Vidim juče ovu temu, pa se nostalgično nasmešim, a onda danas ugledam nick "klostur92" koji u avataru ima jedan od omiljenih vinila sa moje police
Imam još jedan gramofon koji je uspeo da preživi, samo zato što je bio u sklopu neke linije koja je već u svom sklopu sadržala i CD player, pa je to bilo relativno skoro. Misssssslim relativno skoro

čini mi se da je kupljen negde'89 ili '90

i još radi

Onda, ima jedan koji slobodno može u antikvarnicu, babin i dedin, mislim da je na tavanu, i ćaletova skalamerija za koju još onomad nigde nije bilo igle kad je riknula, a kojoj nismo smeli ni da priđemo da mu nešto ne pokvarimo, koji je stajao na ogromnim zvučnicima i zauzimao mesto veličine jednog pisaćeg stola, sa ogromnim providnim poklopcem. Ne mogu da se setim da l' je bio B&O ili Technics

uglavnom, prodao ga nekom liku koji mu se jako obradovao, tako, bez igle... I naravno naš, dečiji, drndofon

onaj socijalni, koji su imali svi redom, kutija koja se otvarala kao kofer, u poklopcu zvučnik i vozi Miško

Taj model je imala i svaka učionica u školama, sećam se.
A pločeeeee

ćale i keva su ih baš imali dosta, neke od njih ja i danas čuvam... Mahalia Jackson, Shirley Basey, Ray Charles, Quincy Jones, Barry White, Rolling Stones, nekoliko onih sa muzikom iz kaubojaca, Hendrix, The Who, Deep Purple, T Rex, Dilan, Clapton, Elvis, Paul Anka, Dorsi, gomila bluza... i da ne nabrajam sve... deda nam jedan živeo u Engleskoj, pa kako je šta tamo izlazilo, tako je dolazilo ovde

Onda, gomila ploča za decu, bajke i pesme, Desanka Maksimović, Na slovo na slovo, Pozorištance Puž, Dragan Laković, Mač u kamenu... eeeee i šta sve još... Singlice su otišle odavno nekom liku koji je radio kao tonac na nekom radiju, one ćaletove i kevine, bilo je to nekoliko šaržera, kao ovi danas za diskove, samo za te male ploče, bilo je tu svašta, brdo domaće i strane muzike, a ostalo mi je par komada onih za decu... tipa "Pozdravite moga tatu" i "Najlepša mama na svetu"... i čuvena "YU rock misija"

to nisam dala
Sećam se da je ćale ono što nije imao na pločama imao na magnetofonskim trakama, Uriah Heep i Judas Priest, rani radovi... i svašta još nešto.
A onda, tinejdž period

pa ploča mi je bila glavni rekvizit kad se kreće kod druga ili drugarice. To sam nosila, ono, stalno pod rukom, kao tašnicu

ali
uvek sam vukla neke ploče

i ako se vraćam kući bez ijedne, ja kupim neku na berzi kod SKCa, uvek se nađe nešto

i sve što imam na pločama, imala sam i na kasetama, duplo, da mogu da slušam usput na walkmanu, dok ne stignem do nečijeg gramofona, tamo gde sam pošla, sa sve pločom... I obavezno inicijale na ploču, da ne bude posle ejjjj nije ovo tvoja

baš smo voleli da ih slušamo, iako su kasete bile već uveliko moderne.
A ono što vučem i dan danas sa sobom, gde god živela, bez obzira da li imam na čemu da ih slušam su komplet Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Kiss, Rainbow, Kansas, AC/DC, Azra, Cult, EKV i prvi album Tracy Chapman... ima nešto i od U2... i ne znam šta još tamo ima, al' neka skupljaju prašinu

i do jaja mi drago kad se osvrnem na moje ploče i vidim da među njima nema ama nijedne jedine zbog koje bih se danas malo stidela

porastem do plafona
Naravno, sve što sam imala na pločama, danas imam u mp3 formatu i evo, ova me tema podseti da sledeći put kad odem do mojih pustim nešto da zapucketa