VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Novi Sad

Novi Sad Vesti, dešavanja, kultura, noćni život, ukratko Novi Sad na dlanu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Štrand
staro
  (#1 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 22:48
Pol: Žensko
Godine: 29
Štrand - 11.07.2007, 00:06

Danas je «Štrand» jedna od najlepših i najuređenijih plaža na celom toku Dunava. Omogućava Vam celodnevno potpuno uživanje u prirodi, koristeći sve sadržaje na plaži, ali i predivno mesto za večernji izlazak i šetnju.
Podaci govore da se ova plaža nalazi na 1255. kilometru velike reke, da zahvata 7 hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih sadržaja. Za hladovinu je zaduženo oko 400 komada stabala i šiblja, raspoređenih na 700 metara dužine plaže. Bezbednost na plaži Vam garantuje stražarska i redarska služba, kao i spasilačka služba raspoređena na tri osmatračnice. Za zdravlje se brine dežurni lekar. Kako spasioci i lekari ne bi imali posla apelujemo da se posetioci pridržavaju postavljenih oznaka za kupanje, kao i za ostali «kućni red». Na oglasnoj tabli na glavnom ulazu možete pronaći važna saopštenja, kao i rezultate analize vode Dunava i preporuke za kupače.

«Štrand» je plaža uređena po svetskim standardima. Na više mesta su postavljeni tuševi i česme, lavaboi i WC kabine. Velika potražnja vlada za zakupom oko 700 kabina. Preko dana, ali i u toku večernjih sati oko 30 ugostiteljskih objekata ponudiće Vam osveženje, ali i nešto za pojesti. Restoranska ponuda, girice, mekike, krofne, roštilj, sladoledi, kokice, pancerote, pasulj, pomfrit... dobro će Vam doći nakon plivanja, sunčanja ili sporta.

Štrand ruši sve rekorde

NOVI SAD - Poseta na Štrandu obara sve rekorde. Od 22. maja prodato je 178.000 karata, a svi su izgledi da će ove sezone novosadsko kupalište premašiti prošlogodišnji rekord od 377.000 posetioca. Najudarniji dan do sada bio je pakleni 24. jun kada se duž 700 metara dugačke plaže rasporedilo 15.000 ljudi.
Novosađani su uglavnom zadovoljni kako je uređeno njihovo kupalište. Zameriće što je plaža gola, pa je teško doći do hlada, što se predveče muzika sa razglasa gasi, a svaki kafić počinje da tera svoje, a oni koji su ostali bez kabina zbog velike tražnje, zakukaće da bi trebalo napraviti još koju. Inače, kažu ne bi ni dolazili na „Štrand“ da im nije dobro.
Porodica Crnčević bukvalno letuje na Štrandu. Mama Daliborka je sa decom svaki dan tu, dok tata dolazi posle posla.
- Imamo i dvorište sa bazenom, ali to se ne može porediti sa Dunavom. Kada su gužve teško je naći hlad, ali ovde se lepo odmorim i provedem. Živimo na sremskoj strani i nekada se zaprepastim kada ujutro dolazim i sa mosta vidim toliko ljudi - priča Daliborka.
Da bi jedna prosečna novosadska porodica krenula na Štrand u novčanik treba da stavi najmanje 700 dinara, koliko im treba za ulaznicu, parking i turu pića u nekom od kafića. Oni koji se odluče da ceo dan provedu na plaži, a na Štrand krenu samo sa peškirom oko vrata, moraju da izdvoje još po 100 danara za pljeskavicu ili palačinku.
- Oko 200 dinara na dan je dovoljno, jer nam nije bitno šta ćemo jesti i piti. Ovde smo da se provedemo, muvamo, zezamo u vodi i gledamo lepe devojke - pričaju Miloš i Saša sa Novog naselja, dok drugarice iz društva dobacuju: „I da gledamo spasioce“. Kažu da nema dana kada nisu na Štrandu. Neki od njih su već dva puta uspeli da izgore na suncu, a bežalo se i iz škole na kupanje.
A kada prođe 15 sati i mnogi Novosađani posle posla pohrle na Dunav i spasioci imaju pune ruke posla. Nedeljno interevnišu tri do četiri puta.
- Najopasnije je na Špicu, jer mnogi preplivaju na Ribarac, a taj prelaz nije bezbedan. To je plovni put i jake su struje, ali čim ugledamo da se neko davi odmah uskačemo, nedozvoljavamo mu da potone - pričaju Dušan Stupar i Dušan Tomičić spasioci na Štandu, dok sa ekipom „Blica“ patroliraju duž kupališta. Čim neko pređe bove spasioci upozoravaju.
Kada dođe veče i prestane muzika sa razglasa, plažom se mešaju razni muzički žanrovi, a šetalište postaje korzo.
- Desno od glavnog ulaza su kafići gde trešte narodnjaci, a kada produžite pravo ispod mosta sledi red nekoliko mirnijih kafića, dok su prema Špicu mesta za otpadanje i kuliranje. Dođu skockane devojke, obiđu i po 15 krugova, štikle im se zabadaju u travu, popiju nekoliko pića, pa u grad - priča Saša Savić, konobar u kafiću „En pasant“.

blic

Jel idete na strand? Sta je to sto volite ili ne volite na ovoj Novosadskoj plazi? Dal' bi menjali nesto, dodali?

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Poruku je izmenio silvia, 03.07.2008 u 10:13.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Štrand
staro
  (#2 (permalink))
gregorije83
Početnik
gregorije83 će uskoro postati poznat člangregorije83 će uskoro postati poznat član

Član od: 06.02.2007.
Poslednji login: 31.08.2007 11:59
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 11:50

ja vas kanda znam sa stranda. . . . . . . .

znas kako se ljubim

staro
  (#3 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 15:52

Ne idem na Štrand.

Štrand je postao sve samo ne novosadsko kupalište. Mesto za dnevnu promociju kreatura koje se sreće noću po turbo-folk kafićima. Naravno, ne treba generalizovati, ali čim pređe određen procenat, postaje opasno.

Kada sam bio klinac, glavna fora nam je bila da preplivamo na Ribarac, pa se pustimo skroz do Danubiusa. I tako par puta. Onda malo odigramo nožni tenis, picigen, izgađamo se peskom i pali kući. Uveče dođeš na Štrand, a tamo Štrand fest. Ni N od narodnjaka. A sada... Možda postoje tri kafića u kojima se ne pušta ćirilica.

Kada su nam zlikovci srušili most, nisam išao iz bezbednosnih razloga. Ono, da radim što sam i radio i da se proburazim na armaturu. Neka hvala. I tako se most gradio 5 godina i ja se odvikao od Štranda. Sada kada je sve OK, nemam želju da idem. Išao sam na Ledinačko jezero dok nisu postavili naoružane momke da ga čuvaju.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#4 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 16:05

Ni ja, sta cu tamo da se kupam s mrtvim ribama...

A i ono, nemosh otici a da ne pridje brdo shabana s ledja koji su te jel prepoznali da se ti tu suncash, zgrabi te i buc u Dunav... posle idesh kuci, smrdish na crkle ribe, kosa ti se ulepi..a pripiti burazer te vija da te namaze maslinovim uljem da ne izgorish...

e a stvarno mogla bi da se pokrene neka akcija tipa : ne bacajmo smece u Dunav, ne pustajmo kanalizaciju u Dunav, ribe su nam mrtve...

Ubica mekog srca.

staro
  (#5 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 09:48
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 17:32

Pa od svega se vremenom napravi mesto za zaradu i "dobar" provod...I pre par godina na adi je bilo mnogo mirnije i opustenije...Ja se ne secam da je tako gruvala muzika prosle godine...
Meni prija nekad uvece da se prosetam i popijem pice u nekom mirnijem kaficu...trenutno mi je to bolja opcija nego da se muvam po gradu...

staro
  (#6 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 17.11.2008 20:43
Godine: 35
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 17:58

нисам никада био на том чувеном штранду колко видим-ситуација је пресликана са београдске аде, промоција примитивизма, лепо је то написао неко доле, позирање и све врви од народњака.
ипак, постоје многа скрајнута места, верујем. негде где баш не морамо све то да трпимо

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#7 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: 19.11.2008 01:38
Godine: 46
Odgovor: Štrand - 11.07.2007, 20:21

Jos uvek Strand ima svojih cari... Kada sam u Novom Sadu (leti) obavezno idem na ovu po meni najlepsu, gradsku plazu. Najcesce idem sa drustvom... tu su kafici, hladna nesica, hladno pivce, caskanje iz nevezanog, odmeravanje kupaca i kupacica .... a kao glavno rashladjivanje, idemo pod tus
Ne zivim u N.Sadu vec 13 godina, pa je verovatno zbog toga, moje misljenje o strandu, jos uvek nepromenjeno.

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#8 (permalink))
kozul
Početnik
kozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:51
Godine: 44
Odgovor: Štrand - 18.07.2007, 23:28

Vodim klince na kupanje, pravi spas na ovim vrucinama.
Retko idem uvece.

Jako je lepo uredjen, svaka im cast.

staro
  (#9 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 27.09.2008 22:48
Odgovor: Štrand - 27.07.2007, 22:45

Volim da idem na Strand
Nekad sam isla na kupanje , a sad se uvece prosetamo sa drustvom sednemo u neku bastu i caskamo uz 'ladno picence.
Smatram da je plaza sredjena i da ima raznovrsne zabave za klince i one malo starije.
Jedino sto mi smeta je muzika koja se pusta sa svakog coska nesto drugo,mislm da bi bilo lepse i prijatnije da je na celom Strandu ista muzika,neka lagana , letnja...

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#10 (permalink))
Shime
Novi član
Shime je na dobrom putu

Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 14.10.2008 15:09
Godine: 23
Odgovor: Štrand - 28.07.2007, 14:31

Strand je sve lepsi,iz godine u godinu ga sve vise sredjuju,nazalost voda je odvratna tako da kupanje ne praktikujem.Uvece jeste preglasna muzika ali ljudi mogu i da se opredele za desnu stranu mosta gde retko ima narodnjaka.Ja radim 6 sezona u jednom od (narodnjackih) kafica i mozda jeste lose za usi,ali tu se pare zaradjuju.A da nema para,zakup lokala bi bio manji,a samim tim i manje para za sredjivanje kupalista.Tako da ako hocemo lep Strand mora biti i narodnjaka,nazalost ali tako je.