VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Muzika

Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam
staro
  (#41 (permalink))
Nanchovski
Početnik
Nanchovski će uskoro postati poznat član

Član od: 08.10.2007.
Poslednji login: 09.07.2008 00:38
Pol: Muško
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 14:20

Nepostoji covek koji nije cuo za Tosheta, koji barem jednom nije zapevao njegov stih, a da mu dusha nije zatreperila na vest da Tosheta nema vishe medju nama.
Nisam ga znao licno, ali to me ne sprecava da obrishem suze sa svog lica.
Drzavni vrh je proglasio dan zalosti u Makedonija, ali zal za Toshetom se uvukla u srca svih ljudi i naroda. Toshe je ziveo brzo, ali ne toliko da mu se prekine zivot u 26 godini. Ako niste znali poceo je da gradi crkvu u rodnom Krushevu. Odrzavao humanitarne koncerte i pare darivao bolesnima za operacije, shkolama, domovima za napushtenu decu................
Imao je preveliku dushu za ovaj svet pun zavisti i mrznje. Znao je da voli imao je i on ljubavi i delio je na koncertima, promocijama, u svim susretima sa znanim i neznanim.
U novinama je pre neki dan izashla statija "Kako sad ja Toshetu da pomognem". Decak kome je Toshe posvetio koncert i poslao ga na operaciju u Nemacku izlecen je i danas zivi jedino jer je Toshe to pomogao.
Makedonija je imala velike vojskovodje kao i svi ostali narodi, samo Toshe Proeski nas je porobio i zarobio pesmom, ljubavlju, poshtovanjem, ponashanjem, humanizmom, verom u boga, .................. mogao bih do ujutro ali necu. Nepostoje reci koje bi bile dovoljne da opishu delo jednog i jedinstvenog Tosheta Proeskog.
Vecna ti slava TOSHE

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.10.2008 15:43
Pol: Žensko
Godine: 23
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 17:34

Zvijezdo pomozi mi
Daj mi krila da se vinem
I u tvoja nebeska carstva
Ja da pristignem...

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#43 (permalink))
gocans
Novi član
gocans je na dobrom putu

Član od: 19.10.2007.
Poslednji login: 19.10.2007 21:29
Godine: 28
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 17:40

i ja sam opet tu, citam postove i srecna sam sto postoje forumi, da nije vas, ja bi mislila da samnom nesto nije uredu. cetvrti dan ne dolazim sebi, zaplacem cesto i razmisljam puno.... jako mi je zao, ne mogu to da objasnim.

http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=16607

procitajte ovaj tekst i shvaticete zasto su makedonci ponosni i neutesni.
tose je samo jedan.

staro
  (#44 (permalink))
Joanna
Poznata faca
Joanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostale

Član od: 19.09.2007.
Poslednji login: 05.10.2008 17:40
Godine: 20
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 18:01

Citat:
gocans kaže: Pogledaj poruku
i ja sam opet tu, citam postove i srecna sam sto postoje forumi, da nije vas, ja bi mislila da samnom nesto nije uredu. cetvrti dan ne dolazim sebi, zaplacem cesto i razmisljam puno.... jako mi je zao, ne mogu to da objasnim.

http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=16607

procitajte ovaj tekst i shvaticete zasto su makedonci ponosni i neutesni.
tose je samo jedan.
Hvala ti za ovaj text
Uvek si dobrodosla ovde...ovo je tvoja tema koliko i nasa i kad god hoces budi ovde sa nama

Eden baknez za najubav angel... za tebe Tose...

" Zivot je jedan, zato ga zivi punim plucima "

Tose Proeski - In memoriam
staro
  (#45 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 22.11.2008 20:20
Godine: 28
Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 18:18

Tose Proeski-Mala

Ne znam adresu ni broj
a gdje si ti
ostajem zauvijek tvoj
a gdje si ti

Mala
uspomene izjedaju
spreman na predaju
otkacen, odbacen
zivim od sjecanja

Srca nam puna
a jutro nas budi
na istome uzglavlju
i kao praznik
tako nam pocinje dan
poljubac, zagrljaj
djelimo srecu
sa osmjehom i ljubavlju
suvise lijepo
naglo je prekinut san

Tvog srca podstanar
a gdje si ti
obicna potrosna stvar
a gdje si ti

Mala,
ja na sve pristajem
krivicu priznajem
povrijedjen, pobjedjen
zivim od sjecanja

staro
  (#46 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen član

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: danas 02:26
Pol: Muško
Godine: 23
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 19.10.2007, 21:04

Nisam nikad bio preveliki fan Tošeta, svidjale su mi se njegove pesme i to je to. Ali moram priznati da mi je bilo teško kad sam gledao emisiju na Pinku u kojoj je pevao "Zajdi, Zajdi", cuo sam tu pesmu hiljadu puta, ali niko nije lepse otpevao tu pesmu od njega. A na drugoj TV stanici sam video njegovo izvodjenje pesme "Bed of roses" i ostao nem... Veliki gubitak!!!
Možda nije ovo tema za to, ali postavicu jedan tekst iz PRESS-a o Tošetu.

17.10.2007, BEOGRAD
KOMENTAR DANA - SAŠA JOVANOVIĆ
KAD ODEM...

Krenuo je najbolji od nas! Pevač, autor, ambasador, vernik, humanista, čovek, anđeo! Zvezda kojoj niko nikada nije uspeo da pomrači sjaj pošla je da pronađe svoje mesto u sazvežđu Anđela. Prerano, kako ga obično i nalaze dobri ljudi. Prebrzo, kako se, kao po pravilu, u legendu sele oni koji zaslužuju da žive večno. Iznenada, jer dobri Bog najbolje uvek uzima bez najave

Ako je tačno da svi mi umiremo po dva puta, prvi put kada nestanemo fizički, a zauvek tek pošto umre naše delo, Todor, „naš„ plišani meda, postao je besmrtan istog onog momenta kada je iz svog blaženog sna na silu ušao u naše najružnije košmare i snove. Vanzemaljski glas, blagoslovena duša i karakter kojim je lečio svoje fanove i prijatelje, koji su imali privilegiju da mu prođu kroz oko i srce, biće zauvek himna svih normalnih smrtnika. Toše neće postati legenda, jer to je bio još za života.

Neko je u knjizi žalosti u Skoplju upisao: „Bio si previše anđeo da bi opstao na ovom surovom svetu." Nekada ne postoje reči koje mogu da opišu stanje nečijeg duha, svesti, tugu ili bol. Zato, moj današnji komentar biće samo jedan od upisa u tu tužnu knjigu bez kraja, ispisan stihovima jednog drugog genijalca i besmrtnika, Đorđa Balaševića:

„Kad odem, kad me đavo isprati glavnim sokakom i kad mesečina zaveje moj trag, nemoj tugovati, jer jednom svakom mali nemi slavuj doleti na prag.

Kad odem, kad zamumla vetar zimske očenaše i kad mrtvo lišće potera u kas, za kaznu prognaće i tamburaše, zbog pogrešne pesme u pogrešan čas.

Hej, budi jaka ti, najlakše je plakati. To nam samo Gospod svira jesenju sonatu. Snio sam vrata u tom suvom zlatu, strah me da prođem, al' proći ću.

Znam, laf si stari ti, nemoj sve pokvariti, kresni samo jednu sveću na Svetog Jovana. Ne čuvaj dugo pepeo tih dana, kad jednom odem, a poći ću.

Kad odem, kad u prozor staviš prvu hrizantemu i kad popucaju divlji kesteni, ne pali uzalud fenjer na tremu kad me otmu magle jedne jeseni."

Nisi, Tošo moj dobri, otišao! Neka ti je večna slava, i Bog neka ti dušu čistu prosti.

Treba znati da se prvi poljubac ne daje ustima vec ocima.

staro
  (#47 (permalink))
Joanna
Poznata faca
Joanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostaleJoanna je uzor za ostale

Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 20.10.2007, 11:01

Evo mene sa novim informacijema za sve vas...

"Makedonska pravoslavna crkva razmatra mogućnost da Toše Proeski bude proglašen za sveca, nakon brojnih zahtjeva vjernika, kaže prespansko-pelagonijski vladika Petar, predsjedavajući u makedonskoj crkvenoj komisiji za kanonizaciju. Vladika Petar kaže da je još prerano da se preciznije govori o ovoj temi i da će konačna odluka biti donešena kada se prikupe sve činjenice o humanitarnim i vjerskim aktivnostima prerano preminule makedoske muzičke zvijezde. (Press)"

... za Tose...

staro
  (#48 (permalink))
Joanna
Poznata faca

Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 20.10.2007, 22:38

Tose Proeski
Srce nije kamen

Ne zaboravi nikad, na tvojoj sam strani
da volis me niko ti nece zabranit'
jos minut pa ponoc i suza za kraj
al' tu sam za tebe, znaj

Jer srce nije kamen
ne, srce nije kamen
da ga samo bacis iz kaputa
kao kartu poslije puta

Srce nije kamen
ne, srce nije kamen
kad pukne na dva dijela nije vrijedno
jer vise ne kuca ko jedno
srce nije kamen

Tebi je lako proglasit' me greskom
skupit' sve stvari i otic' sa smijeskom
sad ti je lako, a lose kad krene
onda se sjetis mene

U dusu me tvoj pogled tak'o
lomim se, pucam ko staklo
kako da kazem ti zbogom
kad sve gubim s tobom

... za najlepseg andjela...
...za tebe tose...

staro
  (#49 (permalink))
Joanna
Poznata faca

Odgovor: Tose Proeski - In memoriam - 21.10.2007, 14:01

...svakog dana sam sve sigurnija da on nije otisao...ljudi ga nece zaboraiti, njegove pesme se cuju na svakoj radio stanici i u svakom kaficu....

Knjiga žalosti u Ambasadi Makedonije u Beogradu
Najdobroto srce na svetu

Knjiga žalosti povodom tragične smrti pevača Tošeta Proeskog zbog velikog interesovanja građana bila je otvorena i juče u makedonskoj ambasadi u Beogradu. Preksinoć je ambasada radila do ponoći, a Gospodar Jevremova ulica, u kojoj se nalazi, bila je prepuna uplakanih ljudi.

„Golema blagodarnost! Večno ćeš biti spominjan kod svih dobrih ljudi“, upisala je u knjigu žalosti Verka Stojković kojoj je, uprkos poodmaklim godinama, Toše bio omiljeni pevač.
- Za tako malo godina koliko je živeo, toliko toga je učinio. Pomagao je svakoga, bio je dobar čovek, žalim ga iz dubine duše. Uspeo je da spoji ljude sa celog Balkana, koji će ga zauvek pamtiti. Otišao je među anđele, mi ćemo ga se uvek sećati. Pogotovo mladi, a mi stari ćemo mu se uskoro i pridružiti - govori kroz suze Verka dok pali sveću za Tošeta.
- Slušale smo ga i volele, išle na njegove koncerte, s nestrpljenjem iščekivale svaki novi album, a sada ga više nema... Jako nam je teško i još uvek smo u šoku... - uplakane su Jelena, Ana i Bojana, koje su u knjigu žalosti napisale samo jednu rečenicu, koja, kako kažu, sve govori: „Najdobroto srce na svetu“.
Na hiljade poruka za oproštaj Tošetu upisano je za ova tri dana u knjigu žalosti u Beogradu.

Pesma

Ti mirno spavaj, spokojan budi
Oči zatvori, srce umiri,
Šta bog poželi, neka ne čudi
Eto mu anđela, da mu se divi
Ponosno hodaj, nek suzne oči
Radost ispletu niz polja cvetna
Osmeh ogrni, nek se u noći
Eho čuje tvog glasa sretna
Skamenjena, nema od bola
Koliko puta već pitam zašto?
I odgovora nema...

.... te andjele ...

staro
  (#50 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum