Citat:
Kalina kaže:
Koliko je zivotinja dospelo na liste ugrozenih vrsta zahvaljujuci izlovu?
Kazu i da planeta postaje prenaseljena, pa mozemo lepo da proglasimo sezonu lova na ljude  . Pravila ce biti vrlo stroga, sa posebnim skupim dozvolama i svim ostalim, vrlo humana...Unisticemo stetocine, i pomoci u ocuvanju biljaka i zivotinja...
Kakav je to sport? Ubijanje...
Sta fali sahu ili trcanju?
Savim slucajno sam naisla na ovu temu, pa se setih toga dok sam odgovarala, evo necu vise...
|
Koliko je zivotinja dospelo na liste ugrozenih vrsta
Npr. američki bizon (bufalo) - dobar broj nove američke klase stekao je tako početni kapital; npr. mnoge krznašice - zato što su ih zene obožavale oko svog vrata; npr. mnoge vrste kitova, morskih kornjača; npr. afrički slonovi da bi njihove kljove davale ukrase po gospodskim kućama.
Kakve to veze ima sa današnjim sportskim lovom?
Iste kao i šah sa onim što prenosi na tablu - ratnim nadmudrivanjem. A i trčanje vodi poreko od spremnosti ratnika za rat.
...pa mozemo lepo da proglasimo sezonu lova na ljude...
Ta sezona je odavno proglašena i svakodnevno se i danas odvija po celoj kugli zemaljskoj.
Uništićemo štetočine ... iliti, one koji ne žive po obrascu jačih, koji se ne vladaju po tudjim pravilima npr. demokratije, koji 'ugrožavaju' nacionalnu bezbednost na veliku daljinu bacanjem mrkih pogleda - tj. sve sam
bad guy.
A pravila se uče kroz svakodnevne filmove, kompjuterske igrice i naravno kroz stvarnost oko nas.
...evo necu vise... Ne branim ja ovde toliko lovce koliko sve nas i sebe od olakog presudjivanja. Razmislite malo koliko je olakih presuda bilo samo u vreme koga se sećata i kakve su bile posledice. A jeste li sigurni da u nudjenju olakih presuda nema manipulacije?!