|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam |
|
|
|
just keep swimming..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: danas 00:11
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Tose Proeski - In memoriam -
17.10.2007, 17:08
za Toseta i za Crazy (but beautiful) Angel... |
|
|
|
Odgovor: Poginuo Toše Proeski |
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.12.2006.
Poslednji login: 04.10.2008 11:05
Godine: 32
|
Odgovor: Poginuo Toše Proeski -
17.10.2007, 19:47
bio je dobar,iskren,jednostavan,izvrstan pevac...izgubili smo pravog andjela...
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.09.2007.
Poslednji login: 14.05.2008 11:45
Lokacija: Svakoga dana još jedan korak dalje od onog mesta gde sam bila juče ...
|
18.10.2007, 08:41
Полско цвеќе млад нека ме покрие Душа нек ми љубат облаци Кога нејќеш ти Камо среќа да ми згаснат очиве Ако врз тебе се послани туѓи бакнежи ... ![]() |
|
|
|
Odgovor: Poginuo Toše Proeski |
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 10:20
Godine: 29
|
Odgovor: Poginuo Toše Proeski -
18.10.2007, 10:23
Oproštaj od zvezde sa srcem ![]() Todor - Toše Proeski sahranjen je juče u rodnom Kruševu u prisustvu nekoliko desetina hiljada ljudi i uz najveće državne počasti. Osim porodice i prijatelja, omiljenog pevača ispratili su i državni i crkveni velikodostojnici, sportisti, kulturni i javni radnici, prijatelji sa estrade, stanovnici iz svih krajeva Makedonije, ali i brojni obožavaoci sa područja cele bivše Jugoslavije. „Ne odajte se alkoholu, drogi i drugim zlima, nego poput Toše iskoristite talente koje vam je Bog dao“, poručio je arhiepiskop ohridsko-makedonski Stefan dodajući kako je „retko ko bio omiljen kao Toše i retko ko za života stekao toliko prijatelja. Tošetove kolege i prijatelji Vlado Georgiev, Željko Joksimović, Tijana Dapčević i Tamara Todeska, Ceca Ražnatović, Aki Rakimovski, Toni Cetinski, Jašar Ahmedovski, suznih očiju blagim klimanjem glave pratili su reči arhiepiskopa. - Bio je veliki pevač, možda i najbolji na Balkanu, i bio je divan čovek. Njegovim odlaskom, muzika je mnogo izgubila - jednodušan je utisak njegovih kolega koje ni juče nisu krile šok i nevericu. Oproštaju od svog saradnika i dragog prijatelja prisustvovala je i Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović, koja je bila s njim do poslednjeg časa. Teško je opisati bol roditelja, devojke i najbližih prijatelja. Otac Nikola u jednom trenutku se onesvestio. - Toše je ušao u legendu - rekao je na sahrani Nikola Gruevski, makedonski premijer, i nastavio: - Makedonija je u suzama, izgubila je mnogo. Toše je bio taj koji se uvek trudio da svoju zemlju u svetu prikaže u najboljem svetlu. Proeski je posthumno proglašen za počesnog građanina Makedonije, a gradonačelnik Kruševa najavio je podizanje spomenika. Kruševo, grad tuge Kruševo nikada nije bilo tužniji grad. Ljudi su već drugi dan u potpunom šoku, pogleda prikovanih za televizore. Izlazilo se samo do trga da zajedno podele tugu i odaju poštu mladiću koga su obožavali. Suze, neverica, a sa ozvučenja Tošetove pesme. Reporteri makedonskog lista „Dnevnik“ beleže da su mladi Kruševa izgubili vršnjaka koji se ni u čemu nije razlikovao od njih. - Izlazili smo na ista mesta. Kad god je bilo prilike, čašćavao nas je, igrali smo „Kaunter“, šalili se... Slava ga nikad nije promenila - priča Hristaki Kuzmanoski, jedan od njegovih drugova. U Osnovnoj školi „Nikola Karev“, koju je Toše završio, odmah po saznanju da je poginuo, prekinuta je nastava. - Toše je bio pojam i legenda. Ponos Kruševa. On će biti primer i idućim generacijama - kaže Živko Zvezdakoski, direktor škole. Toše je pred tragediju bio u Kruševu i, kao svakog puta kada je dolazio u rodni kraj, otišao je u kafić „Planet“. Tu su sedeli njegovi najbolji drugovi, koji od tuge nisu mogli da pričaju. Makedonska štampa o sahrani popularnog pevača Svi današnji makedonski dnevni listovi na naslovnim stranama i u gotovo čitavom broju objavljuju fotografije i vesti sa sahrane pevača Tošeta Proeskog Fotografija skrhanih roditelja Proeskog koji stoje ispred sanduka, nalazi se na naslovnoj strani lista "Utrinski vesnik". List piše da "ostaje misterija zašto se nisu otvorili zaštitni jastuci" u pevačevom automobilu i objavljuje izjavu direktora "Poršea" Zlatka Muculskog da se "jastuci najčešće otvaraju zbog silnog udarca". "Da se vozilo podvuklo pod kamion i tada bi se jastuci aktivirali. U svakom slučaju, reč je o kompleksnim procesima", rekao je Muculski koji kaže da je Toše od te firme dobio na poklon džip vredan 60.000 evra. Na naslovnoj strani lista "Vest" piše "Mama kako da ja sad pomognem Tošetu", kaže 15-godišnji Toše Iliev kome je popularni pevač pre sedam godina spasao život. Iliev koji je tada imao osam godina imao je tumor na mozgu, ali je pevač organizovao humanitarni koncert i tako pomogao tom dečaku kao i ostaloj bolesnoj deci. List navodi i da su Proeskovi roditelji isterali iz kuće njegovu menadžerku Liljanu Petrović koja je bila u kolima s njihovim sinom, zato što "nisu hteli da je vide". Ona se posle toga smestila u hotel "Montana" u Kruševu, dodaje list. "Volimo te svi anđele Makedonije", piše na naslovnoj stranici lista "Vreme" koje takođe izveštava sa sahrane Proeskog. Svi listovi najavljuju da će biti odštampana poštanska marka s likom Tošeta Proeskog. Simbol Makedonije I ceo Bitolj, u kome je Toše završio srednju školu, tuguje. Nastava je u utorak prekinuta i u bitoljskim školama, a u svim bitoljskim kafićima čula se samo njegova muzika. - Došao je i prve godine počeo da svira klarinet. Rekao mi je: „Profesore, ja sam više za pevanje“, i tako je sledeće godine počeo da uči solo pevanje. Još ne mogu da se priberem od tragične vesti - priča profesor Jonče Kuzev. „Toše je bio ime koje je predstavljalo Makedoniju. Ime koje je znači poštovanje, mir, ljubav i igre bez granica“, samo je jedna od poruka kojom su se ohridski srednjoškolci opraštali od Tošeta. Hiljade ljudi izašle su za poslednja dva dana i na glavni trg u Skoplju. Dolazili su da zapale sveće, ostave poruke, plišane igračke, spuste cveće i kažu poneku reč o omiljenom pevaču. U travi je ostavljena i poruka: „Toše, ti si bio i ostaćeš zvezda na našem nebu“. Poslednju poštu Tošetu Proeskom odali su i građani Velesa, Gostivara, Tetova... Inače, Georgij Georgijevski, vozač automobila u kome je poginuo Toše Proeski, nije u životnoj opasnosti. - Zadobio je potres mozga. Ima posekotine po glavi i licu, kao i povrede vratnog pršljena - kažu u bolnici. Neka anđeli čuvaju glas anđela Ispred makedonske ambasade u Beogradu slika Tošeta Proeskog bila je okružena cvećem i svećama, među kojima su bile i plišane igračke. Veliki broj Beograđana, među kojima najviše mladih, čekao je da se upiše u knjigu žalosti. „Još jedan anđeo je otišao na nebo“, „Neka te anđeli čuvaju, jer si i sam bio anđeo“, „Bez tebe više ništa neće biti isto“, samo su neke od poruka koje su za oproštaj upisali svom idolu. - Imao je najlepši glas, uvek je bio nasmejan i vedar, bio je dečko za primer. Ne možemo da verujemo da ga više nema, da više nećemo ići na njegove koncerte i da više nećemo uživo čuti njegov glas - pričaju kroz suze Sandra i Bojana. Među građanima bilo je i puno njegovih kolega iz Srbije i drugih javnih ličnosti. Romana Panić, pevačica kaže da se nada da će ga anđeli čuvati, jer je i sam bio anđeo. Boško Đurovski, bivši trener Crvene zvezde, kaže da je Toše bio jedan od najvećih na Balkanu i da je mogao još mnogo toga da uradi. Koleginica Ana Nikolić, objašnjava da je već dva dana u šoku. Stalno se pitam: zašto sad, zašto baš on? ![]() izvori:net Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti. ![]() |
|
|
|
|
|
is not here anymore.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 12:46
Godine: 29
|
18.10.2007, 10:51
Nisam pratila njegove korake ali bih uvijek prepoznala njegovu pjesmu. Pjevao je s toliko osjećaja.. Pročitavši na ttx o pogibiji, šokirala sam se. Kupivši novine gdje su napisali neka zbivanja i nešto o njemu, rasplakala sam se. Pišem vam ovo i borim se da mi suza ne kane na tastaturu..
A nisam fan.. Jednostavno cijenim čovjeka koji to zaslužuje.. |
|
|
|
Tose Proeski - In memoriam |
|
|
Angel Of Love
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 22.11.2008 20:20
Godine: 28
|
Tose Proeski-Volim osmijeh tvoj ![]() Krade mi te cesta kradu mi te ljudi svako pomalo od osmjeha tvog posudi Iza svakog ugla stalno neko vreba da mi te ukrade kada malo srece treba Niko nije kriv za to sto te volim toliko al' osmjeh tvoj je kriv da znas sto nas osvajas Volim osmijeh tvoj bas dobro ti stoji jos ti bolje stoje poljupci moji ma kriv je meni svako kom smijes se ti, moja ljubavi Volim osmijeh tvoj i nosi ga uvijek smij se samo, dusu mi grij' zauvijek i krivi su mi svi, i krivo mi je sve kad sam bez tebe I krivi su mi svi, i krivo mi je sve kad sam bez tebe ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.09.2007.
Poslednji login: 05.10.2008 17:40
Godine: 20
|
18.10.2007, 17:13
Tose Proeski Jedina Magla na mom prozoru mirise na nevolju nocas sam ti tako sam kisa pere ulice gdje si moja ludice jos bi nesto da ti dam I neka nocas grmi i nek se dusa mrvi samo da ti cujem glas priznajem pred svima lutam vjekovima trazim tebe, trazim nas Jedina, sta si mi uradila srce mi je pustinja ljubav je presusila jedina, sto me nisi pustila kad me nisi ljubila, jedina I neka nocas grmi i nek se dusa mrvi samo da ti cujem glas priznajem pred svima lutam vjekovima trazim tebe, trazim nas
|
|
|
|