VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Muzika

Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Đorđe Balašević
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Đorđe Balašević - 30.05.2006, 10:14

Đorđe Balašević rođen je 13. maja 1953. godine u Novom Sadu. Srednju školu napustio je u trećem razredu i završio je vanredno. Pesme je počeo da piše već sa 17 godina.
Sa 24 godine postao je član grupe "Žetva" i u toku godinu dana, koliko je bio u njoj, napisao je nekoliko pesama, a grupa je stekla veliku popularnost. Zbog unutrašnjih nesuglasica, grupu "Žetva" napušta 1978. godine i osniva sastav "Rani mraz" .
Sve do 1980. godine bio je član ove grupe, sa kojom je stekao veliku popularnost. Jedno vreme su u grupi sa njim proveli i Bora Đorđević i Biljana Krstić. Iako je tokom 1980. godine postao sinonim za grupu "Rani mraz", tek naredne godine započinje solo karijeru. Tokom osamdesetih godina gradio je karijeru i sticao popularnost koju ima i danas. Sa početkom rata na tlu bivše Jugoslavije povukao se iz javnosti, zbog toga što je tada aktuelni režim po svaku cenu želeo da ga mobiliše. Iz tog razloga nije održao svoj tradicionalni novogodišnji koncert u Sava centru 1992. godine. Tokom devedesetih godina na njegovim koncertima se, pored uobičajenih dugih priča, pričaju i satirične priče na račun tada aktuelnog režima. Bunt se oseća i u njegovim pesmama. Pesma "Sloboda ne" snimljena je još 1992. godine, ali je prvi put objavljena tek 1996. godine.

Ljudi ga ili obožavaju ili ne mogu da ga smisle, retko ko ostaje ravnodušan prema njemu.
U koju vi grupu ljudi spadate? Volite li Đoletove balate, ili pak političke zezalice? Možda spadate u onu grupu ljudi koja ga ne voli zbog njegove razmažene ćerke folirantkinje?

Što se mene tiče, "Ne lomite mi bagrenje", "Naposletku" i "Provincijalka" su retko lepe pesme, i retko koja domaća balada može da zaseni njihovu jačinu.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Đorđe Balašević
staro
  (#2 (permalink))
bebagm
Početnik
bebagm ima spektakularnu auru oko sebebebagm ima spektakularnu auru oko sebebebagm ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 27.05.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 16:49
Godine: 28
Odgovor: Đorđe Balašević - 30.05.2006, 13:46

Sto se Djoleta Balasevica tice ja ga obozavam! Tesko da bih mogla da se odlucim za jednu pesmu koja bi mi bila omiljena ali izmedju ostalih izdvajam "Ne volim januar" i "Nedostaje mi nasa ljubav". Imala sam priliku da budem na njegovom koncertu u Sava Centru i to dva puta i super sam se provela! Tih cetiri sata, koliko traje koncert, nisam ni osetila koliko sam uzivala. I bas tako,njega ljudi ili obozavaju ili ne mogu da ga smisle a ja spadam u ovu prvu grupu,znam skoro sve njegove pesme,cak sam se jedno vreme lozila i zapisivala pesme u neku svesku. Pozdrav za Djoleta,ziveo nam sto godina!

staro
  (#3 (permalink))
maqa
Iskusni forumdžija
maqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Suncamaqa obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 17.05.2006.
Poslednji login: 22.09.2008 21:02
Godine: 30
Odgovor: Đorđe Balašević - 30.05.2006, 19:16

uhhhh mene smara potpuno! niti sam ikada bila nit planiram da idem na njegov koncert ... a oni koji uzivaju u njemu, neka uzivaju i ubuduce, nemam ja nista protiv... dok me ne maltretiraju istim

staro
  (#4 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:50
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Đorđe Balašević - 30.05.2006, 20:23

Citat:
maqa kaže:
uhhhh mene smara potpuno! niti sam ikada bila nit planiram da idem na njegov koncert ... a oni koji uzivaju u njemu, neka uzivaju i ubuduce, nemam ja nista protiv... dok me ne maltretiraju istim
tctctctc tebe i Dugme smara

Elem .. dobar deo pesama DJ B znam napamet.. hmm.. recimo da je "Ratnik paorskog srca" jedna od manje poznatih ali i jedna od najlepshih pesama..

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#5 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 11:18
Godine: 34
Odgovor: Đorđe Balašević - 30.05.2006, 22:38

Ratnik paorskog srca

Kada se Braca devetneste vrn'o,
s dalekog fronta 'di soldat je bivo,
prič'o nam kako ga trefilo zrno,
pa zavrt'o rukav i to pokaziv'o.

A mi, a mi smo bili derani.
A mi, mi smo bili derani.

Pric'o nam Braca o mirisu mora
i o patroli od koje je bež'o,
pa kako je opsov'o nekog majora
i zbog tog posle na robiji lež'o.

Pric'o nam kako je preš'o Karpate,
zujali meci k'o rojevi pčela.
Rek'o je: "Rat vam je krvav, da znate,
al' ni' mi je žao ni ljudi, ni sela.

Ej, žao mi konja..."

Kada se Braca devetneste vrn'o,
svake je večeri prič'o na šoru
kol'ko je curica usput prevrn'o
i kako topovi livade oru.

I čim Braca korak iz avlije kroči
skupi se društvo iz našeg sokaka.
A svi smo imali velike oči,
prepuna srca i maštu dečaka.

Pa da, jer tad smo bili derani.
Pa da, tad smo bili derani.

Psov'o je Braca i krivce i žrtve,
puške i vaške i rov prepun blata.
Rek'o je: "Ne mož' izbrojati mrtve
jer su se carevi igrali rata.

Ej, žao mi konja..."

Negde u Braci je paorski koren
i može rata i rata da bude.
Kad nije paor za soldata stvoren,
volije konje i zemlju neg' ljude.

A mi, a mi smo bili derani
i sve još je vredelo za nas.

Hej, hej, konji beli nebom terani,
kroz san i kroz oblake u kas.

kako se taj covek igra recima

staro
  (#6 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Đorđe Balašević - 30.05.2006, 23:39

Balasevica izuzetno postujem kao tekstopisca i odlicnog zabavljaca, ali... njegovi pevacki kvaliteti nisu nesto sto me baca u trans... Dakle, svaka njemu cast, skroz mi je gotivna persona, ali me jednostavno ne odusevljava na muzickom polju... a meni je kod slusanja muzike to najvaznije Cak sam jednom bila i na njegovom koncertu, ali to nisam dozivela kao koncert, vec kao dogadjaj na kojem sam se fino zabavila. Dakle: tekstovi da, pun pogodak, nisu tek nesto sto se rimuje, ali muzika nije nesto cime sam odusevljena, a i toliko (po aranzmanu) slicnih pesama mi brzo dosadi i vremenom pocinju da lice jedna na drugu.

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#7 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Đorđe Balašević - 31.05.2006, 00:44

Citat:
maqa kaže:
Jašta more.

Mada, izdvojio bih (čitave) dve pesme koje mogu da čujem: "Ne lomite mi bagrenje" i "Princezo javi se" (ne zove se tako, ali tako počinje refren ).

Citat:
LadyS kaže:
Jedno vreme su u grupi sa njim proveli i Bora Đorđević
Čitavih mesec dana.

Citat:
LadyS kaže:
Možda spadate u onu grupu ljudi koja ga ne voli zbog njegove razmažene ćerke folirantkinje?
To aludiraš na stariju koja uđe u taksi i kaže "Vozi me kući"

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#8 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Godine: 27
Odgovor: Đorđe Balašević - 31.05.2006, 07:19

Djoleta mogu da slusam ali mi je savrseno i bez nejga. Jedino sto bi mogao izdvojiti je "Djevojka sa cardas nogama" e tu pjesmu obozavam.
Mada u poslednjih par godina stavise imam blagu averziju prema njemu jer je u jednom intervjuu jednoj banjaluckoj televiziji srao o mnogo cemu.

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#9 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
Odgovor: Đorđe Balašević - 31.05.2006, 10:44

nisam bas njegov fan, ali ga uvijek volim slusati u dobrom drustvu, pogotovo kad se nesto cirkne. takodjer volim kad drustvance coporativno ide na njegove koncerte.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#10 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
Odgovor: Đorđe Balašević - 31.05.2006, 15:52