VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Novi Sad

Novi Sad Vesti, dešavanja, kultura, noćni život, ukratko Novi Sad na dlanu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Štrand
staro
  (#31 (permalink))
_baba_
x3m member
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: 04.09.2008 23:52
Pol: Žensko
Odgovor: Štrand - 09.06.2008, 19:33

Jeste. Lepo je Ali da se ne ponavljam sa izlivima ljubavi prema Strandu, vec sam pisala na prethodnim stranama...
Mozda samo jedna mala zamerka-mogli bi da se posvete redovnijem ciscenju peska. Bas je prljavo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 11:07
Godine: 29
Odgovor: Štrand - 24.06.2008, 11:01

Evo nešto malo opširnije o festivalu

Štrand - sunce, hrana i muzika etno festivala

U subotu, 28. juna, na novosadskom kupalištu Štrand biće održan sedmi tradicionalni Etno festival hrane i muzike Vojvodine koji će ove godine okupiti više od 3.000 učesnika.

Posetiocima festivala, koji organizuju Američka fondacija za razvoj i Organizacija za razvoj Srbije, predstaviće se više od 14 etničkih grupa sa svojim kulturnim nasleđem kroz muzički program i na etno štandovima.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, Etno festival "proslavlja bogato kulturno nasleđe i etničku raznolikost regiona, prikazujući tradicionalna jela, muziku, plesove i rukotvorine". Ove godine festival se održava pod motom "Bogatstvo različitosti", a podržali su ga Izvršno veće Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu, kao i Grad Novi Sad i Gradska uprava za privredu i turizam.

Na obali Dunava okupiće se više od 3.000 učesnika koji će na više od 100 etno štandova pripremati tradicionalne specijalitete, izložiti rukotvorine i demonstrirati stare zanate. Muziku, ples i običaje svoje etničke zajednice u desetočasovnom programu predstaviće 46 ansambala u živopisnim nošnjama, tako da posetioci pored Dunava mogu da uživaju u danu ispunjenom zabavom uz autentičnu muziku.

Posetioci će imati priliku da probaju tradicionalne specijalitete po simboličnim cenama, da kupe etno suvernire i rukotvorine iz 34 opštine i upoznaju se sa njihovom turističkom ponudom. Na festivalu će se predstaviti i mnoge lokalne manifestacije, proizvodi i turistička ponuda opština, čime organizatori nastoje da doprinesu razvoju ruralnog i manifestacionog turizma i ekonomskom prosperitetu zajednica.

RTV

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#33 (permalink))
Sokica
smucalica...
Sokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimumSokica je dostigao maksimum

Član od: 20.05.2006.
Poslednji login: juče 00:23
Godine: 36
Odgovor: Štrand - 24.06.2008, 11:09

Citat:
silvia kaže: Pogledaj poruku

Jel idete na strand?Sta je to sto volite ili ne volite na ovoj Novosadskoj plazi?Dal' bi menjali nesto,dodali?

Išla sam do bombardovanja...A onda ono strašno proleće i dugo mi je vremena trebalo da prošetam Štrendom i prođem ispod onih srušenih mostova...

Sada sa decom odem povremeno na Štrand, ali se ne kupamo u Dunavu (nešto baš nisam oduševljena čistoćom...).Kad zagreje odemo pod tuš, a uglavnom kopamo po pesku pola dana i to nam je glavna zabava...

staro
  (#34 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Odgovor: Štrand - 03.07.2008, 10:12

Samo da obavestim da večeras na Štrandu sa početkom u 21h nastupa grupa Big-bend RTS-a, a na programu je filmska muzika

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#35 (permalink))
naproforgo
Novi član
naproforgo je na dobrom putu

Član od: 08.07.2008.
Poslednji login: 15.07.2008 14:44
Godine: 35
Odgovor: Štrand - 11.07.2008, 08:07

Strand je - extra, narocito za predvecernje sedenje, dal' na pesku il' u kakvoj basti, ne mari... Jer je opustancija. 'Ladovina se primice od vode i noci, pocinjes da dises, sve po sistemu - kao cemo, lako cemo
Spomenut je Etno festival hrane i pica.... posecujem ga godinama!! Svake godine je lepo, sareno, veselo.. Jedino sto me ne vesli je sto je ovo treca godina kako je organizovan u vreme trajanja Petrovdanskog posta (po Julijanskom kalendaru)! Zasto je nebitno o tome voditi racuna....?

staro
  (#36 (permalink))
Kal_el
naslednik Mi_Ladina
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 10:33
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Štrand - 11.07.2008, 08:20

ima dosta toga şto bi moglo da se dovede u red ... nije kao pre ali ...
ni exit-a nije bilo pre pa sad ima i smrdi po celu noç ...
ipak mi je drazi Ştrand sa mrtvim ribama odvratnim narodnjacima i zavrtanjem muzike oko ponoçi koji bi trebalo razrediti i utişati da bude prijatnije ...

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
Sve je isto samo su taçkice postale rupice

staro
  (#37 (permalink))
silvia
Moderator

Odgovor: Štrand - 15.07.2008, 09:26

U nedelju rekordna poseta na Štrandu

U toku prekjučerašnjeg dana na Štrandu je prodat rekordan broj pojedinačnih ulaznica ove sezone: 17.238, izjavio je za naš list PR "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić. Prema njegovim rečima, od početka sezone, 23. maja, pa do nedelje, 13. jula prodato je oko 240.000 pojedinačnih ulaznica i 2.500 sezonskih karata.

Nožinić navodi da će se od 1. do 3. avgusta na Štrandu održati turnir u bič-voleju, i to najbolje organizovan dosad. Kako je istakao, teren će se sada nalaziti pored same plaže, nadomak desne strane Mosta slobode. Za taj događaj u planu je da se naspe još finog peska. Nakon ovog sportskog događaja, 9. i 10. avgusta, takođe na Štrandu, biće organizovan Memorijalni turnir u tenisu glavom "Vladimir Francišković".

Radnici Zelenila juče su uklanjali ambroziju u okolini Spensa, univerzitetskog kampusa, s dela Ribarskog ostrva, iz Futoga i Veternika.

– Dosad je mehaničkim i hemijskim putem uklonjena ambrozija s jedne trećine planiranog zemljišta. Do kraja sezone trebalo bi da uklonimo ambroziju sa 620 hektara gradskog i prigradskih područja. Od toga će 90 odsto ambrozije biti uklonjeno mehaničkim putem – košenjem, dok će deset odsto biti hemijski tretirano – pojasnio je Nožinić.

G.L.

staro
  (#38 (permalink))
Gromovnik
Novi član
Gromovnik je na početku

Član od: 16.07.2008.
Poslednji login: 14.08.2008 14:02
Godine: 23
Odgovor: Štrand - 16.07.2008, 21:08

Strand je ok, ali mi preglasna muzika smeta,kao i vecini. Covek tamo uvece ide da se opusti, nesto popije i poprica sa prijateljima.Pre neko vece sam bio u jednom od kafica, gledao sam vaterpolo sa drustvom i posle utakmice su krenule zive svirke, svaki lokal ima svirace. LJudi se prosto takmice ko ce glasnije.Trebalo bi napraviti ogranicenje da jacina muzike ne sme da predje npr.40-50 db i naplacivati kazne za prekoracenje.

staro
  (#39 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 00:04
Godine: 46
Odgovor: Štrand - 16.07.2008, 22:06

Ja ipak mislim, da pojedinci preteruju u svom opisivanju stranda. Ali bice bolje i za mene a i za druge, da se ne "raspaljujem" vise nego sto vec jesam.
Ne zaboravite, drage kolege, da Novi Sad iz godine u godinu ima sve vise stanovnika i da su posete Strandu sve vece... Obzirom koliko ljudi dnevno poseti Strand, mislim da je i vise nego cist! Sto se tice preglasne muzike i opustanja, moj komentar bi bio da strand nije mesto za opustanje, bar ne u vecernjim satima, vec je to mesto za zabavu i druzenje mladje populacije, a za opustanja postoje druga mesta i u samom gradu, a i blizoj okolini.

Noc se tiho povlaci pred zorom
serenada prosla pod prozorom
rumena si kao mlado vino
dobro jutro, Vojvodino!

staro
  (#40 (permalink))
Kal_el
naslednik Mi_Ladina
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 10:33
Godine: 42
Odgovor: Štrand - 28.07.2008, 17:22

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
Ja ipak mislim, da pojedinci preteruju u svom opisivanju stranda. Ali bice bolje i za mene a i za druge, da se ne "raspaljujem" vise nego sto vec jesam.
Ne zaboravite, drage kolege, da Novi Sad iz godine u godinu ima sve vise stanovnika i da su posete Strandu sve vece... Obzirom koliko ljudi dnevno poseti Strand, mislim da je i vise nego cist! Sto se tice preglasne muzike i opustanja, moj komentar bi bio da strand nije mesto za opustanje, bar ne u vecernjim satima, vec je to mesto za zabavu i druzenje mladje populacije, a za opustanja postoje druga mesta i u samom gradu, a i blizoj okolini.
Ne zaboravite da zivimo u bedi i da je jedino more za narod baş taj Ştrand ...
sreça pa ga imamo

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
Sve je isto samo su taçkice postale rupice

Odgovor