VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Nauka i tehnologija

Nauka i tehnologija Najvažnija otkrića modernog doba, kao i uopštene teme posvećene nauci

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu
staro
  (#51 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 08:48
Pol: Muško
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 02.11.2007, 21:32

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
HLEBmaster i biterlemon, svaka čast i jednom i drugom na stvarno kvlitetno napisanim postovima a u vezi ove teme, posebno HLEBmaster. Ispričasmo svoje viđenje i svoje mišljenje o tome.
Ja ostadoh na svome čvrsto i nepokolebljivo, i Vi Vaše nepromeniste.
Da nebi ovo bila igra gluvih telefona, ja bih da ostavim prostor i drugima, pa neka i oni kažu svoje mišljenje.
Ostaje mi na kraju da zamolim bitera da ako može da mi nabavi Darwinovu knjigu, jer nisam uspeo da je nađem nigde, ako se pitanje odnosilo na tu temu?
I još jedna opaska: Kamo lepe sreće da smo i mi zaglupljeni kao omraženi Ameri, pa da verujemo u Boga, onda bi mnoge teme bile razumljivije.
Ja ne zelim da te ubedim, ja se samo borim za svoje stavove pod ovim suncem.
Nisam imao energiju da naglasim da je verovanje u Darvinovu teoriju materijalni pojam a verovanje u Boga duhovna potreba.
Cak jedno ne iskljucuje drugo, pod uslovom da Boga smatramo kao neceg neuhvatljivog koji jeste stvorio svet ali nije definisao deset zapovesti, pa cak verovatno i ne zna da mi u tom svetu postojimo.

Darvinovu knjigu nisam citao, pozivao sam se na to jedino jer si se (verovatno) sluzio nekim tvrdnjama koje su bez citanja knjige nedovoljno utemeljene.
Darvinova teorija evolucije nije ni razvijena ni dokazana od Darvina (zato je teorija). Darvin je dosao do svoje teorije da bi objasnio pitanja koje ga muce u vezi razlicitosti vrsta flore i faune na bliskim mestima.
Ipak cinjenica je da je sa tom jednom knjigom dao moguce odgovore na vise pitanja nego sto daje Biblija.

Kasniji naucnici su dalje razvili i dokazali teoriju. Sama cinjenica da postoje jos pitanja u vezi evolucije ne moze da pobije postojanost i validnost teorije.

U teoriju evoluciju verujem kao razuman covek koji voli logicko razmisljanje.
Kao zaljubljenik u biologiju, kao dete, upitao sam se u mnoge stvari. U pocetku mnoge stvari nisam razumeo.

Poceo sam da razlisljam, da citam. Skupljao sam clanke o evoluciji. I na kraju se sklopio mozaik. Danas znam zasto se izduzuju grancice kaktusa kada se biljka postavi na tamnije mesto. Znam zasto ponekad biljke procvetaju u jesen. Znam, zasto smo toliko zaludjeni seksom. Znam zasto ubijamo i zasto neki ne mogu da vare mleko.

Znam da je tvrdnja naucnika da je buducim generacijama zivot od 200 godina sasvim realna, tacna.

A posmatrajuci novorodjence, to cudo na svetu, znam da je teorija evolucije najvece covekova spoznaja i vrednujem ga vise od teorije relativiteta.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 23:04
Godine: 32
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 04.01.2008, 20:26

Nishta za dodati.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#53 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 04.01.2008, 20:36

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#54 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile

Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 04.01.2008, 20:43

Richard Dawkins

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#55 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile

Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 04.01.2008, 21:15

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#56 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile

Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 05.01.2008, 14:01

http://darwin-online.org.uk/

Kompletna Darvinova dela online

Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#57 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile

Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu - 06.01.2008, 01:01

49tominutna BBC emisija o istorijatu shirenja teorije inteligentnog dizajna, kroz lupu sudjenja u Doveru ("sudjenje" Darvinu i rasprava o vrachanju kreacionistichkog uchenja u shkole ravnopravno sa teorijom evolucije). Intervuji obe strane, kao i kratke intervjue Dejvida Atenboroua (David Attenborough) i Richarada Dokinsa (Richard Dawkins) ukljuchujuchi i intervju direktora vatikanske opservatorije (astrofizichara koji smatra inteligentni dizajn nenauchnom besmislicom)

Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 06.01.2008 u 01:16.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Nauka i tehnologija > Darwin od danas i na vashem forumu
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Šta ste danas sve jeli... yige_gui Kulinarstvo i ishrana 392 danas 09:26
Šta ste danas lepo kuvali? Lady S Kulinarstvo i ishrana 473 07.07.2008 21:14
Hajde da vidimo sta vas je danas snaslo... Bishop Pričaonica 769 07.07.2008 13:03
Srbija danas i sutra SNATCH Politika 207 04.07.2008 16:00
Sta je danas najlepse na vama? Sonja Moda 281 19.05.2008 15:16