|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Predrasude u ljubavi |
|
Odgovor: Predrasude u ljubavi |
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Pol: Žensko
|
Odgovor: Predrasude u ljubavi -
09.09.2007, 21:33
Čula sam mnoge koji su davali sebi za pravo da osuđuju odnose drugih iz ovih ili onih razloga.
Da imam predrasude o neoženjenim/neudatima starijim od 30 godina bilo bi smešno jer bih zapravo imala predrasude o sebi i velikom delu mojih bliskih osoba. Što se tiče veza gde je neuobičajena razlika u godinama (muškarac puno stariji od žene ili pak veze gde je žena starija) svaka predrasuda je glupost. Jer tamo gde se godine života ne uklapaju u neku opšteprihvaćenu tolerantnu šemu, postoji podudarsnost psihičke i emotivne zrelosti koja takvim vezama daje punu funkcionalnost. A dušebrižnici rukovođeni predrasudama ukazuju na formu, a ne razmišljaju o suštini. E, sad o razvedenima. Nemam ni tu predrasuda. I odvratno mi je ono etiketiranje koje razvedenima dozvoljava vezu samo sa razvedenima, razvedenima sa decom samo veze sa razvedenima sa decom. Diskriminacija. Ali sama u takvoj situaciji sam imala mali crv sumnje da će neko ko je jednom toliko voleo, dao se nekom "dok ga smrt ne rastavi", prošao lepe dane braka, pa onda iskusio fijasko, moći da izleči rane prošlosti. Dakle, bila je sumnja u meni da će ljubav prema meni ikad biti kao ona prva koja ga je dovela do prvog "da". Da ću ja biti dovoljno jaka da izlečim rane od nestale ljubavi koja je trebala da traje do poslednjeg pogleda, razočaranja, bola,... |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
|
09.09.2007, 23:06
Nemam predrasuda, bilo bi glupo i da ih imam, ja sam se udala za čoveka koji je tada imao 30 godina, niti mislim da godine imaju veze sa nečijom srećom-nesrećom, niti tu šta ima puno da se mozga ako je neko sam, tj u "nekim godinama" još uvek sam...
a) Nije našao/la srodnu dušu b) Još uvek nema želju da se vezuje c) Propala je neka veza koja je ili nije vodila ka braku ili je propao brak Svako ulazi u brak onda kada je za njega spreman, po meni tu godine nisu mnogo bitne, individualno je i granica nema, neko može biti spreman sa 20, neko sa 30, neko sa 40, a neko nikada. Kako godine odmiču, manja je šansa da ćemo sresti nekoga kome su isto tako odmicale, a da već nije imao brak, neku vezu, možda decu ili nešto što je bilo na korak do tog "da", ako nema neke razlike u godinama... što se tiče tih crvića sumnje... glupo je razmišljati u tom pravcu, i meni se nekako čini da ako stvarno voliš, malo si gluv za okolinu i malograđanske gluposti. I nikako ne mislim da je vredniji neko ko sa 30 godina ima četvoro dece u braku, ili brak iza sebe, od nekoga ko je sa 30 godina još uvek sam. I ne znam ko bi se pametan usudio to da meri. Meni je svaka dalja priča bezvezna, ako voliš. Kakve veze onda ima bilo šta?
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 22:33
|
10.09.2007, 09:09
Nikada lično nisam imala predrasude po tom pitanju
...I sama sam u vezi sa osobom koja je 11 godina starija od mene, razveden i sa dvoje dece...I posle silnih razočarenja, ne nalaženja razumevanja, dovoljno pažnje i podrške, mogu reći da sve to sad imam u neizmernoj količini...I srećna sam ...Imam muškarca i život baš kakav sam zelela...Al zato...Apsolutno niko, osim brata me nije podržavao u tome...Šta reći kad sam najbolju drugaricu izgubila zbog izbora svog partnera ...Sad će neki reći da mi ona onda nije bila najbolja drugarica, al ipak je bila osoba s kojom sam praktično živela i čiji sam život poznavala u detalje kao i ona moj...Elem, borba borba stalno neka borba, stalno osećaj pravdanja, objašnjavanja da sam ja stvarno srećna...Sve zbog čega...Zbog toga što će neko, ko je nesrećan, sam, ogorčen, nemajući o čemu drugo da priča, ogovarati mene i osuđivati me... ![]() Mislim predrasude postoje...nemamo ih možda mi, al zato ima naša okolina...Naravno, zdrav razum i sopstveni stav ne mogu dozvoliti da nas to poremeti, al svakako uzasno iritira ![]()
|
|
|
|
|
|
...limiT_
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 20:33
Godine: 33
|
10.09.2007, 10:41
Razlika u godinama ne može uticati na osećanja,
tako da svaku mogu da prihvatim, ali ako razlika u godinama podrazumeva i veliku razliku u mišljenjima, navikama, interesovanjima što uglavnom i jeste slučaj, onda takva veza, uprkos osećanjima, verovatno neće biti ostvarena. ![]() Sto godina tamo - ovamo , ma kakve to veze ima ![]() |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Godine: 25
|
10.09.2007, 12:32
Nije ovde rec o razlici u godinama vec o tome kako posmatramo ili posmatraju one koji su presli 30 a nemaju brak i porodicu i da li smo skloni da suzdrzano pristupimo vezi ili da odmah u startu odbijemo vezu sa takvom osobom...
I da,nije rec kada nekoga zavolimo vec kad tek upoznamo,kada veza tek pocinje ili treba da pocne... Licno nemam predrasuda prema razvedenima a jos nisam naisla na nekoga ko je puno stariji od mene,takvi me i ne privlace pa i ne znam kako bih postpuila da upoznam nekog recimo 36 godisnjaka koji je slobodan...Mislim da bih mu pruzila sansu ali vrlo skepticno...Zanimalo bi me naravno zasto do sada nije ozenjen... OSobi koja jos zivi sa roditeljima u tim godinam bih pristupila jos skepticnije i vrlo verovatno ne bih uzimala za ozbiljno odnos jer bez obzira na sve meni ne bi odgovarala takva licnost koja zavisi od roditelja ceo zivot... William Wordsworth |
|
|
|
|
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 24.11.2008 22:17
Godine: 26
|
10.09.2007, 12:53
Citat:
Ako se to uopšte može nazvati predrasudom, imam predrasude prema ljudima koji u tim godinama i dalje žive sa roditeljima... I sumnjam da bih takvu osobu i razmatrala za neku ozbiljniju vezu. |
|
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Pol: Muško
Godine: 37
|
10.09.2007, 15:33
Citat:
...probao... ...više puta... ...i svaki put pobegao glavom bez obzira... ![]() ...udavače preko 30... ...posle tri dana te ščepaju za gušu i hoće da ti se usele i vode kod matičara...![]() ...dimnjake...
|
|
|
|
|