|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Usamljene duše |
|
Odgovor: Usamljene duše |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 15.06.2007.
Poslednji login: 21.12.2007 14:10
Pol: Žensko
Godine: 35
|
Nisam ja odustala, ali nemam grč, u smislu, e baš sada propuštam nešto bitno. Jednostavno, u toku dana ti se dese neke gluposti koje moraš da rešiš, a onda si i previše umoran da bi negde izašao. A tu onda nastaju problemi: Gde izaći? Sa kim? Gde se skupljaju ljudi između 35-40 godina u Novom Sadu?
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 01.06.2007.
Poslednji login: 26.06.2007 17:54
Godine: 25
|
Odgovor: Usamljene duše -
19.06.2007, 12:50
Nisu samo 35-40 godisnjaci usamljeni. Verujte, ima jako mnogo i nas 24-25 godisnjaka koji su usamljeni i suoceni sa istim problemom- kako pronaci, upoznati, i ndruziti se sa normalnom osobom!!!
U ovom savremenom svetu kojim gacamo trudeci se da idemo u korak sa svetom, sistem vrednosti i moralna deformacija talozeni su godinama u ljudima, a svoje savrsenstvo dostignuce u mladim dolazecim generacijama. I kako, kako naci i prepoznati zrno peska u pustinji koje se suprotstavlja silama vetra, i ne da da ga odnese u rasulo svakodnevnice! Kazite mi, kako:confused: |
|
|
|
|
|
Lajavi Krelac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 22:03
|
19.06.2007, 23:41
Odnosno, ko je spreman sam sebi da pomogne. Postoji ona izreka: Kad je loše - uvek je rano, kad je dobro - nikad nije kasno. Citat:
Uvek postoji neko ko je tu, a koga usamljene duše prosto ne konstatuju. Treba biti spreman da gledaš i vidiš, da slušaš i čuješ, da primiš i da daš. Bilo gde. Uvek ima mesta gde će ti biti prijatno. Na roditeljskim sastancima. Šalim se, naravno. Nisam sigurna da baš postoji neko "mesto okupljanja", ali i ljudi između 35-40 godina žive, kreću se, tu su negde, svuda po malo, samo ih treba primetiti. Postoje oni koji od puberteta padaju u očaj jer ne mogu da nađu srodnu dušu. I to nezadovoljstvo ih drži ceo život. Nikad mi nisu bili jasni ti teški, patetični slučajevi. Posmatram neke svoje drugarice. Generalno te usamljene duše delim u dve grupe. Jedne se žale na svoju usamljenost i sve više se zatvaraju u sebe, prosto postaju neprivlačne zbog tog duha paćenika. Druge pak su vrlo rešene da to svoje "stanje" promene, pa srljaju na svakog slobodnog kojeg već prvog dana vide kao "budućeg trajnog". Prve svakog rasteraju svojom nezainteresovanoću, a druge pak svojom preteranom zainteresovanošću. |
|
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 11:46
Godine: 31
|
20.06.2007, 00:44
Citat:
Ja ću da počnem od početka. Da li to da neko ima životnog saputnika zaista znači da nije usamljen? Koliko smo spremni da budemo iskreni u ovoj konverzaciji? Usamljenost je veoma ozbiljan i složen pojam, bar iz moje perspektive, i da budem skroz iskrena, umevala sam da budem mnogo više usamljena u momentima kada sam imala nekoga pored sebe nego kada sam bivala sama. Citat:
Citat:
Citat:
I da se vratim na ono Gogino, bolje sam nego u lošem društvu, ili da ga malo preformulišem, bolje sam nego u bilo kakvom društvu. Da li smo se ikada zapitali da li im je potrebna pomoć? Možda je ljudima dobro u svojoj koži, možda smo mi ti koji mislimo, da ako smo mi sređeni i upareni da čitav svet mora da bude takav da bi dio srećan? Možda samo malo manje da postavljamo takvu vrstu pitanja i ostavimo ljude da žive svoje živote onako kako umeju. |
||||
|
|
|
|
|
Legenda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 21:16
Pol: Muško
|
20.06.2007, 07:03
Citat:
Mada nece nikada priznati, ona trazi pomoc, kao i mnogi drugi u slicnom polozalju. Ta klasa ljudi je podlozna samoubistvu i statisticki se lakse odlucuje na to! Znaci mnogima je pomoc potrebna! Jedino treba naci put do njenih srca! |
|
|
|
|