|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Bijelo Dugme |
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Pol: Muško
Godine: 26
|
Odgovor: Bijelo Dugme -
31.08.2006, 18:55
Ja sam odrastao uz Bjelo dugme, ne direktno, ali ih je moj brat slusao, pa i ja sa njim, kao i Crvenu jabuku, i Plavi orkestar .... Uz ceo taj talas, i sve ih i dan danas slusam...
Istina grupa je imala svojih padova, kao i svaka druga, ali mislim da svaliti krivicu stvaranja granda i slicnih kreacija na ledja Belog Dugmeta nije bas uredu. Da ne odlazim daleko od topika, turbo, grand i sl. se stvaralo pod uticajem drustvenog okruzenja, standarda, pismenosti naroda, potraznje, napretku u izdavackoj delatnosti i mnogih drugih faktora... Stavovi su naravno podeljeni, ali recimo da i generacije rodjene tokom celih osamdesetih (za ove kasnije 90 stvarno ne znam), koji su sada na fakultetima i magistarskim i ko ti zna sta vec, vole da cuju Bjelo dugme, takodje mogu da kazem da je retka bila zurka, svirka, provod na kojem sam bio i/ili svirao, pa da je prosao bez bar nekoliko pesama ove grupe, koje su ljudi trazili i u glas pevali, mislim da je to posle toliko godina ipak uspeh vredan postovanja... |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:45
Pol: Žensko
Godine: 34
|
nisam nikad bila neki fan bijelog dugmeta, slusala sam ih uglavnom kod drugih ljudi na zurkama, ili samo tako da slusamo ploce. bebek, ok, a poslije njega
(iskreno, ono je strasno - sve neke balalajke i pjesmuljci - uglavnom) . naravno, sve je stvar ukusa. ipak, za jedno im treba dati priznanje, pri tom mislim na onaj veliki koncert kod one cesme (zaboravih kako se zove). ipak, toliko mase na kocertu, histerija i odusevljenje. bregovic, eto uspjesno reciklira stari materijal dugmeta i plasira ga u inostranstvo. evo jednog detalja koji mi je bio neobican, ali mozda najbolje govori koliko je brega popularan napolju. dakle, prosle godine, bio je bozic, katolicki, ja prebacim na hrvate jer znam da ce imati prenose nekih koncerata iz beca ili italije i slicno. kad imam sta da vidim, brega uzivo, na rai uno, hrvati direktno prenose, ovaj pjeva neke bozicne pjesmice sa naravno nasim (ili bolje da se izrazim balkanskim) prizvukom, na sceni opancici i jeleci...e pa brega, svaka cast na tome. ali sve ostalo, after the bebek...jednostavno mi djeluje smijesno.
|
|
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 21:35
Godine: 22
|
01.09.2006, 01:40
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 23:57
Godine: 29
|
28.12.2007, 00:09
Prva postava sa Bebekom je bila najjača, sve posle toga nije to to, ne kazem da su Alen i Tifa loši pevači, al Bebek je Bebek
![]() Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti. ![]() |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: 19.08.2008 18:22
Pol: Muško
Godine: 22
|
28.12.2007, 00:13
Ja sam bio Na koncertu Bjelog Dugmeta u Bg-u na hipodromu.... bilo je extra.... neki su se zalili da se nije lepo culo, ali mi smo bili blize bini i sve je bilo ok.
![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Bijelo Dugme |
Slične teme