VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Novi Sad

Novi Sad Vesti, dešavanja, kultura, noćni život, ukratko Novi Sad na dlanu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Sta je novosadski?
staro
  (#11 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Pol: Žensko
Odgovor: Sta je novosadski? - 09.04.2006, 22:37

Novosadski je i kada supermena zovemo "neki mnogo zestok gari"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Godine: 25
Odgovor: Sta je novosadski? - 10.04.2006, 00:09

novosadski je

jedan gari
dva garija
tri garishe
cetiri garishona

goldie

staro
  (#13 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Odgovor: Sta je novosadski? - 10.04.2006, 01:09

Grafiti na zgradama "Čanak bečki konjušar"

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#14 (permalink))
Podbarac
Početnik
Podbarac će uskoro postati poznat član

Član od: 07.04.2006.
Poslednji login: 08.08.2008 21:26
Odgovor: Sta je novosadski? - 27.04.2006, 21:34

Novosadski je:
Joregelt, Dobro jutro, Dobre rano, Gute morgen.
Kako ste? Hogy vagy? Ako sa mate? Wie gehen sie?
Biti uctiv.
Nepoznatu osobu oslovljavati sa VI.
Sve starije osobe oslovljavati sa VI.
Koristiti maramicu.
Odlaziti redovno na Strand.
Piti vino posle riblje vecere.
Piti pivo iz case.
...

staro
  (#15 (permalink))
Ma.Za.
Početnik
Ma.Za. je dijamantMa.Za. je dijamantMa.Za. je dijamantMa.Za. je dijamant

Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: danas 11:28
Godine: 30
Odgovor: Sta je novosadski? - 27.04.2006, 21:37

Znaš šta je na žalost postalo novosadaski? Da ti konobar Bosanac NE persira u kaficu u centru naseg Novoga Sada

staro
  (#16 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Odgovor: Sta je novosadski? - 27.04.2006, 21:52

Da, Ma.Zo, to je na zalost postalo svakodnevnica, ali i to ce se promeniti, stopice se i ti Bosanci u okolinu, samo treba vremena. Nisu oni prvi koji su dosli u masovnim seobama, dolazili su Bosanci i pre njih pa su se uglavnom uspesno prilagodili. Na srecu, dosli su u kulturnu sredinu, pa sad treba pokazati ko je jaci i ko ce se kome prilagoditi.
Ajd' kad smo vec kod ove price... Dosla ja za novaka kod momka u NS, i odemo tamo na to neko mesto gde smo slavili novu g. i ulazimo, a na vratima sve sami Crnogorci... ja se pogubila. Udjemo unutra, Crnogorci i Bosanci, ajd' dobro... Izadjemo u ponoc na trg, masa samo sto nas nije izubijala, cak sam od jednog takvog Bosanca dobila i po glavi... Moj komentar je bio: Dobro dosla ja u NS, miran vojvodjanski gradic

Dobro je sto si to pomenula... izmedju ostalog i to je novosadski

staro
  (#17 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Sta je novosadski? - 28.04.2006, 02:09

Zene, slazem se sa vama u potpunosti. Tuzno, ali istinito.

Citat:
Muckota kaže:
Na srecu, dosli su u kulturnu sredinu, pa sad treba pokazati ko je jaci i ko ce se kome prilagoditi.
Para vrti gde burgija nece. Znas koje je novo ime Veternika? Vjeternik. A pre '95. je trebalo dobrih 4-5 minuta od NS-a do Veternika. Sada su se spojili. Lepo je to kada pomognes ljudima u nevolji, ali nije lepo da ti isti (velika cast izuzecima) ne cene.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#18 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Odgovor: Sta je novosadski? - 28.04.2006, 14:51

Imam drugaricu Bosanku, ja volim da je zovem Moderna Bosanka Mona-Bona .
Stvarno mi je draga drugarica i ona se prilagodila zivotu u Novom Sadu, naravno da se nije odrekla Bosne i Mrkonjic grada a ni bosanskog izgovora i ja je cenim zbog toga. Ali je poprimila lepe stvari od Novosadjana. Npr voli da slusa tamburase.

Ne volim one nekulturne, bezobrazne koji ne cene grad. Ne svidja mi se sto je Novi Sad postao grad narodnjaka a ranije to nije bio.

goldie

staro
  (#19 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 19.08.2008 17:10
Godine: 26
Odgovor: Sta je novosadski? - 28.04.2006, 22:54

Citat:
goldie kaže:
Ne svidja mi se sto je Novi Sad postao grad narodnjaka a ranije to nije bio.
Upravo sam to i ja konstatovala mnogo puta, a ljudi me ubedjuju da gresim

staro
  (#20 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 05:03
Godine: 27
Odgovor: Sta je novosadski? - 29.04.2006, 07:41

Citat:
Ma.Za. kaže:
Znaš šta je na žalost postalo novosadaski? Da ti konobar Bosanac NE persira u kaficu u centru naseg Novoga Sada
Citat:
Muckota kaže:
Na srecu, dosli su u kulturnu sredinu, pa sad treba pokazati ko je jaci i ko ce se kome prilagoditi.
tiketirati jednu populaciju epitetima zasnovanim na pojednicima je vise nego glupo... a nadam se da to VI kulturni Novosadjani znate
...odoh ja od teme ali nemogu da ostanem po strani jer ste i vi potegli nesto sto me jako pogodilo...
Nazalost poznajem masu ljudi koji su zbog ratnih okolnosti izabrali Novi Sad za novu zivotnu destinaciju. Vecina njih je prihvatila Novi Sad i oklinu (sa sve Vjeternikom ) kao svojui u skladu s' tim se i ponasa, i vecina njih nije sisla sa neke cuke kako vidim svi vi zamisljate Bosnu. Nisu oni bili ni bez vode ni bez struje u Bosni ai stepen kulture je bio na visokom nivou. E sad kava su vasa pojedinacna iskustva u to ne zalazim ali mi je van svake pameti zbog jednog konobara koji VAM je rekao TI dizati pobunu na sve novodoseljene.

P.S. Mazo da sam i ja konobar i ja bih VAS oslovljavao sa TI. Koliko mi se cini istih smo godina a VI ste dosli u kafic da se zabavite i tim TI bi samo pokusao da VAM ucinim boravak ugodnijim. E sad ako ste VI sadista koji zeli da se cijeli svijet vrti oko njega je druga prica.

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Prikaz za štampanje