|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muška kafana Momci, pazite šta pričate, sigurno vas nekoliko dama sluša |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Džentlmeni izumiru ... ili ne? |
|
Odgovor: Džentlmeni izumiru ... ili ne? |
|
|
|
|
mornar iz gibraltara
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 14.08.2008 22:54
Pol: Muško
Godine: 34
|
Odgovor: Džentlmeni izumiru ... ili ne? -
29.10.2007, 19:23
наравно да (нас) још увек има...
![]() само се не примећују тако лако. и морам признати да и нису на некој цени код женског рода-част изузецима, и то је добро. ![]() а која је женска верзија џентлмена? с ветром уз лице |
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 16:51
Godine: 32
|
29.10.2007, 19:58
Ma, problem je shto dzentlmena ochekuje svaka koja se smatra damom, i shto se dzentlmensatvo dovodi u vezu sa odnosom prema zzenama... A svashta sebe mozze sebe smatrati damom. Prema svecu i tropar. I jedno i drugo je sasvim relativno... I najveche ljudsko govno mozze biti ukrasheno nauchenim manirima i otmenoschu...mirisati na parfem, a zaudarati ispod... otvarati vam vrata, plachati rachune, odmicati i primicati stolice i resto nameshtaja, laskati i truditi se da vam bude naizgled lepo...u nadi neshto postichi bez nekog stvarnog i iskrenog truda... TAko da je to totalno nebitno. Medjutim postoje norme ljudskog i obzirnog ponashanja koje nas chine kulturnim i civilizovanim, ako je to dzentlmenstvo onda... pa, neka kazzu kulturne i civilizovane gospodze i gospodzice...
Ponekad procenjujemo ljude po onome kako su se prema nama odnosili zvanichno, u prolazu, reda radi... Nekoga to fascinira i na osnovu toga sklopi sliku. A, ponekad opet nadjemo sasvim vrednu dushu ispod tvrde i naiizgled nepristojne spoljashnjosti...samo ako bolje pogledamo. Za 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|
|
|
Legenda
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
|
29.10.2007, 20:26
Smatram se djentlemnom a smatraju me za to i zene.
Laska mi kada kazu, on je gospodin covek! A ponekad me i muski poznanici oslovljavaju sa Gospodin ___ . Naravno, ponekad sam i ja svakodnevan, pa nekad ispadam i bahat i seljak. Medjutim to se jako retko desava a kvriva je obicno potpuna nemoc (nedostatak novca, ili drugog alata za postizanje namera ili potpuna arogancija i netolerancija druge strane...). |
|
|
|
|
|
Onaj Koji Je Puk'o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: danas 03:45
Godine: 30
|
29.10.2007, 23:47
Citat:
![]() Što se mene lično tiče - na ovo pitanje ne trebam ja da dajem odgovor, već osobe koje me dobro poznaju ![]() |
|
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 01:43
Pol: Žensko
Godine: 31
|
30.10.2007, 00:13
Citat:
Možda stičemo utisak da izumiru pošto su prostaci glasniji i izražajniji, to moramo da shvatimo kao činjenicu i moramo da budemo u stanju da prepoznamo džentlmene u svakoj mogućoj situaciji. Najpre u nekim veoma običnim i neposrednim kontaktima, tu se sve jako lepo vidi. Džentlmen te sasluša kada govoriš, gleda te u oči dok razgovra sa tobom, otvori ti vrata ili ne (to je već stvar tradicije), kaže ti da mu je drago što te je upoznao, ponese ti torbu ako ti to odobriš, uradi neke druge male stvari onda kada je za to vreme i na pravom mestu, ne mora da nosi odelo i kravatu i da filozofira na sav glas. |
|
|
|
|
|
|
...one of a kind...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 00:39
Pol: Žensko
Godine: 34
|
05.11.2007, 12:14
Citat:
Citat:
Poznajem muškarce koji su džentlmeni. Neki su moja generacija, neki stariji, a neki čak i 10-tak godina mlađi. I upravo zahvaljujući tim mlađima koje poznajem, a koji su divni, kulturni i pažljivi, mislim da džentlmeni ne odumiru. Oni su živ dokaz. |
||
|
|
|