VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Muzika

Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Velikani narodne muzike
staro
  (#1 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Pol: Muško
Godine: 27
Velikani narodne muzike - 26.01.2007, 10:30

Na onoj drugoj temi o narodnjacima je uglavnom sve receno. No nekako imam uitisak da smo ostali duzni onima koji jedini i zasluzuju da ponesu titulu pjevaca narodne muzike!
Cune Gojkovic, Silvana Armenulic, Merima Njegomir, Stanisa Stosic, Miroslav Ilic, Vida Pavlovic, Dusica Bilkic i jos mnogi drugi zasluzuju da se nadju na ovoj listi!

Da cujemo vas, ko su vasi favoriti kad je narodna muzika u pitanju?

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Velikani narodne muzike
staro
  (#2 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 01:56
Pol: Žensko
Odgovor: Velikani narodne muzike - 26.01.2007, 19:22

Na prvom mestu je za mene to Zvonko Bogdan, a veoma cenim i Anđelku Govedarović.
Uh, da ne zaboravim sve članice grupe "Đerdan" kao i "O Đilu".
Potom su tu oni koji se i dalje drže lepe, izvorne narodne muzike: Cune, Tozovac, Nada Mamula, Staniša Stošić, Vida Pavlović, Vasilija Radojčić, Snežana Đurišić, Ekstra Nena, Lepa Lukić, Radiša Urošević, mislim da ima i neka mala Jelena Broćić.
A tu su i izvođači lepih narodnjaka: Haris Džinović, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Silvana Armenulić.
E, pa više mi niko ne pada na pamet.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#3 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Velikani narodne muzike - 26.01.2007, 20:12

ne bih nikoga da izdvojim posebno, jer nemam nekog baš omiljenoga pjevača/pjevačicu, nego onako sve u komadu.

miroslav ilić, toma zdravković, silvana, hanka paldum, cune, šaban bajramović, zvonko bogdan, merima njegomir, usnija redžepova i trebala bih da stavim ime čvijeka koji pjeva ne klepeći nanulama (nemam pojma kako se zove, a i da mu je to jedina pjesma zaslužio je da se nađe na mojoj listi jer se uvijek naježim kad čujem tu pjesmu), zatim haris dzinović, a može i luis da prođe.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#4 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 19.07.2008 00:36
Odgovor: Velikani narodne muzike - 27.01.2007, 17:40

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Na prvom mestu je za mene to Zvonko Bogdan,
samo da dodam da se slazem.Potom su Toma ,Silvana ,Miroslav,Usnija ,Tozovac i Cune, a da zaboravila sam Lepu Lukic

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#5 (permalink))
dzibra
Novi član
dzibra će uskoro postati poznat člandzibra će uskoro postati poznat član

Član od: 27.06.2006.
Poslednji login: 08.06.2007 20:10
Godine: 56
Odgovor: Velikani narodne muzike - 29.01.2007, 22:49

Ne klepeci nanulama: Nedzad Salkovic i Rasim Pandur, verovatno ima jos neko. Pomenuo bih i stare najstore narodnog melosa kao sto su Vule Vukasin Jevtic. Mile Bogdanovic, Dr. Himzo Polovina, Nada Obric, Ksenija Cicvaric, Nada Mamula a od danasnjih bih pomenuo Merimu Njegomir, nasa Joan Baez, Bracu Teofilovic, Maru Djordjevic, Bilju Krstic,Stanisu Stosica....... i vec ste vecinom dobre pevace i pomenuli koji su jos aktivni, a ima ih, na srecu prilicno.Utisak kvare oni sto "pevaju" tzv. novokomponovanu narodnu muziku, koja je sve samo nije narodna, nego je namenjenima onim narodnim masama koji su naucili tek tri slova pismenostu u oblasti muzike, i kojima je bitno da samo nesto tandrce i skripi u nekom ritmu a najbitnije mu je da izbaci silikone i natrci du.. i usput da njise kukovima, a muski izvodjaci kao da im je glavni uzor neki mujezin sa bliskoistocnog minareta kada oznacava podne u petak.

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 22:58
Godine: 34
Odgovor: Velikani narodne muzike - 16.02.2008, 23:11

Citat:
nattydread kaže: Pogledaj poruku
ne bih nikoga da izdvojim posebno, jer nemam nekog baš omiljenoga pjevača/pjevačicu, nego onako sve u komadu.

miroslav ilić, toma zdravković, silvana, hanka paldum, cune, šaban bajramović, zvonko bogdan, merima njegomir, usnija redžepova i trebala bih da stavim ime čvijeka koji pjeva ne klepeći nanulama (nemam pojma kako se zove, a i da mu je to jedina pjesma zaslužio je da se nađe na mojoj listi jer se uvijek naježim kad čujem tu pjesmu), zatim haris dzinović, a može i luis da prođe.
Nedžad Salković, čini mi se...

samo da se potpišem i dodam izvodjače ruskih ciganskih pesama kao što su (Mish je već spomenula grupu Odjila) Amarodel, Sanja Uzelac i njena grupa...
Dosta kvalitetnih izvodjača zabavne muzike je ''iznedreno'' baš medju njima, barem bi ljudi iz NS trebalo da znaju o kome se radi...

Zjuuuuuuu kako sam se juče obradovala kada sam videla Ođili u punom sastavu, ili osnovnom... ...

Sanja Uzelac i Davorka - Daša Diklić ili Bosnić, nisam sigurna... Kako se otpevale '' Oči čornije ''... Plakala sam i pevala...
Vidim da se i Kikiju sviđaju te pesme s' dušom...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#7 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 04:23
Odgovor: Velikani narodne muzike - 19.02.2008, 08:22

Toma Zdravkovicnajveci roker medju narodnjacima,moj zemljak i prijatelj mnogih koje znam.Bio sam klinac kad smo odlazili u njegovo rodno selo samo da bi ga pozdravili,sve je stajalo kad je Toma dolazio.Sve za cime cezne jedan prosecan muskarac Toma je imao u izobilju,svaka pesma je prica za sebe,za razliku od ovih sada koji pisu i snimaju imaginaciju,Toma je zivot pretvarao u pesmu.Legendo,nadam se da negde gore cepas poker uz dobru casicu...

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#8 (permalink))
Gospodin Ne
Monsieur Da
Gospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen član

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: 28.08.2008 18:05
Godine: 41
Odgovor: Velikani narodne muzike - 19.02.2008, 11:57

Ja se secam Mare Djordjevic. Pevala je stare melose koji su jedna od Srpskih bashtina.
Secam se i Carevca (Vlastimir Pavlovic- Carevac) i njegove interpretacije Svilenog Konca iz kraja 50ih koji je na mene ostavio dubok utisak.
Svaki put kad to cujem najezim se...

Ne

staro
  (#9 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 23:31
Godine: 29
Odgovor: Velikani narodne muzike - 06.05.2008, 11:23

Zvonko Bogdan No1

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#10 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 20:53
Godine: 26
Odgovor: Velikani narodne muzike - 06.05.2008, 11:53

Cune Gojković i njegov "Janičar",Miroslav Ilić sa pesmom "Polomiću čaše od kristala",Silvana Armenulić i "Šta će mi život..." i još par njih,a da ima velikana,ima,i hvala Bogu što su još uvek u većini i što ih narod pamti pre nego ove novokomponovane hit mejkere

...i may not be perfect but i'm always me...