VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Lov i ribolov

Lov i ribolov Kad je zagrizla i povukla, najmanje 20 kila. Ali puče najlon...

Prikaz rezultata glasanja: Da li ste pristalica lova na zivotinje?
Da 20 38.46%
Ne 32 61.54%
Učesnika ankete do sada: 52. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Lov - da ili ne?
staro
  (#11 (permalink))
Ch_cosa
Novi član
Ch_cosa je na dobrom putu

Član od: 09.09.2007.
Poslednji login: 11.04.2008 00:09
Pol: Muško
Godine: 51
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.09.2007, 20:23

Lovac sam i podrzavam sportski ,podvlacim ,sportski lov.Znaci uz postovanje svih ogranicenja i pravila. Novi zakon omogucava turisticki lov sto znaci od prilike, moze da lovi i odojce iz kolica samo ako tata plati, to bas nije korektno prema redovnim lovcima.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: danas 00:11
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.09.2007, 20:54

Ja se uvek nadam da smo, s obzirom da je 21.vek, ipak i evoluirali ali uvek me nesto osamari pa se prenem iz mastarenja i vidim da se neki iz sporta i zabave bave ubijanjem. Kakav je to, molicu, sport?? I kakva je to zabava??????????
Zar nismo okruzeni sa toliko drugih stvari koje nas mogu zabaviti, a da niko ne plati glavom??

Life is a series of challenges to be met and mastered.

staro
  (#13 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.09.2007, 21:19

Iskljuçivo kad je u pitanju smanjenje broja ştetoçina ...
inaçe lov s vatrenim oruzijem ne smatram nekim junaştvom i neçim pametnim
Veçinom ga upraznjavaju bolesni debili s puno kompleksa u sebi koji na drugi naçin ne mogu da prikazu svoju moç ...
Postoje streljane za ljubitelje "pucanja" ...
Najzalosnije je şto su naşa lovaçka druştva pretvorena u kafançine za pijançenje do iznemoglosti ali bolje i to nego da pobiju preostale zivuljke u okolini

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#14 (permalink))
Ch_cosa
Novi član
Ch_cosa je na dobrom putu

Član od: 09.09.2007.
Poslednji login: 11.04.2008 00:09
Godine: 51
Odgovor: Lov - da ili ne? - 01.10.2007, 00:30

Vrlo je moguce da to chudno zvuci " ubijanje zivotinja ? " . Kada ste poslednji put bili u obicnoj Ribarnici da pogledate kako se zakonski , Ekoloski itd ubuja, savrseno strucno / toljagom/ riba na licu mesta, pred ekolozima , naravno. I ta riba bi vikala na sve nacine samo da moze i kada je pecas, sportski .
A, posna riba je... strasno vazna stavka u dasnjem Srpskom narastaju.

/ Svaka Zver u Ngonu ili Parenju je u Zabrani, I Ribe! /

Ima i nacina lova koji su i meni cudni . Primera radi , covek zivi u brdima , pa nedeljom ujutru , tako je po zakonu , pusti svoje kerove gonice u sumu. Oni u toku dana obidju ceo "atar" "sumu" i pred vece doteraju divljac kod gazde na streljanu ! Oglasavaju se jakim lajanjem da gospodar zna da uzme pusku , i naocari, pa da se spremi da ubije Zlotvora... Ne razumem sport..
Sportski kerovi, ili ... Zivotinje su toliko izdrzale u trcanju pa su zato A klasa... ne razumem

staro
  (#15 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: danas 00:11
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Lov - da ili ne? - 06.10.2007, 15:46

Citat:
Ch_cosa kaže: Pogledaj poruku
Vrlo je moguce da to chudno zvuci " ubijanje zivotinja ? " . Kada ste poslednji put bili u obicnoj Ribarnici da pogledate kako se zakonski , Ekoloski itd ubuja, savrseno strucno / toljagom/ riba na licu mesta, pred ekolozima , naravno. I ta riba bi vikala na sve nacine samo da moze i kada je pecas, sportski .

Ima i nacina lova koji su i meni cudni . Primera radi , covek zivi u brdima , pa nedeljom ujutru , tako je po zakonu , pusti svoje kerove gonice u sumu. Oni u toku dana obidju ceo "atar" "sumu" i pred vece doteraju divljac kod gazde na streljanu ! Oglasavaju se jakim lajanjem da gospodar zna da uzme pusku , i naocari, pa da se spremi da ubije Zlotvora... Ne razumem sport..
Sportski kerovi, ili ... Zivotinje su toliko izdrzale u trcanju pa su zato A klasa... ne razumem

po zakonu????????????????

mislim da cu

Life is a series of challenges to be met and mastered.

staro
  (#16 (permalink))
Alexander 37
Poznata faca
Alexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostaleAlexander 37 je uzor za ostale

Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: juče 16:55
Godine: 23
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.10.2007, 14:27

Nisam lovac ali dajem pozitivan glas lovcima i lovu. Da se odmah razumemo pricam o planskom, organizovanom lovu i o lovcima koji se pridrzavaju lovackog pravilnika i lovacke etike. Ne zaboravite da je pracovek u pocetku ziveo od lova i sakupljanja plodova i da mu ju to ostalo u "krvi" do dana danasnjeg. Dobro organizovano lovacko drustvo redovno prebrojava divljac, tako da u slucaju opadanja neke zivotinjske vrste reaguje na vreme, stopira lov iste i u sto kracem vremenskom roku poveca populaciju kriticne vrse. Pored toga lovci prihranjuju divljac u zimskom periodu kada je hrane jako malo a uslovi za zivot zivotinja jako nepovoljni. Pored dve gore navedene stavke postoji jos mnogo toga sto bih mogao da napisem u korist lovaca , tako da stvarno ne razumem ljude koji su protiv toga. Dali su oni ne obavesteni ili stvarno tako misle!!!?

staro
  (#17 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
Odgovor: Lov - da ili ne? - 28.10.2007, 15:06

Nisam lovac, ali razmišljam da postanem.
Smatram prihvatljivim lov divljači čije meso se i pojede.
U slučaju medveda, vuka, lisice, jedino podržavam ako je to preko potrebno (bolest, prekomerna populacija, napad na čoveka).

Mislim da lov nije ništa nehumaniji od ubijanja životinja u cilju dobijanja njihovog krzna, čak naprotiv...

/ostali deo teksta o surovoj prirodi čoveka sam obrisao... nije za ovu temu.../

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

Poruku je izmenio simke, 28.10.2007 u 17:23. Razlog: Slovna greška ...

staro
  (#18 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Lov - da ili ne? - 01.11.2007, 00:19

Ja nisam za lov, ali moj dug Radovan, ubi lisca!

In vinas veritas: www.sveovinu.com

staro
  (#19 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 22:00
Godine: 36
Odgovor: Lov - da ili ne? - 01.12.2007, 21:36

Pristalica lova cu da budem onda kada i zecevi, fazani ili srne budu imali puske i mogucnost da ubiju lovca. Sto posto sam siguran da su lovci duboko iskompleksirani ljudi koji svoje frustracije lece tako sto vikendom puste krv nekom neduznom stvorenju. Povraca mi se od tih ljudi. Mozda smo mi pecarosi budale koje ustaju pre izlaska Sunca i prevaljuju kilometre i kilometre puta da bi dosli do zeljene vode, ali uvek imamo mogucnost izbora - da vratimo natrag u vodu ribu koju (eventualno) upecamo.

Definicija lovaca: naoruzana organizovana grupa ljudi koji preko njiva trazi najblizi put do kafane.

I nemojte molim vas da se zaglupljujete sa tim pricama o planskom lovu i slicno...to me strasno podseca na ubistvo sa predumisljajem.

Mrzim lovce.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#20 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Odgovor: Lov - da ili ne? - 02.12.2007, 08:09

Ne volim što pominješ ribolovce u istoj poruci zajedno sa lovcima.

Razlike su ogromantne, iako moramo priznati da ima dodirnih tačaka na nekim mestima.

Ribolov je intelektualna delatnost, koju ribolovac uglavnom obavlja samostalno, na osnovu svoga znanja i veštine.

Da bi se ulovila riba potrebno je posedovati mnoga razna znanja, ovde mislim na prave ribolovce a ne na one koji pokupe neku motku i nataknu glistona na udicu pa drežde uz vodu ceo dan ...

Pošto je tema o lovu, neću dalje objašnjavati ribolov.

Zanimljivo mi je da razmišljam šta bi lovac uradio da mu nije kera koji ga odvede do divljači i koji mu tu divljač najpreciznije locira i podigne za odstrel.
Potom, razmišljam dalje ... dovoljna je jedna kuglica da usmrti fazana ili zeca pa mi nije jasno zašto natrpaju desetine kuglica u onaj jedan debeli metak ... pa zatim puške pumparice i pucanje ko na divljem zapadu.

Zamislite ribolovca da peca na šurnaest udica, da ima kera koji mu na reci pokaže gde je riba ... ne mora da je najpreciznije locira, dovoljno bi bilo da pogodi zonu gde je uopšte ima.
Da ne pričamo o tome da ribolovac ulovi ribu za usta pa potom može da je neozleđenu vrati, kao što to često čine pravi ljubitelji voda i ribolova.

PS.
Posebno su Fazani strašna bića za koje je potrebno teško naoružanje.
Smeo bih se kladiti da, pogotovo sada u zimskom periodu, mogu dnevno uloviti nekoliko komada na zrno kukuruza na udici, samo da mi je to cilj ... ne bi mi bili potrebni niti ker niti tandžara za uspeh u lovu, pa oni dođu na pet, šest metara od mene dok sam na vodi ... radoznali su i naivni do besvesti.
Još kada se zatalambasaju u neku koku, veze nemaju sa mozgom.

Poruku je izmenio simke, 02.12.2007 u 12:27. Razlog: slovna greška

<