|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Nauka i tehnologija Najvažnija otkrića modernog doba, kao i uopštene teme posvećene nauci |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu |
|
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 00:27
Pol: Muško
Godine: 57
|
Odgovor: Darwin od danas i na vashem forumu -
06.10.2007, 23:21
Postojanje nečega što samo po sebi postoji ne treba dokazivati, Bog!
Stvoritelj svega što postoji na ovoj zemlji je Bog! -Polazeći od ovih činjenica, ja kao vernik, nemam potrebe dokazivanja ovoga što je istina. Zašto ona dva predhodna posta o Darwinu, pa zato što je njegova teorija uvrštena u obavezno školsko gradivo, bez obzira dali se neko slaže sa time ili ne. Dok je Veronauka predmet koji ima i alternativu, ako nećeš da je učiš i veruješ u to nemoraš. |
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 16:51
Godine: 32
|
07.10.2007, 00:03
Citat:
Upravo sve shto ste sada rekli ja sam rekao u prethodnom postu. OK. Ali onda nemate ni pravo da trazite dokaze za ono shto vi smatrate suprotnim misljenjem, a poshto je nauka vech zasnovana na dokazu i dokazivanju ... potpuno je i besmisleno ochigledne dokaze nazivati nepostojechim, a zato i celu nauku glupostima. Po toj logici, da je Darvin rekao da nema dokaza za teoriju evolucije, ali da je to tako kako on kazze, to bi za vas bio vechi argument od cele flore i faune na planeti, miliona fosila, posrednih i neposrednih dokaza koji prozzimaju ne samo biologiju nego i geologiju i arheologiju, paleontologiju, fiziku, hemiju ... i sve moguche druge nauke koje sve do jedne pruzzaju dokaze teorije evolucije, a ni jedna PROTIV Citat:
Gledano globalno da se nauka tokom chitave istorije prilagodjavala crkvi te svakoj pojedinachnoj religiji, pa i onda kada je crkveno uchenje bilo sve samo ne pitanje slobode izbora, danas bismo josh uchili o zemlji kao centru vasione, ili mozda ravnoj plochi na ledjima kita itd... Srechom, josh davno su ljudi, koji su i sami bili vernici kao Darvin, pocheli malo aktivnije da se bave svetom oko sebe i postavljaju pitanja... Ali nekome je jednostavno lakshe da se stvari pojednostave, tada kao i danas... On gore mi dole i to je to... Za 'leba i uz 'leba..;
|
||
|
|
|
|
|
Legenda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:20
|
07.10.2007, 00:21
Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
Legenda
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:20
|
07.10.2007, 00:43
Citat:
Ovde se ne diskutuje o Darvinu, vec o tome sta je obavezno uciti a sta nije... E, u toj toliko omrzenoj USA, gde su ljudi zaglupljeni (usput uglavnom ludo veruju u Boga) postoji mogucnost da roditelji sami organizuju skolovanje svojoj deci. Moze se iz proizvoljnih predmeta kreirati nastava, i lako se registruje nova skola... Kod nas ne moze! 2. Volim Man in Black, jer je vrlo dosledna prica! Ne volim Gospodara prstenova jer je potpuno nedosledna prica! Toliko o nauci. Da postoji Bog, nikada ne bi bilo ratova i nikada ne bi patili najvise bas najneviniji. Jer da budemo iskreni, covek sa kicmom bi se odrekao takvog Boga, zar ne? Pa cak i onda kada bi se taj Bog vadio da time samo vrsi prirodnu selekciju za sledecu turu! ![]() |
|
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 00:27
Godine: 57
|
07.10.2007, 20:42
HLEBmaster i biterlemon, svaka čast i jednom i drugom na stvarno kvlitetno napisanim postovima a u vezi ove teme, posebno HLEBmaster. Ispričasmo svoje viđenje i svoje mišljenje o tome.
Ja ostadoh na svome čvrsto i nepokolebljivo, i Vi Vaše nepromeniste. Da nebi ovo bila igra gluvih telefona, ja bih da ostavim prostor i drugima, pa neka i oni kažu svoje mišljenje. Ostaje mi na kraju da zamolim bitera da ako može da mi nabavi Darwinovu knjigu, jer nisam uspeo da je nađem nigde, ako se pitanje odnosilo na tu temu? I još jedna opaska: Kamo lepe sreće da smo i mi zaglupljeni kao omraženi Ameri, pa da verujemo u Boga, onda bi mnoge teme bile razumljivije. |
|
|
|