|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Đorđe Balašević |
|
Odgovor: Đorđe Balašević |
|
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 11:18
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Odgovor: Đorđe Balašević -
30.05.2006, 22:38
Ratnik paorskog srca
![]() Kada se Braca devetneste vrn'o, s dalekog fronta 'di soldat je bivo, prič'o nam kako ga trefilo zrno, pa zavrt'o rukav i to pokaziv'o. A mi, a mi smo bili derani. A mi, mi smo bili derani. Pric'o nam Braca o mirisu mora i o patroli od koje je bež'o, pa kako je opsov'o nekog majora i zbog tog posle na robiji lež'o. A mi, a mi smo bili derani. A mi, mi smo bili derani. Pric'o nam kako je preš'o Karpate, zujali meci k'o rojevi pčela. Rek'o je: "Rat vam je krvav, da znate, al' ni' mi je žao ni ljudi, ni sela. Ej, žao mi konja..." Kada se Braca devetneste vrn'o, svake je večeri prič'o na šoru kol'ko je curica usput prevrn'o i kako topovi livade oru. A mi, a mi smo bili derani. A mi, mi smo bili derani. I čim Braca korak iz avlije kroči skupi se društvo iz našeg sokaka. A svi smo imali velike oči, prepuna srca i maštu dečaka. Pa da, jer tad smo bili derani. Pa da, tad smo bili derani. Psov'o je Braca i krivce i žrtve, puške i vaške i rov prepun blata. Rek'o je: "Ne mož' izbrojati mrtve jer su se carevi igrali rata. Ej, žao mi konja..." Negde u Braci je paorski koren i može rata i rata da bude. Kad nije paor za soldata stvoren, volije konje i zemlju neg' ljude. A mi, a mi smo bili derani i sve još je vredelo za nas. Hej, hej, konji beli nebom terani, kroz san i kroz oblake u kas. kako se taj covek igra recima ![]() |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
|
30.05.2006, 23:39
Balasevica izuzetno postujem kao tekstopisca i odlicnog zabavljaca, ali... njegovi pevacki kvaliteti nisu nesto sto me baca u trans... Dakle, svaka njemu cast, skroz mi je gotivna persona, ali me jednostavno ne odusevljava na muzickom polju... a meni je kod slusanja muzike to najvaznije
Cak sam jednom bila i na njegovom koncertu, ali to nisam dozivela kao koncert, vec kao dogadjaj na kojem sam se fino zabavila. Dakle: tekstovi da, pun pogodak, nisu tek nesto sto se rimuje, ali muzika nije nesto cime sam odusevljena, a i toliko (po aranzmanu) slicnih pesama mi brzo dosadi i vremenom pocinju da lice jedna na drugu.
|
|
|
|
|
|
White Eagle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
|
Citat:
Mada, izdvojio bih (čitave) dve pesme koje mogu da čujem: "Ne lomite mi bagrenje" i "Princezo javi se" (ne zove se tako, ali tako počinje refren ).Citat:
![]() Citat:
![]() Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu... ![]() Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
|
|||
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Pol: Muško
Godine: 27
|
31.05.2006, 07:19
Djoleta mogu da slusam ali mi je savrseno i bez nejga. Jedino sto bi mogao izdvojiti je "Djevojka sa cardas nogama" e tu pjesmu obozavam.
Mada u poslednjih par godina stavise imam blagu averziju prema njemu jer je u jednom intervjuu jednoj banjaluckoj televiziji srao o mnogo cemu. ![]() |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
|
nisam bas njegov fan, ali ga uvijek volim slusati u dobrom drustvu, pogotovo kad se nesto cirkne. takodjer volim kad drustvance coporativno ide na njegove koncerte.
|
|
|
|