|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Lov i ribolov Kad je zagrizla i povukla, najmanje 20 kila. Ali puče najlon... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Lov Na Fazana |
|
|
Bijeljina |
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 19.08.2008.
Poslednji login: juče 21:48
Pol: Muško
Godine: 17
|
Bijeljina -
19.08.2008, 00:25
Eto ljudi kod mene jos malo pocinje lov na fazana...Tako je i kod vas nadam se...I imam problem jedan koju municiju da koristim,koristio sam 8 jako punjenje i nije se lose pokazala na velike daljine a 10 je solidna!Jel zna neko da mi kaze koja je se municija najbolje pokazala za fazana i zeca?Hvala u napred
Pozdrav iz Bijeljine za sve lovce |
|
|
|
Odgovor: Bijeljina |
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.02.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 10:26
Godine: 31
|
Odgovor: Bijeljina -
12.09.2008, 06:26
...to je relativno koja ce se municija dobro pokazati...kad pronadjes municiju koja tebi najvise odgovara,ta ce se i najbolje pokazati!
eto,recimo i ja volim jace punjenje (32-36 grama) i nekako mi vise lezi "brz" metak... Npr:na fazana mi je prvi metak RC2 (10) a drugi RC4 (8 ...na zaca vise volim Sellier Bellot 8 i 6. ...naravno,koristim ja svakakvu municiju,isprobavam i drugo! Dobar pogled! |
|
|
|
|
|
Početnik za navek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 00:12
Godine: 65
|
Odgovor: Lov Na Fazana -
17.09.2008, 22:55
Za mene je sačma 3 mm (br. 10) univerzalna za fazana, zeca ili jarebice već više od 30 godina.
Kad sam bio mladi lovac i ja sam voleo jača punjenja i krupniju sačmu, ali sam vremenom iskusio da je ono što piše u literatiri posledica iskustva i eksperimntisanja. Pojednostavljeno: od 6-8 sačmi br 10 zec je najčešće trenutno usmrćen, dok od 3-5 sačmi npr. br. 8 biva usmrćen najčešće samo ako projektil pogodi neki vitalan organ. Trenutnu smrt kod pogotka sa 6-8 projektila izaziva nervni šok. Ako obratite pažnju prilikom guljenja kože videćete i sami da se dešava da je zec trenutno usmrćen a da su sačme ostale ispod same kože. Sačma br. 10 nije pogodna na jako niskim temperaturama (jer je gustina vazduha veća) i po jakom vetru. Tada je bolje koristiti za jedan broj krupniju. Što se tiče kvaliteta i proizvodjača municije pouzdano znam iz dugog iskustva da je jedino bitno da municija bude ujednačenog kvaliteta , kad lovac njome ostvari nekoliko dobrih pogodaka, tj. kad se na nju navikne, svaka municija je najbolja municija. Stalno menjanje municije je pogubno po rezultate. Kad god sam bio u mogućnosti nabavljao sam dovoljno iste municije za celu sezonu. Letnji lovovi (na grlice ili patke) su veoma dobrodošli za navikavanje na municiju za lovove na fazana i zeca. I da malo začinim sa fotografijom od pre tridesetak godina. Istu pušku (IŽ 12) koristim od 1968. Bez ijednog zastoja! A čistim je na kraju sezone. Posle lova po kišnom danu našpricam je sa WD 40. Još nema razloga da se brunira, a cev je u savršenom stanju. |
|
|
|
|
|
Početnik
|
21.09.2008, 23:06
jeste,Nenade,tako je...u pravu si
imao sam prilike da upucam zeca i sa 'trap' municijom...ali,sitnija sacma mi je nekako nesigurna za gadjanje na 40-50m...bolje sam pogadjao sa jedan broj krupnijom sacmom ili isti broj ali jace punjenje ipak,siguran sam da imas mnogo vise iskustva od mene i da,mozda,ja nisam toliko precizan pa nadoknadjujem jacim punjenjem I ja moju 'zbrojovku' odrzavam sa WD 40,i savrseno me sluzi...stvarno je dobar sprej! ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
Član od: 24.06.2007.
Poslednji login: juče 17:29
|
22.09.2008, 13:59
dobar pogled lovci ali nas ima jako malo ovde
a iz godine u godinu sve manje ce da nas bude dok nas ne istrebe sa cenama i zakonima kao i sa poljoprivredom nas sitne ce da unistu skroz pa ce doci neko ko to kupi pravi opet table na hiljade i hiljade hektara pa onada lovni turizam jer izgleda da imamo lepu prirodnu divljac pa smo interesantni stranim lovcima ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik za navek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 00:12
Godine: 65
|
22.09.2008, 20:13
Citat:
Mnoge sličnosti s takvom budućnošću možemo već nekoliko godina videti na crnogorskom moru: plaže se izdaju u zakup, pa ko hoće pod suncobran ili na ležaljku - ne može na svoju. Pojavljuju se i ogradjene plaže sa skupim ulaznicama. Ni more više nije javno dobro! Pošto lovačka udruženja imaju jaku organizaciju i dugu tradiciju, može se očekivati oštra borba protiv privatizacije lova. A dotle - dobar pogled! |
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
18.10.2008, 10:59
i najzad
...kod nas se sutra otvara lov na fazana! ...sto za mene znaci pocetak glavne lovne sezone Svima koji sutra izlaze u lov zelim dobar pogled! |
|
|
|