|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Najbolesnija pesma koju ste ikada čuli... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vladimir Kandic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: juče 03:44
Pol: Muško
Godine: 28
|
Odgovor: Najbolesnija pesma koju ste ikada čuli... -
15.11.2008, 11:20
Nije najbolesnija, mozda nije ni toliko bolesna
, al u najmanju ruku je "drugacija"Panta Šiklja Nafta Poema o čekaonici Čekaj me i ja ću sigurno doći - možda. Ti znaš da sam ja potpuno slobodan, razveo sam se i nemam dece, samo subotom od devet do jedan. Ove subote ću malom kupiti šećernu tablu, vodiću ga na klackalicu, prebiću ga da bi bio dobar i vratiti mami malo ranije. Da vidiš mama i nije tako loša, naprotiv, vrlo je prijatna za uho, grlo i nos i bio bih i dalje sa njom da nisam sreo tebe. Kako mogu da ne dođem, kad znam da si ti idealna ženska - bogata si a glupa, imaš i dojke i svašta. Uostalom, bila si izabrana za prvu pratilju na izboru za idealnu žensku stoleća. Možda bi bila izabrana i za mis stoleća, ali imaš jednu manu: dešava ti se da budeš izuzetno bezobrazna i drska, što je osetio i žiri. Neka meni si dobra i ovako, jer ja sam pros'. No nije sve tako crno, bitno je da si bogata. Žiri je bio sastavljen na pluralističkom principu, ali su svi oni bili monolitni u stavu da si ti veoma dobra ženska. Zato me čekaj, jer ja znam kome dolazim. Svestan sam da za tebe predstavljam samo Vilerov goblen "Konj na pojilu", ali ti toga nisi svesna, i ja osećam da negde daleko postoji jedna mala simpatična čekaonica iz koje motriš na sve vagone, putničke i teretne, da bi videla mene kako izlazim, ili kako me istovaraju, što će značiti za tebe samo jedno, da sam ja ovde. Ipak za to je potrebno strpljenje, jer znaš i sama, na kraju ću ja ući u čekaonicu. Ako ti bude dosadno dok čekaš, slušaj onu našu narodnu: Dok samohodni lunarni agregat ore, majka Mari čupa obrve do zore. Dok obrva tvoja danju jača, ja ispuštam suzu na fil tvog svadbenog kolača. Kombajnom se tebi šunjam pod prozore, ostavljam ti za oblatnu kore. Ti samo moraš da me sačekaš, i na kraju ću doći, možda, ja, a to će ti pomoći da istraješ, ako budu vršili pritisak na tebe da napustiš čekaonicu. Ako ti gledaju u pasulj i kažu da neću doći, ti me ipak čekaj i ja ću doći, ako me ne istera kondukter. U svakom slučaju treba poslušati kako to zvuči u originalu...... samo je sažeto", B.M. |