|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Legende Tamburaske muzike |
|
Odgovor: Legende Tamburaske muzike |
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Pol: Žensko
|
Odgovor: Legende Tamburaske muzike -
14.01.2008, 23:00
Citat:
Dok ima ljubavi prema ovoj muzici biće i dobrih bandi. Ali nemojte očekivati da se oni mogu naći na Pinku ili u izvikanim kafanama. Oni se nađu srcem, dušom i uhom. I ne morate da guglate. Letos za Petrovdan je u Srbobranu bio festival tamburaške muzike. Od popodneva do kojeg doba noći. I znate šta - imalo se tu šta čuti. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Colonel Walter Kurtz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 09:50
Pol: Muško
|
Odgovor: Legende Tamburaske muzike -
15.01.2008, 01:16
Иако, заиста, уопште немам слуха (мислим да сам на овом форуму већ написао да ми је крајњи певачки домет песма Иде Тито преко Романије, али наравно не због текста), волим тамбураше и музику коју они промовишу, па тако, моје мишљење о овој проблематици, као апсолутног антислухисте, примите са максималном резервом...
Звонка Богдана сам први пут гледао у београдском хотелу Унион, далеке, чини ми се, 1974. године. После 5-6 година у Сплиту сам га (преко везе, јер је тада са њима свирао мој кум) и упознао, као и Јанику Балажа. Након неколико година видели смо се и у Шибенику, а последњи пут је то било за вршачки грожђебал, пре нешто више од 3 године. Тада, у Вршцу, пошто сам Звонка Богдана подсетио на наше раније сусрете, којих се он наравно није сећао, скупио сам храбрости да га упитам зашто већ дуго не пева једну прекрасну песму која се зове Заклећу се ја пред свима. Он ме је изненађено погледао и одговорио ми да је разлог тај (тада ми је признао да је није певао пуних 17 година) јер се у последње време ослања на репертоар песама о којима зна целу причу и историју настанка. Ја сам и даље, на ивици пристојности, био упоран у на то му рекао да је то, наравно лепо, али да ће велики број прелепих песама, о којима се, на жалост, мало зна, полако утонути у заборав... Прошло је неких 6 месеци. Вратио сам се са посла и на ТВ-у је певао Звонко Богдан. Ја сам се пресвукао и почео да постављам ручак. Док сам се налазио у кухињи зачуо сам звуке познате песме: Заклећу се ја пред свима Да те нисам љубио. Да за тобом нисам плак`о Ни за тобом жудио... Тешко је описати задовољство које сам тада осетио. Можда сам и ја, бар мало, утицао да велики и, верујем, никада достижни певач тамбурашких песама, ипак поново отпева ту, мени необично драгу, песму... Rebel
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Legende Tamburaske muzike |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Velikani narodne muzike | swba | Muzika | 27 | 28.11.2008 12:55 |
| Dečije pesme, ili muzika za decu | SQUAW | Kad sam bio mali... | 60 | 28.11.2008 03:21 |
| Novosti u svetu muzike - vesti, noviteti, predstavljanja, pohvale, kritike... | swba | Muzika | 69 | 25.11.2008 10:47 |
| Zivot bez muzike? | kissigirl | Muzika | 35 | 19.09.2008 03:01 |
| Domace legende koje nisu vise sa nama... | Muckota | Film i pozorište | 22 | 25.03.2008 18:03 |