|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Muška kafana Momci, pazite šta pričate, sigurno vas nekoliko dama sluša |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Strahovi savremenog muskarca |
|
|
|
|
Samo svoja...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Strahovi savremenog muskarca -
03.11.2006, 15:06
Citat:
a još manje da sam davala njegovu definiciju...*ni ja tebe ne pitam šta je za tebe afrodizijak, odnosno predigra, a još manje bi mi palo na pamet da komentarišem ono što ti jeste ili nije..i ne znam gde se to povezalo sa strahovima *pominjanje mame još jedno za one sa jefitinijim ulaznicama - bilo je šala vaš problem ako je niste skontali * globalno gleedano, nismo isti i Bogu hvala za to! ![]() |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 05.02.2008 20:49
Pol: Muško
Godine: 27
|
03.11.2006, 19:08
Ne znam, ljudi, sto se toliko razestili, ali po meni je sam pojam, koji je predmet ove teme, jedan veliki bullshit.
"Strahovi savremenog muskarca" - sta, sad kao delimo strahove na muske i zenske i jos, u okviru muskih, na strahove savremenog i strahove nesavremenog muskarca, misss'im. Koji je muskarac savremen, koji nesavremen? Ako su u pitanju strahovi kod muskaraca vezani za odnose sa zenama, moze i da se kaze da na neki nacin ima razlike izmedju strahova muskarca iz 1606. (nesavremenog) i muskarca iz 2006. (savremenog), u smislu globalne promene polozaja zene u drustvu, ali deliti neke ljudske strahove na muske i zenske, potpuno mi je debilno. Sta, kao, "savremeni muskarac" se plasi samoce, a "savremena zena" - ne? Pa, ko se ne plasi samoce, bilo da je musko ili zensko? A strah od mocnih zena, pa to samo govori o slabosti tog muskarca koji se plasi "mocne zene", sta reci....mada taj se onda isto tako plasi i mocnog muskarca, ukoliko ga smatra mocnijim po nekim svojim normama. Seti me ovo na jednu anegdotu. U vreme one krize 90-tih, svratim sa drugarom u lokalnu kafanchinu, neko udruzenje nekih, pice skoro dzaba (za clanove, a clanovi su svi) gde su redovno dolazili matorci da se uroljaju. Tu se za istim stolom moglo naci: automehanicar, profesor fakulteta, pravnik, pandur, "privarni preduzetnik", lokalni grebator i probisvet, bez zaposlenja, svima je jedino zajednicko to sto stanuju u okolnim zgradama i s chashicom beze iz bede u koju su zapali. Iz jednog takvog "mesovitog" drustva do nas je dosla galama. Jedan pijani lik je pricao kako je pre nekoliko godina bio u Beogradu u nekoj kafani i krenuo da muva zensku, prisao joj: "kad ono, sunce ti jebem, Ana Bekuta"....a on premro. A jedan profa, uroljan ko zemlja, usitnjenih ociju, mu skreshe, takodje brljavim pijanim glasom: "O, jebote, kakav si ti to covek kad ti je Ana Bekuta autoritet". Sam taj clanak, koji je pokretac ove teme citao i koji ga je inspirisao da je pokrene, samo je jos jedna od mnogih budalastina koje se provlace po tabloidima i raznoraznim magazinima u kojima se na "filozofski" nacin obradjuju teme koje nemaju veze sa mozgom. Zene su to ovde mozda odmah primetile, pa u'vatile da pod*ebavaju, a vi muski se primili ![]() |
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 02:11
Godine: 27
|
03.11.2006, 19:12
Citat:
![]() u biti nisam se nesto puno ni "primio" na clanak al eto zapelo mi za oko i reko nebi bilo zgore procaskati na tu temu... nisam ga pisao majke mi ![]() |
|
|
|
|
|
|
a bio je cool tip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 23:13
Godine: 28
|
03.11.2006, 22:10
Strah je odbrambeni mehanizam coveka. Ja imam strah od gubitka straha jer bih tada morao da odem kod Asteriksa i Obeliksa i ostalih Gala da me umlate kao Vikinge da bih ponovo spoznao sta je to strah
Ali starhovi koji ljudi jedni drugima prepisuju kako bi ih generalisali....pa to nema nikakvog smisla, niti se moze naci u ozbiljnoj literaturi. Svaka inidvidua nevezano za pol ima skup strahova prema svom otisku prsta... Muskarci, odnosno zene, kao kategorija postoje samo po svojim fizickim razlicitostima (hvala bogu). Shodno tome se i ponasaju (uglavnom), i distanciraju po ponasanju, kroz odrastanje. Pa i po strahovima. |
|
|
|
|
|
Veteran
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
|
03.11.2006, 23:50
Citat:
Naravno, ne moze se generalizovati, ali verujem da ovo vazi za veliki procenat muskaraca, sto za zene ne bih mogla da kazem Savremen je kod mene u smislu "contemporary" ![]()
|
|
|
|
|