Zabrana noćnog ribolova nije u interesu sportskih ribolovaca niti bilo koga ko brine o ribama i ribljem fondu.
Stoji činjenica da ima nesavesnih sportskih ribolovaca koji se koriste raznim nedozvoljenim sredstvima i pod okriljem mraka bi im bilo lakše da čine neku štetu ali ni to nije razlog da se drži na snazi zabrana noćnog ribolova, jer mislim da je najveći broj sportskih ribolovaca korektan i pošten u svom odnosu ka vodi i živim bićima u njoj i oko nje.
Veća posećenost neke vode u toku noći ne prija nesavesnim ribolovcima, a na prvom mestu ne prija svima onima koji bi hteli da kradu ribu, iako njihova drskost i bezočnost ide dotle da oni ne prezaju ni od čega, pa ni od ribolovaca koji su na obalama.
Pecao sam noću i pecaću,
za sada nisam nailazio na čuvare koji bi mi pravili probleme oko toga,
iako nikada nije isključeno.
Uglavnom noću varaličarim u želji da prevarim kojeg bodljikavog i gladnog Smudja. Skoro nikada ne pokušavam noću da upecam bilo šta drugo, jednostavno me ne zanima, dok je moj otac godinama noću pecao šarana, soma, smudja i imao sasvim lepe ulove ... čak i danas kada razgovaramo on tvrdi da prave ribe najbolje rade noću.
Taj detalj vrlo rado prihvatam i ja tvrdim da prave ribe najbolje rade noću ali da on to nema više šanse da proveri i dokaže ...

na šta me on obično psuje i žali se kako nema više poštovanja ka starijima.
Taj matori ''ludak'' me je i zarazio ribolovom i ponekad mu, kao gundjajući zbog zaraze kojoj me je podvrgao, obećavam da ću ga kada umre ćušnuti u neki od vojvodjanskih kanala da ga poručkaju gladne ribice, što mu se veoma dopada i uvek se slatko nasmeje ...
PS.
Zabrana noćnog ribolova nam se lepo uklapa uz one table o zabrani fotografisanja koje su okačene oko naših brana i prevodnica, kao i uz neke druge nebulozne zabrane ali valjda će se i to promeniti jednog dana.