VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ljubav

Ljubav Kada ljubav nije ludost, tada to nije ljubav...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost
staro
  (#31 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 18.09.2008, 04:01

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Bar u mom slučaju nazvati to sudbinskom ljubavlju bio je samo lakši način da objasnimo nama nas.

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Ne znam, ja bih možda rekla da sudbinska ljubav postoji više kao termin kojim se opisuju neke veze...
i ovo što je rekla Mish-ica.

Ne mogu ništa, pa ni ljubav nazvati sudbinskom.
Sve što nam se dešava vidim kao rezultat spleta okolnosti.
U jednom ''momentu'' sam odlučila da ću da
promenim neke navike, korigujem osobine,
pokažem svoje pravo ''ja''.
Tada se pojavio i neko, ko mi je pomogao da realizujem promene,
prihvatio me takvom - kakva sam.
Više mi liči na splet okolnosti, nego na sudbinu i / ili slučajnost.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: juče 23:25
Godine: 41
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 18.09.2008, 13:18

ne mogu da kazem da li je sudbina ili samo nasi izbori bolji ili losiji al ponekad pomislim da tu ima neceg

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje

staro
  (#33 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamant

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: juče 15:02
Pol: Muško
Godine: 23
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 18.09.2008, 16:39

Citat:
Tami80 kaže: Pogledaj poruku
Sve je sudbina,pa i promeniti sudbinu je isto sudbina.....
Uze mi rec iz usta bravo

staro
  (#34 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 02:43
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 18.09.2008, 17:05

Sve što nam se događa mi shvatamo primereno svom ukupnom pogledu na svet oko sebe. Vernici će to shvatati sudbinom, ili božijom voljom, gnostici će svakako želeti da spoznaju zašto se i kako se nešto dogodilo i u kojoj meri je bog odgovoran za ono što nam se događa, dok su agnostici neodlučni u svom mišljenju, jer se po njima ne može dokazati ni da li ima boga, ni da ga nema, pa tako i sudbine same. Mistici su skloni tajnovitim i znakovitim objašnjenjem svega što se događa, skoro isto kao što to čine i poklonici ezoterije...

U nazivu teme suštinska reč je sudbina. Ako ona postoji, onda postoji i takva, dakle, sudbinska i predodređena ljubav. Da li sudbina postoji? Zavisi kakav nam je pogled na svet. Ako smo ateisti, ili egzistencijalisti, smatraćemo to nemogućim, a ako smo neki mistici, možda ćemo to pripisati nekim magičnim silama i uticajima itd...

Dakle, ako dovoljno čvrsto verujemo u boga, mislim da je vrlo moguće da doživimo sudbinsku ljubav na pravi način. Pri tome moramo znati da nije samo bog taj koji može uticati na neke tokove. Pazite se toga i čuvajte se lažnoga svetla. Iako može da liči, samo je jedan original...

Naravno, ovo je moje subjektivno mišljenje i ovo uopšte ne mora biti tačno.

Rebel

staro
  (#35 (permalink))
Bazarov
el_komadam_te
Bazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimumBazarov je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: juče 01:59
Godine: 23
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 18.09.2008, 17:42

Ne možemo nazvati ni sudbinskim ni slučajnim nešto u čemu smo trenutno, jer smo subjektivni, zaljubljeni, a zaljubljenom čoveku moć rasuđivanja je uža nego pijancu. Ovakve ocene mogu se dati samo sa strane, ali tu je problem... Hoću reći, sudbinskom ljubavlju se naziva samo "uspešna" ljubav, je li tako, ona koja nije okončana, koja još uvek traje, a ako je tako, onda - subjektivni smo i naš sud ne vredi ništa. S druge strane, ako nismo više u ljubavi, to znači da ta ljubav i nije bila baš savršena (trajala bi još uvek), tako da je ne možemo zvati sudbinskom.
Najbolje je ne prišivati ljubavi nikakve epitete. Ljubav je ljubav i može biti samo lažna ili prava. Ako je prava, opstaće uprkos svim problemima. Ako je lažna, propašće.
A i ovo je samo jedno subjektivno mišljenje. Ma, ne može se o bogu i ljubavi ništa reći i ne treba da se priča. Razum je kod to dvoje nemoćan.

staro
  (#36 (permalink))
cvishna
Čuvar Zaborava
cvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimum

Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: juče 09:37
Godine: 32
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 14.10.2008, 21:38

Sudbina je samo reč, ajde ovako bih napisala...sami smo krojači svoje sudbinske ljubavi...ako nekome poklanjamo pažnju, osmeh, zadovoljstvo, spremnost da smo uvek tu i u dobru i u zlu, ja ne bih to nazvala sudbinom, mi smo sami odredili sebi ko nam odgovara, a ne neka sudbina.

S nežnošću gledah ti stopa trag, trag na snegu belom
i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom

staro
  (#37 (permalink))
BoginjaMarija
srna
BoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostaleBoginjaMarija je uzor za ostale

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: danas 01:23
Godine: 29
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 17.10.2008, 20:13

desilo se na mom radnom mestu...pogled,osmeh,po koja rec kao i sa celim svetom...ali bilo je nesto u tim pogledima,nesto sto smo oboje prepoznali,nesto posebno,nesto drugacije...nije to bila slucajnost,jer imali smo utisak da se poznajemo 100 godina,tako smo se i ponasali...srodne duse,a srodne duse se ne pronalaze slucajno-to moze biti samo sudbina...a sta nam je ista ta sudbina namenila,e to cemo tek da vidimo...

...sreca ne moze da se dobije,moze samo da se izgubi...

staro
  (#38 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 17:57
Godine: 28
Odgovor: Sudbinska ljubav, ili mozda slucajnost - 04.11.2008, 11:49

Subina ili nas izbor? Rekla bih da je nas izbor....lako bi moglo da se desi da neko ko nam mozda sudbinski predoredjen bude neko koga smo jednog dana u svom zivotu sreli u mimohodu na ulici...a sami biramo u kom pravcu ce pogled da nam se zadrzi...

Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.

staro
  (#39 (permalink))
maja bg
Početnik
maja bg će uskoro postati poznat članmaja bg će uskoro postati poznat član

Član od: 21.11.2008.
Poslednji login: danas 01:33
Godine: 20
21.11.2008, 22:28

Verujem jako u sudbinu,pogotovo kada je ljubav u pitanju,ali mi smo ti koji sami uticemo na neke stvari

ja verujem u sudbinu,jer sam dozivela par stvari koje su me navele na takav nacin razmisljanja

Poruku je izmenio memento, 29.11.2008 u 14:48. Razlog: Zato što ih je isti forumaš napisao

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen