VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Lov i ribolov

Lov i ribolov Kad je zagrizla i povukla, najmanje 20 kila. Ali puče najlon...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Lov Na Fazana
staro
  (#11 (permalink))
bezec
Početnik
bezec će uskoro postati poznat član

Član od: 05.02.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 10:26
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Lov Na Fazana - 21.02.2008, 00:04

ok,love hunter,znam šta hoćeš da kažeš,potpuno te razumem...i da,slažem se da se domaća živina ubija zbog hrane...ipak,zar taj 'sjaj koji se gasi u malom ptičjem oku' nema i obična kokoška,patka ili ćurka?! Ako,kako kažeš,živiš na selu,verovatno si imao prilike,bar da vidiš kako nestaje život kod životinje,ako ne i da čak zakolješ nešto...i reci mi koja je razlika izmedju sjaja u oku kod domaće svinje i divlje svinje...ili domaće patke i divlje patke?! ...mislim da sjaj u oku i nije baš neki razlog da gajiš toliku odbojnost prema lovu. Fred kaže da je lov druženje i naravno da se slažem s tim,pre svega druženje s prirodom... Još par reči za Freda:pre dvadesetak godina nije bio zakon o lovu kakav je danas...tada nisi morao imati grupu da bi izašao u lov,mogao si ići sam,u bilo koje doba dana ili noći,bitno je bilo da ne bude lovostaj na tu divljač i da ne upadneš u 'rezervat'...tako da pre 20-tak godina,love hunter i njegov zet nisu bili u krivolov...

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Odgovor: Lov Na Fazana - 21.02.2008, 12:12

Ako je lov ''pre svega druženje sa prirodom'' čemu onda ljuti psi, svijetlo oružje i prolivanje krvi ... da li se tako treba družiti i uživati u prirodi?

staro
  (#13 (permalink))
fred
Početnik
fred je na dobrom putu

Član od: 24.06.2007.
Poslednji login: juče 17:29
Odgovor: Lov Na Fazana - 21.02.2008, 22:53

dobar pogled kolega bezec zakon je bio i onda pre 20g raspitai se od kad postoi lovacki savez jedino ko se nije pridrzavao zaokona je mogao da lovi sam informisite se malo bolje ali ima i sad oni koi nisu lovci i idu u lov sami i ulove sve sto im pada na pamet i koliko mogu vise podsmeju se lovcima koi placaju clanarinu
a mi lovci hranimo tu divljac preko zime gaimo male fazane koje pustamo u loviste niko od pravog lovca ne ide u lov zbog divljaci jer mi vise uvedemo u lovista nego sto dobijamo ali mozda neko to ne razume ili nece

staro
  (#14 (permalink))
bezec
Početnik

Odgovor: Lov Na Fazana - 23.02.2008, 13:15

dobar pogled Fred! Iskreno rečeno,nisam se baš informisao kakav je bio zakon pre 20 godina,ja sam to rekao na osnovu mog sećanja...ja sam tada bio klinac od 10-ak godina i znam da se samo nedeljom lovilo u grupama u drugim danima mogao si sam da izadješ u lov(danas moraš imati grupu od minimum 3 člana,zar ne?)...mislim,mene je,u to vreme,ćale vodio u lov i sećam se onih belih zimskih noći kada smo čekali zeca...(jebi ga,ranije je zimi bilo više snega,70-80cm ponekad i metar...i onda bi mi,još u toku dana pronalazili mesto za čekanje i tamo ikopali rupu u snegu a uveče smo dolazili da lovimo...za mene kao klinca je to bio veliki doživljaj! A još kad bude i mesečine,onda je baš pravi doživljaj!!! Naravno,na mogu da kažem da mi nije više prijalo oktobarsko sunce i šetnja pored kanala okružen trskom,pa ne znaš šta će pre iskočiti,da li jato divljih pataka ili mozda fazan... Ono što hoću da kažem je da svaki put kada sam išao sa ćaletom u tim pojedinačnim izlascima u lov,skoro uvek sretali ili videli bar 2-3 lovca koji su takođe bili sami u lovu...i,vidiš,nikada mi nije palo na pamet da je tada ići sam u lov značilo krivolov ipak,moguće je da grešim,stvarno ne znam kakav je bio zakon pre 20-ak godina...

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

staro
  (#15 (permalink))
fred
Početnik
fred je na dobrom putu

Odgovor: Lov Na Fazana - 23.02.2008, 22:59

dobar pogled zakon je postojao odavno samo ljudi nisu se pridrzavali a sve to zavisi od lovocuvarke sluzbe i udruzenja kod nas se desilo pre dve godine u lovu na fazana dosao je lovocuvar na zborno mesto pregledao dokumenta i zamolio nas da lovi taj dan sa nama mi smo mu odobrili a u toku lova naisli smo na grupu lovaca koja je usla u nas teren i lovili fazane tai lovocuvar nije teo ni rec da kaze posto je poznao te ljude i na kraju smo mi prijavili lovocuvara i smenili su ga

staro
  (#16 (permalink))
Tirke
Novi član
Tirke je na dobrom putu

Član od: 01.03.2008.
Poslednji login: 13.11.2008 21:34
Odgovor: Lov Na Fazana - 26.03.2008, 10:38

Pre dvadeset godina moglo se loviti samo nedeljom i drzavnim praznicima.Obavezno prijavljivanje na zbornim mestima i odjava na kraju lova.Svaki lovac je morao imati overenu knjizicu i odradjene poene.U toku letnje lovne sezone ( prepelica,grlica,divlji golub) lovilo se nedeljom i cetvrtkom uz obavezno prijavljivanje i odjavljivanje na zbornim mestima.Zimi se moglo jamariti svaki dan ali je grupa morala imati odobrenje od lovackog drustva.Tako je bilo kod nas LD SUMADIJA .
POZDRAV.

staro
  (#17 (permalink))
bezec
Početnik

Odgovor: Lov Na Fazana - 26.03.2008, 18:01

da,da moguće...sada se sećam da je bilo tih poena koji su se sticali u proleće u lovu na štetočine...npr:uši psa ili mačke lutalice,noge od vrane ili svrake,itd.

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

staro
  (#18 (permalink))
Tirke
Novi član
Tirke je na dobrom putu

Član od: 01.03.2008.
Poslednji login: 13.11.2008 21:34
Odgovor: Lov Na Fazana - 28.03.2008, 20:18

Citat:
bezec kaže: Pogledaj poruku
da,da moguće...sada se sećam da je bilo tih poena koji su se sticali u proleće u lovu na štetočine...npr:uši psa ili mačke lutalice,noge od vrane ili svrake,itd.
Pa onda : pravljenje ceka , prebrojavanje divljaci ,prihvatilista ,hranilista,prihranjivanje.....
Dali se jos uvek tako radi ili je sada drugacije?

staro
  (#19 (permalink))
fred
Početnik
fred je na dobrom putu

Odgovor: Lov Na Fazana - 30.03.2008, 22:14

prijatelju i dan danas se isto radi ali radu pravi lovci oni koi vole prirodu i druzenje a ima dosta i onih koi nece da rade a vole da lovi vise od nas imamo dosta tih pametnjakovica a sigurno ih ima u svim drustvima

staro
  (#20 (permalink))
bezec
Početnik

Odgovor: Lov Na Fazana - 07.04.2008, 17:55

...eh,jebeš ga,ne može se reći da je danas baš sve isto kao pre 20-tak godina...ustvari,bar u mom lovačkom društvu nije,ne znam kako je kod vas. Evo,pokušaću da pojasnim,npr:nekad je ćale trebao da plati kaznu ako nije imao 3 para nogu ili ušiju i sam je izlazio u lov da bi sticao te poene,danas meni niko ne traži da imam te poene i lovimo organizovano,odnosno 2-3 vikenda u proleće izlazimo u lov na štetočine...nekad je svaki lovac imao zadatak da napravi hranilište i da tokom zime tamo odnosi hranu-ako nije to ispunio opet je sledila neka vrsta kazne ili zabrane,danas to isto radi samo onaj ko hoće i voli,a nažalost izgleda da nas je malo takvih... Veruj mi,Fred,i kod mene je slična situacija,imamo mnooogo 'pametnjakovića'

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen