VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Moda

Moda Za one koji vole da budu 'IN'

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kroks klompe (crocs shoes)
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 19.08.2008 17:10
Pol: Žensko
Godine: 26
Kroks klompe (crocs shoes) - 13.08.2007, 23:03

Da li znate šta su kroksice (crocs shoes)? Ako mislite da su to cipele od krokodilske kože, prevarili ste se.

Iako još nisu preplavile srpsko tržište i nema ih po našim radnjama, možda ste na ulici videli da neko nosi gumene klompe sa rupicama u jarkim bojama.

U "skechersu" se, istina, pojavila neka njihova varijanta, ali samo na dečjem odeljenju. Ipak veću poplavu možemo očekivati po povratku brojnih srpskih turista sa mora jer se u Grčkoj, Hrvatskoj, Tunisu prodaju kao alva.

E pa, ovi gumenjaci potpuno su osvojili i podelili svet. Postali su neizbežan modni detalj, a u Britaniji su nedavno proglašeni za modni hit godine.

Kao u slučaju svih velikih stvari, sve je počelo potpuno bezazleno.

Tri druga su, krstareći po Karibima, došla na ideju da naprave papuče za sve ljubitelje jederenja i jedrenjaka, koje će svima koji se bave tim dinamičnim i klizavim sportom omogućiti da se kreću po belim ladjama, a da ne upadnu u vodu.

Tako su 2000. godine nastale ove na oko glomazne, ali vrlo udobne klompe diskutabilnih estetskih vrednosti koje imaju jedan "šetajući" kaišić koji kada se prebaci na petu čvrsto drži klompu uz nogu.

Iako su svoj izum prvi put predstavili na nekom bezazlenom jahting sajmu, bez ikakve reklame, tri druga su odmah prodala sve što su sa sobom donela, a priča o, po mnogima ružnim, ali "must have" kroksicama, širila se od usta do usta takvom brzinom da je njihova bezazlena kompanija počela da ostvaruje neverovatan profit i postala jedna od jačih na berzi.

Procenjuje se da će do kraja godine prodati oko 30 miliona pari ove obuće.

Naravno, nema toliko skipera na svetu, ali ima onih kojima su na poslu neophodne udobne cipele - lekari, medicinske sestre, kuvarice, kelnerice, prodavačice u radnjama...

Original i falsifikati

Ono u šta se proizvodjač originala "kune" je specijalan materijal od koga su napravljene - vrsta gume koja se apsolutno prilagodjava temperaturi i obliku stopala.

Tako kroksice postaju neverovatno udobne, toliko da njihov vlasnik ne poželi da ih ikada izuje.

Medjutim, svetsko tržište su preplavile kopije iz Kine koje koštaju pet evra, za razliku od originalnih koje u SAD staju 30 dolara (22 evra), u Britaniji 30 funti (45 evra), a u Hrvatskoj 300 kuna (oko 3.300 dinara). Oni koji su nosili kineske kroksice tvrde da se stopala u njima "potpare", te da šire neprijatan miris.

-Mondo

Neko mi reče za vreme Exita da su ove klompe apsolutni hit u Engleskoj, što evo i sad pročitah. Ja ih nisam viđala u našim radnjama. Šta mislite, koliko će vremena proći dok se i kod nas ne uniformišu svi? Kako vam ovo izgleda uopšte?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes)
staro
  (#2 (permalink))
Duh
IsNoGood
Duh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamant

Član od: 17.06.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:07
Pol: Muško
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 13.08.2007, 23:20

E video sam ovo u jednoj radnji u Sremskoj, i nisam mogao da se odlucim izmedju zutih i narandzastih, oba para mi se slazu uz oci... Stvarno su ruzne...

"Ride. Because children need heroes."

staro
  (#3 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 17:52
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 13.08.2007, 23:27

evo cu ti ja kazhem iz iskustva
u pochetku sam bila bash protiv toga, upravo iz tog razloga shto je postao "hit" i svi su morali da ih imaju.. istina prvo su se pojavile na djechijim odeljenjima, no sad ih nose svi uzrasti..
da su udobne nisam verovala a onda sam se jedan dan pozhalila drugu kako me noge ne bole, vec rasturaju od cijelodnevnogg stajanja na poslu.. i kako vishe ne mogu u nichem raditi, jer mi nishta nije udobno, u 5 popodne ne mogu vishe da stojim.. i on mi kazhe "budalo, pa kupi kroksice" ja rek'o ma bezhi bre, nema shanse.. kazhe on, vjeruj meni, udobne su do DZaDza, nece te sigurno boliti noge u njima..
i ja rek'o aj' to mi je zadnja solucija.. i odem kod njega proshli chetvrtak u radnju, kupim jedne ma udobne su ozbiljno vam kazhem, ni ne osetish da neshto imash na nogama.. eto, radila sam u njima dva dana, i danas me zbilja noge ne bole a to mi je najbitnije.. chak je i moja keva naruchila jedan par
no, ja ih ne nosim po vani, sem na poslu

p.s. boje su stvarno xaos, tachno po mojoj meri.. ja uzela neke drechavo plavo - zelene!

moomoo meee juuooo

staro
  (#4 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 19:49
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 14.08.2007, 12:24

Meni su isto jako ruzne...ne bi ih uzela ni po kuci, iskreno

staro
  (#5 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:35
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 15.08.2007, 18:52

Ne znam kako na prvo gledanje da procenim jesu li te iz Sremske original ili ne.Cena,mozdaMada,barabe su to...
Niko od mojih sa posla ih nema.I to mi je cudno.
I jos kada bih znala gde ima ovih zez dodataka ... i-ha...

staro
  (#6 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 19:35
Godine: 32
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 22.08.2007, 22:14

No comment što bi rekli da trče zamnom..jok

ako već moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

staro
  (#7 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: danas 17:37
Godine: 25
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 31.08.2007, 01:23

mogle bi da prodju po dvorishtu i slichno.......

mada... shta tje nama njihove "kroksice" kad imamo nash "GRUBIN"?

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#8 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 22:55
Godine: 20
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 31.08.2007, 01:54

meni se bas nimalo ne svidjau.. aman nimalo..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#9 (permalink))
alokin74
samo vas posmatram
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 22:53
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 02.01.2008, 23:03

izgleda da su promasili sa prognozama za nase trziste. nisam ih video ovog leta u gradu.

ali sto jes' jes' ... stvarno su ruzne. bruka!!!

Evo mene, evo vas, rat ...

staro
  (#10 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 04.09.2008 14:48
Godine: 31
Odgovor: Kroks klompe (crocs shoes) - 02.01.2008, 23:22

Ameri ni zimi ne izlaze iz japanki i kroksica na bose noge...nije to za mene

Taj sam ukus od nekud znao,
probao sam jednom davno divlji badem...