|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Mobilna telefonija Modeli mobilnih telefona, kao i igre, programi i operativni sistemi namenjeni njima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Baterija |
|
Odgovor: Baterija |
|
|
Botino blago
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.04.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 20:17
Pol: Žensko
Godine: 32
|
Odgovor: Baterija -
13.09.2006, 20:00
Meni su lepo objasnili da su litijum-jonske i litijum-polimerne baterije već fabrički formirane, tj. napunjene i da za njih ne važi ono pravilo 3x12h sa prethodno potpuno ispražnjenom baterijom.
Navodno, dovoljno je prva 2-3 puta potpuno praznu bateriju puniti, u proseku, 3 sata uz ugašen fon. Da je proces punjenja završen pokazaće vam "hladan" punjač. Baterija je tada puna i nema potrebe da stoji duže na punjaču. Baterija na mom Samsungu traje oko 3 dana i ja sam zadovoljna. ![]() Trebalo je ziveti. " |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
|
13.09.2006, 20:41
Ja imam tu litijum jonsku, valjda je Ultraslim, bar tako izgleda. I punila sam je tri puta po 12 sati, tako su mi rekli i ja poslušala. Posle se ispostavilo da mi je punjač od starta bio neispravan, tako da pitaj Boga kako se jadna formirala.
Da ne pipneš telefon mogla bi da traje i 8 dana. Ovako mi traje 3, mada i to zavisi od toga koliko je pržim... nekad i 2 a nekad i 4 dana. Znam da može da se priča 3 sata bez prestanka i to su mi rekli. Ma ja sam skroz zadovoljna baterijom, nisam zadovoljna memorijom, al' šta je tu je, nisam ni ja savršena, volim moj telefončić ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 25
|
13.09.2006, 21:55
Citat:
Li-Ion i Li-Polymer baterije imaju efekat "pamcenja". One ne mogu da se prepune, jer je elektronika kod njih takva da kada se napuni baterija struja prestaje da se krece i time prestaje punjenje iako je telefon i dalje na punjacu. Zato su oni spomenuli "hladan" punjac, jer slobodni elektroni vise ne setaju kroz zice. Ovaj nacin punjenja mozemo nazvati punjenje po principu "spojenih sudova". ![]() Neke baterije jesu fabricki formirane i to prodavci naglase. Evo jos opisa ovih vrsta baterija: Citat:
|
||
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Godine: 25
|
13.09.2006, 21:58
Evo sta jedan cika kaze:
Citat:
Znaci sve zavisi od baterije do baterije. Ali ako je punite 2 puta po 12 sati necete pogresiti koji god tip bio u pitanju. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Moderator
Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 23:33
Godine: 29
|
22.11.2007, 21:57
Ne traje mi puno baterija, mozda 2 dana, nekad ni toliko ne izdrzi
![]() Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti. ![]() |
|
|
|
|
|
trag u beskraju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 29.11.2008 11:59
Godine: 28
|
20.02.2008, 14:16
Nekim 5 dana....i zaboravim da ga napunim...
|
|
|
|
|
|
Moderator
Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 23:33
Godine: 29
|
18.11.2008, 10:02
Na ovom novom telefonu, mi baterija traje 3 do 4 dana, zadovoljna sam
![]() Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti. ![]() |
|
|
|