VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Muzika

Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Gramofonske ploče
staro
  (#1 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Gramofonske ploče - 29.07.2007, 12:42

Vinil na 33, 45, ili 78 obrtaja... Imate li neku kolekciju LP plocha, singlica i koje su? Imate li na cehemu da ih slušate? Uživate li u '' pucketanju '' koje podseća na padanje kiše?

Od silnih plocha koje sam imala - ostala mi je kolekcija grupe AZRA, FILM... Sve ostalo je na čudan način nestalo ... Kao i gramofon koji je bio u sklopu radija - lampaša...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Gramofonske ploche
staro
  (#2 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Odgovor: Gramofonske ploche - 29.07.2007, 23:09

...ploče...
Imala sam ih, podosta. Najpre one singlice sa bajkama i pesmicama za decu. A onda su došli rođendani i uvek sam se radovala ploči kao poklonu. Posle nekog vremena sam otkrila da roditelji imaju dobru kolekciju singlica iz njihovih studentskih dana. Nakupilo se toga, podosta.
A onda su došla neka druga vremena i neke nove sprave.
Danas više nemam gramofon. Ne znam gde bih i kupila iglu za gramofon.
Ali ploče još uvek čuvam. Iako manje-više sve to što mi je na pločama imam u mp3 formatu, nekako nemam srca da ih otuđim.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor: Gramofonske ploče
staro
  (#3 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Godine: 33
Odgovor: Gramofonske ploče - 30.07.2007, 00:09

Longlpejke jeee imam metar i po i čuvam ih uz njih sam odrasla...dečje, domaće, zabavne, narodne, kolekcije, velike, singlejke
Boni M Elvis Zdravko Čolić
Samo iglu za gramofon nemam i jedan baja mi uzeo zvučnike i nikad ih neće vratiti

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
Odgovor: Gramofonske ploče - 30.07.2007, 12:47

Vidim juče ovu temu, pa se nostalgično nasmešim, a onda danas ugledam nick "klostur92" koji u avataru ima jedan od omiljenih vinila sa moje police

Imam još jedan gramofon koji je uspeo da preživi, samo zato što je bio u sklopu neke linije koja je već u svom sklopu sadržala i CD player, pa je to bilo relativno skoro. Misssssslim relativno skoro čini mi se da je kupljen negde'89 ili '90 i još radi Onda, ima jedan koji slobodno može u antikvarnicu, babin i dedin, mislim da je na tavanu, i ćaletova skalamerija za koju još onomad nigde nije bilo igle kad je riknula, a kojoj nismo smeli ni da priđemo da mu nešto ne pokvarimo, koji je stajao na ogromnim zvučnicima i zauzimao mesto veličine jednog pisaćeg stola, sa ogromnim providnim poklopcem. Ne mogu da se setim da l' je bio B&O ili Technics uglavnom, prodao ga nekom liku koji mu se jako obradovao, tako, bez igle... I naravno naš, dečiji, drndofon onaj socijalni, koji su imali svi redom, kutija koja se otvarala kao kofer, u poklopcu zvučnik i vozi Miško Taj model je imala i svaka učionica u školama, sećam se.

A pločeeeee ćale i keva su ih baš imali dosta, neke od njih ja i danas čuvam... Mahalia Jackson, Shirley Basey, Ray Charles, Quincy Jones, Barry White, Rolling Stones, nekoliko onih sa muzikom iz kaubojaca, Hendrix, The Who, Deep Purple, T Rex, Dilan, Clapton, Elvis, Paul Anka, Dorsi, gomila bluza... i da ne nabrajam sve... deda nam jedan živeo u Engleskoj, pa kako je šta tamo izlazilo, tako je dolazilo ovde Onda, gomila ploča za decu, bajke i pesme, Desanka Maksimović, Na slovo na slovo, Pozorištance Puž, Dragan Laković, Mač u kamenu... eeeee i šta sve još... Singlice su otišle odavno nekom liku koji je radio kao tonac na nekom radiju, one ćaletove i kevine, bilo je to nekoliko šaržera, kao ovi danas za diskove, samo za te male ploče, bilo je tu svašta, brdo domaće i strane muzike, a ostalo mi je par komada onih za decu... tipa "Pozdravite moga tatu" i "Najlepša mama na svetu"... i čuvena "YU rock misija" to nisam dala

Sećam se da je ćale ono što nije imao na pločama imao na magnetofonskim trakama, Uriah Heep i Judas Priest, rani radovi... i svašta još nešto.

A onda, tinejdž period pa ploča mi je bila glavni rekvizit kad se kreće kod druga ili drugarice. To sam nosila, ono, stalno pod rukom, kao tašnicu ali uvek sam vukla neke ploče i ako se vraćam kući bez ijedne, ja kupim neku na berzi kod SKCa, uvek se nađe nešto i sve što imam na pločama, imala sam i na kasetama, duplo, da mogu da slušam usput na walkmanu, dok ne stignem do nečijeg gramofona, tamo gde sam pošla, sa sve pločom... I obavezno inicijale na ploču, da ne bude posle ejjjj nije ovo tvoja baš smo voleli da ih slušamo, iako su kasete bile već uveliko moderne.

A ono što vučem i dan danas sa sobom, gde god živela, bez obzira da li imam na čemu da ih slušam su komplet Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Kiss, Rainbow, Kansas, AC/DC, Azra, Cult, EKV i prvi album Tracy Chapman... ima nešto i od U2... i ne znam šta još tamo ima, al' neka skupljaju prašinu i do jaja mi drago kad se osvrnem na moje ploče i vidim da među njima nema ama nijedne jedine zbog koje bih se danas malo stidela porastem do plafona

Naravno, sve što sam imala na pločama, danas imam u mp3 formatu i evo, ova me tema podseti da sledeći put kad odem do mojih pustim nešto da zapucketa

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Gramofonske ploče - 30.07.2007, 15:22

cuj majke ti gramofonske ploce
kad sam to slusao mogu ti reci da mi nedostaje
ta čar te muzike danas muzika je sva neka neprirodna
ali valjda je to 21 vijek ali se ja jos ponekad ne dam pustim
sebi led zepeline i slusam ih i uzivam

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#6 (permalink))
muzicar
Novi član
muzicar je na dobrom putu

Član od: 04.04.2006.
Poslednji login: 28.10.2008 19:31
Godine: 40
Odgovor: Gramofonske ploče - 30.07.2007, 15:49

Posedujem kolekciju singlica i LP-ja koje mi je donosio ujak iz Nemačke.Sada sve te ploče stoje u koferu i čekaju ili bolje dane ili neku dobru mušteriju sa dobrom cenom.Imam i gramofon koji je off tako da je to "duplo golo".Kod ploča me je jedinu nerviralo kada od preterane upotrebe ploča počne da preskače,pa onda na iglu smo stavljali kutiju šibice ili neki novčić.Neko je bio u pravu kada je rekao da smo se svi radovali kada dobiijemo neku ploču na poklon-i u pravu je.Danas da dobijem celu fonoteku neke radio stanice na hardu ne bih se toliko radovao.

staro
  (#7 (permalink))
zmax
"strašan" zmaj
zmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimum

Član od: 29.06.2007.
Poslednji login: juče 22:38
Godine: 35
Odgovor: Gramofonske ploče - 22.12.2007, 20:05

Imam i singlica i LP-ja ,ABBA,Boney M,Demis Roussos,
Hair,Chuck Berry,Atomsko Sklonište,Smokie ...
i još dosta toga.
Retko se setim da ih pustim,jer sve to imam i u
kompjuteru.

Ko je mene poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

staro
  (#8 (permalink))
zzubic
Novi član
zzubic je na dobrom putu

Član od: 31.03.2008.
Poslednji login: 31.03.2008 01:12
Godine: 40
31.03.2008, 01:05

za damu koja trazi iglu ima igala neki modela a posto niakda ne crkava glava mozes potraziti odgovarajucu po modelu glave u BG elektroniku.

Sto se tice ploca i diskova ploce imaju zapis 20 Bita a diskovi 16 bita pogotovo rezani.Tako da nikada nece imati kvalitet zvuka kao ploca.Pojavom laserskog gramofona citaca ploca (bez igle) opet je pobedila ploca.
Jedini kvalitet je ako snimas zvuk za HD DVD disk ali treba skupa zvucna kartica i HD DVD rezac
Pozdrav

Poruku je izmenio silvia, 31.03.2008 u 01:12. Razlog: 2 uzastopna posta

staro
  (#9 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: 29.11.2008 02:22
Odgovor: Gramofonske ploče - 01.04.2008, 10:41

Samo jedna stvar mirise bolje od vinyl-a he he
Long Live Vinyl

Do I feel lucky ? Well,do ya ?

staro
  (#10 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: danas 02:14
Godine: 24
Odgovor: Gramofonske ploče - 02.04.2008, 00:51

eh da.. ploce..

Podsecaju me na detinjstvo.. Mama je obozavala Zdravka Colica.. imala je svaki njegov singl.. gomila ploca.. stari gramofon kod babe i dede.. bas cesto sam igrala i vrckala ispred ogledala..

Tu su sem Cole bili jos i Boni M i Bjelo Dugme.. Imala sam repertoar.. ali bilo je zanimljivo.. i nadasve ostalo je u lepom secanju.. Sad vec dugo nisam slusala gramofon..ma i radio slusam samo u kolima, ponekad.. Komp je preuzeo vodjstvo i svi smo se polako prepustili..

Ali jos znam gde je gramofon mozda i pokrenem tu spravicu ovih dana..

"toliko puteva.. koji izabrati, gde poci, koga povesti..???"