|
Odgovor: Otrgnuto od zaborava! -
27.08.2008, 13:34
Veceras sam ponovno tu u mojoj zbunjenosti i trazenju. Sve oko mene rezi poput zveri dok pokusavam da odem a nigde ne stizem. Bezim od samog sebe, a jos uvek tapkam u mestu. Nadam se da kod tebe ide na bolje. Znam, polako to napreduje, ali i to ce proci jednom i osecam da ti sad nije lako. Da bi zelela da si neko drugi, bez boli, da ona nestane, jer tek kad dospemo u takvo stanje obicno postanemo svesni sta nam se dogodilo.
Eto, jesen je donesla svoj plast kise i vrucih boja, magla obavila jezera i livade. Ptice se okupljaju u jata, treba poci u toplije krajeve. Oko mene je samoca, tisina i samo moje vlastite misli koje me muce. Oprosti sto ti nisam ranije odgovorio. Ali, shvati da i ja imam svoje aveti. Ne dopustaju mi da disem, guse me. A tako malo zelim, samo komadic necije ljubavi. Ona nam je potrebna, bez nje zivot ne bi imao smisla i treba se boriti, a to je najveca borba - borba protiv samog sebe...
I, koracam dalje slep za sve sto vidim. Ne zelim videti realnost i zato sanjam. Znam kakav je to osecaj kad odjedanput spoznas da je neko za koga verujes da ga poznajes, da ste "blizu" a ustvari jako "daleko". Razumem te i vise nego mozes da zamislis. Ipak verujem u ljubav, verujem da za svakog postoji neko mesto i neka osoba. Bilo kad i bilo gde. Pokusao sam da odem ranije na spavanje, ali ne uspevam. Ne zelim razmisljati, zelim samo da zatvorim oci i tonem... Osecam da pisem poslednjom snagom. I oci su pocele da me peku. Neka tiha muzika sa radija. Noc je i samoca me grli. Ne znam ni ko sam. Vise nisam svestan svojih zelja. Morao bih biti srecan, ali nisam. I suvise me bole neke reci, previse dajem znacenja sitnicama.
Znam da je teska odluka napustiti sve i otici za srcem, ali vredno je. Vredno je ponekad slediti njegov put. Treba se osecati kod kuce i tu, i tamo i bilo gde. Znam da je tesko u pocetku, ali sve se moze, sve ako postoji jaka zelja. Oprosti mi, veceras nisam za pisanje. Zeleo sam samo da ti se javim, ali tebi je potrebno sunce, a ne tama koja vlada veceras u mojim mislima. Ne zelim te previse umarati mojim pisanjem.
Ponekad mnogo reci nije potrebno. Dovoljno je samo secanje. Samo da smo tu.
Zelim ti zdravlje i srecu. Ti znas da sam tu za tebe kada ti postane tesko, ali i kada si radosna i kada sreca caruje tvojim mislima.
Do skorog pisanja saljem ti pregrst zagrljaja. I, ne budi tuzna i gledaj uvek napred u novo sutra.
M.
|