|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muzika Za mene je rokenrol način života. Pali brate, narodnjaci su zakon |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kada obrada bude bolje od originala... |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.05.2006.
Poslednji login: 29.07.2008 12:06
Pol: Muško
Godine: 29
|
Odgovor: Kada obrada bude bolje od originala... -
04.07.2006, 16:07
Hehehhee, sad cu ja da diram velikane ali verzija Hush-a od Nine Inch Nails je mnogo bolja od originala....a i od ostalih silnih obrada te pesme....
![]() |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 03:09
Pol: Žensko
Godine: 33
|
21.07.2006, 02:44
Podseti me Sonja u nekom od postova na ovu pesmu, pa da dodam... dakle, "Eleanor Rigby" mož' da bidne od Bitlsa kol'ko 'oćeš ( i da ne pričam ko je sve obrađivao i izdavao), al' ja najviše volem onu koju peva Ray Charles
![]()
|
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 20.11.2008 22:41
Godine: 34
|
Citat:
ja se sjetih i jamming od boba marleya (marley-u of course, svaka cast, king of the kings, lord of the lords), e pa imam jamming u verziji stevia wondera (cak ni ne primjecujem da je nesto poznata), ali stvarno zvuci bolje, wonder joj je dao neki svoj smek... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Novi član
Član od: 27.06.2006.
Poslednji login: 08.06.2007 20:10
Godine: 56
|
23.07.2006, 09:13
Trava nije od Bore nego od Tom Jonesa hit iz 1966god. kao sto nije ni voz za Cacak, nego je Last train to Clarsksville od Monkeesa hit iz 1967 god.Kuca izlazeceg sunca od Bob Dylana(komponovao je 1962.)a u izvedbi Animalsa iz 1964.Ne znam da li ima jos koji hit Hush od Joe Sautha, ali i verzija od Bily Joe Royala je dobra kao i sto je odlicna od Depp Purple. Johny Holiday je ispevao i na francuskom kao Mal, mal.Takodje mi je lepsa verzija Bob Dylanovog MrTambourin Mana u izvedbi Byrds-a.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 07.01.2008 03:43
Godine: 28
|
24.07.2006, 10:12
Pet Shop Boys - " You're always on my mind " mi mnogo bolje zvuci od Elvisa ( svaka cast kralju al'
) i " Killin' me softly " - Fugees |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.08.2006.
Poslednji login: 28.12.2006 19:52
Godine: 32
|
24.08.2006, 08:58
(Kuca izlazeceg sunca od Bob Dylana(komponovao je 1962.)a u izvedbi Animalsa iz 1964.)
"Kuca izlazeceg sunca" je tradicionalna i Nina Simone je obradila prije Dylana i Animalsa. Meni se jako svidja kako je Jeff Buckley obradio "Hallelujah" od Leonarda Cohena. Onda mi se svidja "Just Like A Woman" i "Mr. Bojangles" u izvedbi Nine Simone. Obozavam Ninu. I svidja mi se kako su Steve Harley And Cocney Rebel obradili "Here Comes The Sun" od Geogre Harrisona (Beatles). I jos nesto, "Eleanor Rygbi" u izvedbi Rey Charlesa je savrsena. |
|
|
|
|
|
Novi član
Član od: 27.06.2006.
Poslednji login: 08.06.2007 20:10
Godine: 56
|
26.08.2006, 21:37
Nina Simon mozda jeste pevala Kucu izlazeceg sunca pre Dylana ali je snimila tek 1966 god. na albumu SINGS THE BLUES.I Woody Guthrie je snimio, a on je Bob Dylana pronasao i stvorio legendu muzike.
|
|
|
|
Odgovor: Kada obrada bude bolja od originala... |
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 03:09
Godine: 33
|
Odgovor: Kada obrada bude bolja od originala... -
12.09.2006, 18:58
E da, još jedna pesmica. Imam je u nekoliko verzija zato što je jako volim. Wishing on a star. Original koji su napravili Rose Royce je odličan, nemam zamerke... dopada mi se i kako su to uradile En Vogue i Teena Marie i Cover girls, čak od bate pokupim i onu koju je uradio Jay Z (bata je vazda bio black
)... ma mnogo njih su je snimali, ali svakako skidam kapu Randy Crawford iako najviše volim onu koju je uradio Paul Weller e nju imam u live verziji ![]()
|
|
|
|