Auh, mnogo teska tema!!!
Iako veliki broj ljudi voli i ide na pecanje, moram priznati da ni 5% njih su pravi ribolovci.Nije Ribolov samo uzeti stap i pribor i otici na pecanje.Ima tu mnogo stvari koje bi ribolovci trebalo da rade osim sto se nazivaju bajnim ribolovcima i imaju po tri ili pet stapova u kuci.
Prva i osnovna stvar je to sto ce 70 posto reci da uziva u tome i da voli prirodu, a iza sebe ostavljaju gomilu pikavaca od cigareta i tonu ostalog djubreta.Kakvo ce nam, ako se tako nastavi, uzivanje biti i u kakvoj prirodi.
Znam da svi vole da se pohvale svojim ulovom.Volim i ja, ali u izlovljavanju odredjenih ribljih vrsta trebalo bi malo vise povesti racuna nego sto se to ovde radi.Ne mogu ,a da ne prokomentarisem da sebe ribolovcima nazivaju i strujarosi i bombasi i hemicari i svi oni koji bespravno i na nelegalan nacin love ribu.Ne znam koliko ce te da mi verujete, ali sve ih je vise.
Pre dve godine je donet novi zakon o ribolovu.Navodno, svako ko lovi na neki od neregularnih nacina. krivicno odgovara.Do pre dve godine je takav nacin lova spadao u prekrsaje.Svi Mi Sportski Ribolovci smo se na kratko obradovali,ali sad je dosao drugi problem.Nema ko da realizuje taj zakon, tako da smo na istom.
U poslednjih nekoliko godina smo poceli malo da se kultivisemo.Imamo svetske prvake u lovu Sarana, imamo svetske prvake u lovu na plovak, pa zasto se malo neki ne ugledaju na te ljude.
...................................Bistro i posteno na vodi.......................