VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Lov i ribolov

Lov i ribolov Kad je zagrizla i povukla, najmanje 20 kila. Ali puče najlon...

Prikaz rezultata glasanja: Da li ste pristalica lova na zivotinje?
Da 20 38.46%
Ne 32 61.54%
Učesnika ankete do sada: 52. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Lov - da ili ne?
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Lov - da ili ne? - 27.03.2006, 00:50

Da li ste pristalica lova na zivotinje?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Lov - da ili ne?
staro
  (#2 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:50
Godine: 32
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.03.2006, 21:50

Hm, lov je urodjen choveku, chovek je iskljuchivo od lova zziveo pre nego shto je pocheo da se bavi zemljoradnjom, shto je pripitomio zivotinje .. delom to je svakom od nas urodjeno..

Ali choveku je shto shta urodjeno pa ga ipak to ne vodi..

Mislim da je krajnje vreme da se taj poriv prevazidje i ostavi po strani .. Narochito kada je u pitanju lov na ugrozene vrste ...
Jeste licemerno ako se protivimo ubijanju jelena pod izgovorom zashtite zivotinja na primer, ali jedemo hamburgere i meso domacih zivotinja svih vrsta.. no..
Nisam za to da se ide dotle da se izbace zzivotinjske namirnice iz ishrane ..al shto ne mora ne mora..

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 28.03.2006 u 22:22.

staro
  (#3 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 18.11.2008 14:06
Godine: 24
Odgovor: Lov - da ili ne? - 09.04.2006, 12:50

Da, ali samo odrecenih vrsta divljaci. Nikada ne bih mogao pucati u jelena, srndaca, srnu, medvjeda, lisicu.
Samo one vrste divljaci koje se mnoze kroz relativno kratko vrijeme i u velikom broju (divlja svinja, zec) bih mogao loviti. Takodje, ako se neki vuk "osudi" od strane lovackog udruzenja, zbog masovnog pomora stoke, onda se ide u hajke.
Vise uzivam u posmatranju divljaci.

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Lov - da ili ne? - 09.04.2006, 16:55

Ne volim lovce... njihove tripove... Ljude koji love iz zabave i slicno. To su ljudi koji cekaju najdivniji momenat u zivotu srnece divljaci. Parenje. Znaju da ce tada kapitalci izmileti iz svojih najdubljih skrovista u potrazi za zenkom... i cekaju ih.

Lov na vukove. Citala sam da lovci pricaju da nema nista strastvenije i izazovnije. Posebno zimi. Kad stegne ljuta planinska studen, kad napolju puca kamen i ledi se dah. Kad se nikom ne mili da izadje i kad caruju vukovi. Vucje vreme. Ima neki deda na Goliji koji ih tamani i preparira. Ta slika u novinama odvratno izgleda. Kaze, bio je u lovu i na muflone, ali mu je zao da ubije zivotinju koja ne moze da se brani...

Da se ja pitam, deda bi prosao kao crvenkapa. Samo sto ne bi naisao kolega lovac. A ako bi me slucajno jos neko nesto pitao, organizovala bi lov na lovce.

p.s. ja sam od onih sto nisu licemerni . Protiv lova + vegeterijanac.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Poruku je izmenio SQUAW, 09.04.2006 u 17:32.

staro
  (#5 (permalink))
Phoenix
Iskusni forumdžija
Phoenix će uskoro postati poznat članPhoenix će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 05.05.2006 02:02
Odgovor: Lov - da ili ne? - 09.04.2006, 19:16

Ne volim lov. Imam puno poznanika koji su lovci i koji su pokušali da me ubede
kako je to poseban doživljaj. Ne vidim ništa posebno u ubijanju životinja. Pa, čak i Indijanci, koji su živeli od lova, nisu podnosili bele lovce, jer su se belci iživljavali i ubijali više nego što im treba za samoodržanje.
Volim životinje i ne bih mogao pucati u njih.

staro
  (#6 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 22.11.2008 20:20
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Lov - da ili ne? - 21.05.2007, 08:36

ni pod razno! nevolim nikakvo mucenje ili ubijanje, jer sam veliki ljubitelj svih zivotinja! ne dolazi u obzir

staro
  (#7 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 22:42
Godine: 35
Odgovor: Lov - da ili ne? - 22.05.2007, 18:46

лов,не,никако!
питам се само како имају срца ти људи који ето тако,из хира,убијају јадне и беспомоћне животиње...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#8 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 04:10
Godine: 25
Odgovor: Lov - da ili ne? - 22.05.2007, 21:21

Nisam pristalica ubijanja zivotinja iz hira i zabave, ali odobravam odstrela divljaci u svrhu prirodne ravnoteze-i to samo odstrel bolesne, i zarazene divljaci, ako u tom lovistu dodje do prenamnozenosti i kompeticije izmedju jedinki.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#9 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.05.2007, 14:16

lov da u smislu ako ti zivot zavisi od toga , opstanak u divljini i tome slicno , a ono iz nekog luxuza ili ti prestiza ma neeeeeeeeeee , pogotovu mlada divljach . rigorozne kazne ( kazne bi uveo 5 % od ukupne imovine koju poseduje krivolovac ili saucesnik u krivolovu ) ko voli nek izvoli !

staro
  (#10 (permalink))
Nenad_DPb
Unexpected
Nenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen članNenad_DPb je savršen član

Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: danas 02:26
Godine: 23
Odgovor: Lov - da ili ne? - 22.08.2007, 15:49

Nisam lovac, al znam ljude koji to jesu i podrzavam ih, koristio sam vazdusnu pusku kao klinac i obicno je meta bio golub. Kad sam prvi put bio u lovu, lisica je stradala i to je to. Pre nego sto me osudite da kazem nesto u svoju odbranu. Volim ptice, gajio sam golubove kad sam bio klinja, imao par komada, odleteli su mi sa jatom divljaka za koje volim da kazem da su leteci pacovi i jedino prenose zarazu. . Lov nije samo ubijanje zivotinja bez razloga, lovci su okupljeni u lovacka drustva koja deluju u skladu sa zakonom, da bi postao lovac nije dovoljno kupiti pusku, vec moras ispuniti neke uslove. Zadatak lovackih drustva je prebrojavanje divljaci, odstrel bolesnih i zaraznih, odrzavanje ravnoteze u lovistu, pustanje ptica i drugih zivotinja u loviste, zimi kad nema hrane u lovistu imaju akcije hranjenja zivotinja... Podrzavam odstrel lisica kao meru protiv sirenja besnila, koje je pogubno.

Odgovor