ste mnoooogo blizu AP-a...
802.11b ili 802.11g, koji rade na 2.4 GHz, a koje nashi ISP najvishe vole, i najcheshtje koriste, koji mogu biti podlozhni smetnjama drugih uredjaja koji rade na 2.4 GHz, a to su primera radi, mikrotalasne, bluetooth uredjaji, bezhichni telefoni... Vrlo frustrirajutje iskustvo...

802.11b ima maximalni protok od 11 Mbps, a 802.11g ima maximalni protok od 54 Mbps... 802.11a, koji radi na 5 GHz, ima max protok od 54 Mbps, ali i kratji domet od 2.4 GHz mrezhe...

Elem... Vremenski uslovi... 2.4 GHz je vrlo podlozhna vremenskim uslovima, koji donose dosta vlage... Prvenstveno kisha, magla, sneg i slichno... Voda apsorbuje 2.4 GHz talase i naravno, utiche na kvalitet veze... Primera radi, ako se izmedju vashe antene i access pointa, na direktnoj liniji nalazi neko drvo, velike su shanse da tjete dozhivljavati prekide veze, i slichno... Zashto bash drvo? Zbog lishtja... Lishtje je puno vode, i voila... Instant barijera za 2.4GHz talase...

Malo extra podataka zashto je 2.4GHz absorbovana od strane vode... Hemija... A to sam skoro pronashao... 2.4GHz je vrlo blizu vrekvencije O-H veza (kiseonih - vodonik)... Voda je puna ovakvih veza, i laichki recheno, voda JAKO apsorbuje 2.4GHz talase... Ovo mogu da potvrdim iz lichnog primera, jer sam u jednoj firmi u kojoj sam bio i system administrator, dobijao ospice kad je magla, teshka kisha ili slichno shugavo vlazhno vreme, jer je net bio tuzhan...

Ne kazhem ja da WiFi nije dobar, ali svakako nije idealno reshenje, posebno ako je potrebno imati stabilnu vezu ka netu...

@librabicboj:
A za taj somborski WiFi od 1536 up/down... Ima li tu neko ogranichenje u protoku? Najdalje shto sam ja video da ISP idu za WiFi je 512kbps i to jedva... najcheshtje se drzhe oko 384Kbps... Mada se trend menja, rastu te brzine, video sam i 1Mbps... I shta znachi FTP server, daju neki odredjeni prostor na njihovom serveru ili shta? Nekako mi se chini da tu negde ima i kvaka 22

U svakom sluchaju, ADSL je ionako asimetrichna linija, dok WiFi nema taj hendikep... Jedina razlika je shto je u normalnom svetu, najmanji ADSL paket od 1Mbps do 3Mbps, pa idu na vishe, pa se i ne seti toliko 8:1 razlika up/down... Mada je cheshtji odnos 4:1, ali dobro... Ipak zhivimo tu gde zhivimo Uostalom, za normalnu upotrebu neta, ADSL je sasvim adekvatan... Ako neko misli da tera neki server od kutje, e onda ADSL nishta ne valja... Inache, vrlo je fino dobar... Mene moj 512/64 jako lepo sluzhi kutji... Samo shto moji apetiti rastu, pa tju da dizhem na 1024/128, a mozhda i 1536/192, no...

Odlutasmo od teme...

Meni je svakako internet popularniji, i to u smislu da odnos TV:internet ide 0:beskonachnost... Dakle, TV ne gledam ni u kojoj varijanti, izuzev ako je bash neka posebna prilika, pa pogledam i potroshim pola sata do sat... Sve shto mi treba, imam na internetu, da prochitam, pogledam, poslusham... U svakom sluchaju, jedan sam od onih, koji je postao izuzetno zavisan od tehnologije, posebno interneta... I to ne u svrhe igranja online igara, i dopisivanja, vetj korisnog rada

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#16 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: danas 21:49
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 27.12.2007, 20:58

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
U svakom sluchaju, jedan sam od onih, koji je postao izuzetno zavisan od tehnologije, posebno interneta... I to ne u svrhe igranja online igara, i dopisivanja, vetj korisnog rada
Potpisujem.

電子男の子

staro
  (#17 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 21:25
Godine: 34
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 27.12.2007, 21:08

а колико јуче су се сви клели у теве, вене секли за њиме

ето шта ти је прогрес. вероватно ће једног дана и овај медиј уступити своје место неком....
нечем...
некој врсти комуникације.

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#18 (permalink))
librabicboj
Početnik

Odgovor: Internet popularniji od televizije - 28.12.2007, 14:54

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Lepi divni wireless je zgodno reshenje ako ste mnoooogo blizu AP-a...

@librabicboj:
A za taj somborski WiFi od 1536 up/down... Ima li tu neko ogranichenje u protoku? Najdalje shto sam ja video da ISP idu za WiFi je 512kbps i to jedva... najcheshtje se drzhe oko 384Kbps... Mada se trend menja, rastu te brzine, video sam i 1Mbps... I shta znachi FTP server, daju neki odredjeni prostor na njihovom serveru ili shta? Nekako mi se chini da tu negde ima i kvaka 22

Iz iskustva mogu da kazem da ima ljudi koji su udaljeni od AP-a od 8Km do 10Km i sasvim im normalno radi.
A da drvece smeta to je istina! (dokaz da nepostoji savrsenstvo)

A somborci nemaju oranicenja to je Flat 1536/1536 i to za 2900 din!

Imaju svoj FTP odakle mogu da skidaju, postavljaju sta hoce, i mislim da imaju po korisniku (ko hoce) 10MB za prezentaciju sopstvenog sajta!

Ah tema.....

Internet je najveci virus danasnjice, ljudi su postali zavisni od njega! Neki su se i zarazili: Oslabio im je vid od gledanja u monitor, bole ih ledja od nepravilnog sedenja......

I sve to dok industrijski giganti smisljaju razne "servise" da bi vi sto duze ostali uz monitor.....

staro
  (#19 (permalink))
Fraga
Novi član
Fraga je na dobrom putu

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 24.06.2008 16:33
Godine: 14
Odgovor: Internet popularniji od televizije - 29.01.2008, 13:46